Sistem Çalışıyor Monitöre Görüntü Gelmiyor

Kokasi35

Kilopat
Katılım
17 Mart 2014
Mesajlar
1.297
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Full-Stack Developer
Arkadaşlar sistem çalışıyor ama monitöre gelmiyor yani nasıl anlatıyım. Monitörün ışığı yanıp yanıp sönüyor. Sistem çalışıyor. Ama görüntü gelmiyor. Laptopun ekranında denetim onda da açılmıyor. Ekran kartımı denedim olmadı. Anakarttan aldım görüntüyü olmadı. Bu arada BIOS pilim yok. Nerde bilmiyorum kayıp. Ama sistem öyle çalışıyordu eskiden. HDD bozuk olabilir ama HDD güç geliyor, yani çalışıyor. RAM bozuk diye düşündüm ama RAM çalışıyor. Sorun neyden olabilir? Kablolarda sorun yok. Bu olay dün başıma geldi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Recep abi bios pili olmadan sistem çalışıyordu. Ama saati hep değişik oluyordu. LCD ekranda da denedim (televizyon) HDMI kablo ile bağladım. Ekran kartında HDMI girişi vardı TV bağladım çalışmadı. Ne bileyim görüntü gelir diye düşündüm. :D Sorunu tekrar dile getiriyim. Sistem çalışıyor HDD çalışıyor her şey tam tekmil çalışıyor. Ama monitöre görüntü gelmiyor.

Evet arkadaşlar soruna halen daha cevap bekliyorum.
 
İnsanlık hali boşverin. Bugün açsam açılır mı? Yoksa yarını mı bekleyeyim?
Bana olduğunda, bu duruma anakartta biriken statik elektriğin yol açtığına dair yazılar okumuştum. Pek de bir fikrim yok. Bir şey söyleyemeyeceğim. Belki sizin sorununuz bir parçanın ciddi bir arızasından da kaynaklanıyor olabilir.
 
Bana olduğunda, bu duruma anakartta biriken statik elektriğin yol açtığına dair yazılar okumuştum. Pek de bir fikrim yok. Bir şey söyleyemeyeceğim. Belki sizin sorununuz bir parçanın ciddi bir arızasından da kaynaklanıyor olabilir.
Anakartım akımını nasıl boşaltabilirim?
 
@Recep Baltaş Abi kusura bakma ama konuya bi' bakar mısın? Şimdi abi senin dediğin gibi ben BIOS pilimi buldum. Hatta bitmiştir diye bilgisayarcıya (bakkala) gidip aynısından BIOS pili aldım. Sorun yine aynı. Sistem çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. ''Bip'' gibi seslerde yok. Gayet normal çalışıyor. Ama ekrana görüntü gelmiyor. En kısa zamanda video ekleyeceğim. Arkadaşlar daha sorunu çözmüş değilim. Anakartımda
QWITH1l.jpg
bundan yok.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı