FX6300, M5A97 LE R2.0 ve HD7850 Sistemde Kitlenme

M.Emre

Hectopat
Katılım
10 Şubat 2014
Mesajlar
319
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamün aleyküm arkadaşlar.

Ben bizim bilgisayarcıdan şu sistemi toplamıştım;
  • Amd Fx 6300
  • ASUS HD7850 2 GB 256 BIT DırectCu II
  • ASUS M5A97 LE R2.0
  • 8 GB Kıngston 1600 MHZ
  • 700 Watt 80 Plus Cougar Cmx
  • Cooler Master :CM 690 NVIDIA Edition

Fakat bilgisayarım nette video izlerken üst üste 2 kere kitlendi. Klavye ve mouse hiç oynamıyor. Tek çözüm reset atmak. Bu daha öncede olmuştu. Bence sorun ekran kartında çünkü ekran kartını sistemi aldıktan 1-2 hafta içinde teslim etti bana. İlkten Gtx 660 almıştım. Adam bana bozuk çıktı geri gönderdik dedi. Bende Hd7850 aldım. Fakat ekran kartının ikinci el olduğunu düşünüyorum. Ekran kartında hiç bir toz, çizik falan yoktu ama kutusu içeriden bantlı falandı. Ve kutudan Asus'un kendi garanti belgesi çıkması gerekmez mi ? Sizce sorunumun kaynağı nedir?

Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Asus'un garanti belgesi ekran kartının içinde olması lazım değil mi? Olmaz ise geri vericeğim 4-5 aylık oldu Metro Last Night, Metro 2033, Far Cry 3 gibi oyunları bitirdim.
 
Gtx 660'ı Hd 7850 ile değiştirirken format attınız değil mi ? Gtx driverlarını silseniz bile kalıntılarından sıkıntı yaratabilir. İşletim sisteminiz nedir ? Anakartında sanırım mosfet soğutucusu yok. İşlemcide sıkıntı yaratabilir.
 
Bilgisayarımı orada montaj ederken Gtx 660 çalışmamış öyle geri gönderdiler. Sonra ben hd 7850 aldım baya oldu zaten, 2-3 kere format bile attım bilgisayara.

Gtx 660'ı Hd 7850 ile değiştirirken format attınız değil mi ? Gtx driverlarını silseniz bile kalıntılarından sıkıntı yaratabilir. İşletim sisteminiz nedir ? Anakartında sanırım mosfet soğutucusu yok. İşlemcide sıkıntı yaratabilir.
Sebebinin mofset soğutucusundan olduğunu sanmam çünkü sıcaklıklar tamamen normal gözüküyor ve kasa içi soğutma iyi .
 
Başka tarayıcılarda oluyor mu peki ? Oluyorsa bir de Ramleri test edin.
Başka tarayıcılarda olup olmadığını kontrol etmem için belkide 1 hafta Mozilla vb. kullanmam gerek. Çünkü bazen uzun bir süre olmuyor. Bazen ekran kendini beklemeye alınca mouseyi oynatıyorum görüntü gelmiyor, yine çözüm reset. Bikeresinde ekranın yarısı gitmişti görüntü olarak. Ve ekranda siyah çizgiler belirmişti. Bu yüzden ekran kartında sorun olabileceğine yoğunlaşıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı