Eski Makinam İçin Yükseltme Önerisi

shankssann

Kilopat
Katılım
31 Ekim 2013
Mesajlar
679
Çözümler
1
Arkadaşlar elimde 2007 senesinde aldığım bir bilgisayarım var.

İçerisinde :

İntel Core 2 4300 1.8 Ghz İşlemci

MSI N1996 775 Soket Anakart

7100 Gs Nvidia Ekran Kartı

1 GB Ram DDR2 533 mhz. Aslında 2 Gb dı yalnız anakartın ram slotlarından birisi bozuldu o yüzden 1 gb olarak kullanıyorum.

Power olarak da dandik bir power var.

Bu özellikler altında değişmesi gereken sizin tavsiye edebileceğiniz bir ekran kartı vs. Varmıdır acaba ? Benim amacım oyun oynamak birde internette rahat gezinebilmek. Oyundan kasıt Dota 2 Ve Skyrim bu kadar. Teşekkür ederim şimdiden herkese.
 
İşlemci ve RAM den başla
edit: Yükseltmeye RAM den başla, min. 2 gb.
Ben Core2duo @2.00 GHz, 2GB Ram ile internette dolaşıyorum.
 
Son düzenleme:
İşlemci ve RAM dan başla
-....-
Hocam kıytırık dan iki oyun oynamak istiyorum sadece en son değiştirmek isteyeğim şey işlemci. Onu değiştirdikten sonra alayını değiştirmem lazım o zamanda bu makina adam olabilir mi, olursa nasıl olur diye yazma gereği duymazdım. Gider sıfır toplardım.
 
Bu bilgisayar kolay kolay iyileşmez. Bir tane bileşeni değiştirince diğerleri de değişime muhtaç kalıyor. En iyisi bütçenizi belirleyerek baştan iyi bir sistem toplamanız.
 
Bu sisteme uygun 0 parça bulmak zor olur bence. 2. El araman lazım onuda tavsiye etmem ama. Aynı şekilde bende de eski bir sistem var kaç kere düşündüm upgrade etsem mi diye ama olmuyor :D Hem parça zor bulunuyor hemde pek bir farkı olmuyor :)
 
Ekran kartı alsam sadece ucuz yollu birşeyler bu anakarta göre yinede olmaz diyorsunuz yani. Eski makinam vardı daha geçen hafta sattım 1.800 e parasal durumdan ötürü buda elimde var diye değerlendirmek istemiştim. Neyse artık bir şekilde idare edicez oyun oynamayız olur biter :)
 
Bu sistemi değiştirmen için Ram'i ve işlemciyi yenilemen gerek bunlar içinde anakartını değiştirmelisin çünkü anakartın DDR2 alacağın ramler DDR3 olacak. Zaten anakart,işlemci,ram değiştirdin mi geriye ekran kartı kalıyor. Ekran kartınıda değiştirirsen yeni bilgisayar oluyor. Bu nedenle sen bunu bakkala sat iyi kötü bir fiyata yeni bilgisayar topla ve ya satın al. :)
 
Teşekkür ederim bilgileriniz için en azından dandik bir anakart alarak 2.ram slotunuda doldurayım demiştim vazgeçtim beş para harcamam bu makinaya gürül gürül ses geliyor metro istasyonu gibi tıpkı. Teşekkür ederim tekrardan herşey için
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı