Windows 8.1 PRO Yönetici Hesap Sorunu

Myhecter45

Kilopat
Katılım
16 Mayıs 2014
Mesajlar
40
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba.Ben geçen hafta Windows 8.1 yükledim ve güzelce kullanıyordum.Fakat sürekli parola istediği için bu olayı kaldırmak istiyordum.Sonra biraz kurcaladım hesap ayarları falan kaldırdım zannettim yeniden başlattım PCyi.Bilgisayar açıldığında yine parola istedi ve artık YÖNETİCİ değil konuk hesap olarak kulanıyorum.Bu işi nasıl çözebilirim? Birdaha nasıl yönetici olarak açabilirim.Şifreleri hesapları vs. her şeyi biliyorum.Bana bir yol gösterin lütfen.Konuk hesapla kullanınca işletim sistemi kendini çok kısıtlıyor.

Teşekkür ederim kolay gelsin.
 
Başlat+R tuşuna basıp oraya ''netplwiz'' yazıp sonra orada çıkan hesaplardan hangisini kullanmak istiyorsan onun üzerine tıklayıp özellikler de ve yönetici yap sonra yeni den oturum aç ama yönetici yaptığın hesabı seç sonra tekrar aynı yere girip konuk hesabı sil ve ayarlarını bu şekilde yap.

Ekran Alıntısı2.JPG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Başlat+R tuşuna basıp oraya ''netplwiz'' yazıp sonra orada çıkan hesaplardan hangisini kullanmak istiyorsan onun üzerine tıklayıp özellikler de ve yönetici yap sonra yeni den oturum aç ama yönetici yaptığın hesabı seç sonra tekrar aynı yere girip konuk hesabı sil ve ayarlarını bu şekilde yap.Eki Görüntüle 3445
Hocam cevap için teşekkür ederim. Ben buradan sonra zaten sarpa sardım. Ayarları değiştirip parolayı değiştirdim diye umarken bir baktım ki yanlışlıkla konuk hesap yapmışım. Şimdi buraya girerkende yönetici izni istiyor ve evet butonuna tıklanmıyor. Dediğim gibi eski oturumumum şifresini hesap adını vs. her şeyi biliyorum. Bunların bir yardımı dokunur mu yönetici olarak geri dönüş yapmam için?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman hangi hesabın yönetici olduğunu öğrenip tekrar dene bilmiyorsan tek tek deniyeceksin yapacak birşey yok.
 
upload_2014-5-26_13-46-32.png
Buraya bi gir bak istersen.
 
Format en son çaredir.
Peki ilginiz için teşekkür ederim. Bir gün daha araştırayım olmazsa format son çare dediğiniz gibi. Kolay gelsin :)

Ek olarak şöyle bir konu buldum ; [Çözüldü] Windows 8 Yönetici İzin Sorunu | Technopat Sosyal

Fakat pek bir şey anladığımı belirtemem. Burada yönetici olarak komut işlemini açın diyor ama zaten sıkıntı orada yönetici olarak hiçbir şeyi açamıyorum. Bu konuda kaçırdığım bir şey varsa aydınlatır mısınız :/
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı