Türkiye'nin bayrağının anlamı nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Furkan17TR

Megapat
Katılım
6 Mart 2017
Mesajlar
6.245
Makaleler
5
Çözümler
37
Yer
Merkez/ÇANAKKALE
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Programcılığı 2. Sınıf Öğrencisi
Bu şimdi aklıma takıldı. Boş boş duvara bakıyordum o sıra :)

O sembollere çok fazla anlam yükleniyor, mesela:

Hilâl ve yıldız için İslâmiyet'i temsil ettiğini söyleyenler var, Kosova savaşında o kadar çok kan dökülmüş ki kandan oluşan bir göle, gökte hilâll ve yıldız düşmüş. Yada o hilâlin Türklüğüm sembolü olduğunu da okudum.
Arka planda olan "âl" için kan, kırmızı renk için de Türklüğün (Oğuz Boyu'nun) rengi.

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
 
Biryere bağlı kalmamak lazım. Bayrak artık çok bir anlam ifade etmiyor. Gelecek nesiller ayrılmak yerine birleşeceklerdir diye düşünüyorum...
 
Boynuz diyen var. İslama bağlayan var. Şeytana bağlayan bile var. Herkes işine nasıl geliyorsa anlayacağın. Bence şekillerden çok önemli olan manevi değeridir. Yoksa ABD'nin bayrağında da yıldız var.
 
Türkiye bayrağı dünya üzerine en ilgi çekici bayraktır. Bayrağın rengi kan kırmızı olması insanlarda algı yaratıp ilgi çeker.
 
Dünya üzerinde ay ve yıldızlı bayrağı olan onlarca devlet var. Çok da takılmamak gerek. Sadece bir sembol. Metafiziksel anlamlar yüklemek çok da mantıklı gelmiyor bana. Herkes bendeki daha güzel diyor.
 
Sunay Akın'a göre de ''ay çöreği ve deniz yıldızı'' :)
Ama aslında o yıldız değil; bildiğiniz ''venüs''
 
409178


Bayrak bir semboldür. Milli bir sembol olduğu için derin anlamlar yüklemek gerekir. Sorduğunuzda belki de farklı cevaplar alacaksınız. En çok duyacağınız da bu resimdeki hikayedir. Yazılanlara baktım da biraz milli duyguları kaybetmişiz gibi geldi.

Kurtuluş Savaşı'nda çok insan öldü gençler. Gerçekten çok insan öldü. Hem bizden hem de karşımızda savaşan onlarca milletten insanlar. Zihninizde o cephedeki cesetleri canlandıramazsınız!!!

Bu bayrak göndere çekilirken kolay çekilmedi. Bu tarz konularda tutucu olun derim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı