GTX 590 PC'de Watch Dogs Kasma Problemi

HUNTER

Kilopat
Katılım
8 Ocak 2013
Mesajlar
754
Makaleler
2
Yer
Fethiye/Muğla
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar bugün Watch Dogs'a başladım. Ama sistemim güçlü olmasına rağmen oyun kasıyor

  • i7 2600k
  • 8GB ram
  • GTX 590 GPU

İlginç olansa kasma ultra ayardayken de oluyor Low daykende. Bandicam programıyla fps yi kontrol ediyorum fps yüksekken bile yine kasmalar ve ani fps düşüşleri oluyor. Bunun sebebi ne? Bunu nasıl düzeltebilirim? Oyunu güncellemeye çelıştım ama uplay de internet bağlantınızı kontrol edin diyor. Ekran kartı driverım güncel. İşlemcim ısınmıyor (max değer 45 derece), oyun da orjinal ama oyun hiçbir şekilde oynanmıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun davam ediyor mu?
Evet, ama bir şey dikkatimi çekti tüm ayarları low yapınca diğer pencerede kalan texture seçeneği Ultra'daymış ve altında da not var Ultra icin 3 gb gpu rami gereklidir diye.

Benim ekran kartım da 2x1,5gb yani tam 3gb yani ekran kartının rami yetersiz geliyor gibi geldi bana, msi afterburner'dan kontrol ettim tüm rami kullanıyor. Onu Ultra yerine high yapınca daha oynanabilir hale geliyor ama yinede rahatsız ediyor. Acaba bu sistem yetersizliğinden mi kaynaklanıyor yoksa oyuna veya drivera gelecek bir güncelleme ile çözülür mü?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun cozumunu ben alternatif yoldan buldum. Watch dogs 15 dk sonra kasmaya başlıyor bunun sebebi de daha fazla ram yemesinden dolayı bende 4 gb ram var 1333 mhz amd fx6100 işlemci ile görev yöneticisinden bellek yiyen sistem uygulamaları dışında olan tum programları kapatın. Örn Explorer.exe winamp.exe vs... programları kapatınca daha hızlı ve akıcı çalışıyor eger bu yöntem ıse yaramazsa oyundan çıkıp tekrar girin. Şimdilik bu en iyi çözüm bu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 590 iyi bir karttır. Oyunu Ultra'da olmasa bile Hıgh'da açmasını beklerdim. Büyük ihtimal hepimiz oyunun optimizasyon sorunu Patchler ile çözülünce rahat edeceğiz.
 
İmzamdaki sistemi kullanıyorum. Aynı sorun bendede mevcut. Nvidia en son sürümü yüklü. Ayarlar low da çok az daha rahat oynatabiliyor. High veya medium ayarlarında donmalar ani fps düşüşleri çok oluyor. Araba kullanması çok zor videolardaki gibi değil. Sorun büyük ihtimal oyundan kaynaklanıyor. Bu sorun ile ilgili güncelleme getirirler inşallah.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı