İstanbul Depreme Ne Kadar Hazırlıklı?

  • Konuyu başlatan Roux
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 63
  • Görüntüleme 5B
"Deprem olursa değil, olmazsa korkun." -Bizim coğrafya hocası. Anlayana.
 
Bir çok insan enkaz altında kalarak ölür maalesef. Binalar güvenli değil ve zaten her şey iç içe durum da. Boş arazi yok. Sokak da yürüsen bile ölme riskin var 🤠
 
İstanbul'un özellikle bulunduğum alanın 4 bir yanı denizle kaplı büyük bir ihtimal olursa sular altında kalacaz.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sen toplanma alanlarına AVM yapan, deprem için zerre bir şey yapmayan bir hükümeti defalarca art arda seçersen deprem altına kaldığında da, vay niye deprem altında ezildik deme hakkını kendinde görmeyeceksin. Bu millete müstehak.
 
Benim İstanbul depremi ile ilgili profların sözlerinden çıkardığım analiz şu.
Milattan Sonra 553’te İzmit Depremi oluyor onu 557’de Doğu Marmara depremi takip ediyor. 976 depreminin ardından 989 yılında yeni bir deprem var. Ondan sonra 1490 depremi oluyor ve 1509’da büyük deprem gerçekleşiyor. 1999 oldu. Şimdi sırada Doğu Marmara depremi var. Buradaki depremler hep birbirini takip etmiş fakat dikkatimi çeken nokta zaman aralıgı hep uzamış yani deprem hiçbir zaman erken olmamış ama hep gecikmiş yani aralık açılmış. 4 yıldan 13 yıla çıkmış daha sonra 19 yıla çıkmış. Şu anda ise biten periyot 1999-2019 20 yıl yani tedbirlerimizi ve önlemlerimizi almamız için bu tablo önümüz de Max 5 yıl oldugunu gösteriyor isterim ki hiç deprem olmasın fakat bu tabloda beni bir nebze sevindiren durum. Depremlerin aralığı hep uzamış gecikmiş hiç erken gelmemiş umarım aynı gecikme ile devam eder. Prof hocaların büyük bir bölümünün Max 2025 2030 demeside bundan kaynaklı yani aradakı gecikme süresini hesaba katarak söyledikleri tahmin. Yanlış anlaşılmasın bütün hocaların söylediklerini ortak bir metinde kullandım benim kendi araştırmam falan değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Psikolojinizi falan bozmaya gerek yok, böyle yaşanılmaz zaten. Sizin yapmanız gereken şey, deprem için hazırlık planları yapmak. Örneğin deprem çantası hazırlamak, eşyaları sabitlemek, deprem kaçış planı yapmak...

Deprem hayatın gerçeklerinden bir tanesi.
 
Dua et 7 şiddetinde veya üzeri bir deprem gelmesin. Istanbul buna hazırlıklı değil o şiddette bir depremde İstanbul tahtalı köyün ta kendisi olur.
 
Mantıklı konuşmak gerekirse 7 ve üzeri bi deprem de deprem çantasıymış yok kaçış planıymış hiçbirşey kurtarmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı