Bilgisayar karşısında otururken üşüyor musunuz?

  • Konuyu başlatan Lucie
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 46
  • Görüntüleme 13B

Lucie

Kilopat
Katılım
6 Ağustos 2015
Mesajlar
800
Makaleler
1
Çözümler
2
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Siz de üşüyor musunuz?

Yahu çok şikayetçiyim bu olaydan. Daha önceden kan sayımı yaptırdım çok düşüktü, kan ilacı vermişti doktor. Kalçadan 3 hafta yemiştim. Ama o zamanlar bilgisayarda çok durmuyordum, rahatsız etmiyordu. Tamam kabul ediyorum uyku düzenim pek iyi değil, beslenmem de kötü değil, sabah kahvaltısını (zeytin, peynir, süt, kestane balı, 2 adet ceviz, rafadan yumurta, buğday ekmeği, frambuaz reçeli. ) Güzel yapıyorum. Diğer gün öğünleri dengesiz. Oda sıcaklığı 22° - 19.8° civarında. Kışın böyle, buna rağmen başka mekanlarda durum aynı. Arkadaşlarım diyordu ellerin çok soğuk. Aynı sıkıntıyı çeken ve çözüme ulaşanlar yardım edebilir mi? Bayağı bir kafaya taktım.
 
Bilgisayar başında vücudum değil de ellerim buz gibi oluyor. Sanırsam bu sandalyenin masadan fazla aşağıda olması. Yani oturuşa göre değişmekle birlikte eller klavye ve farenin üzerindeyken bilekten gerisi yukarıya değil de aşağıya doğru uzanıyor.

Bu bir nevi ellerimizi havaya kaldırıp bir kaç dakika beklemek gibi. Kan dolaşımıyla alaka kurdum açıkçası. Bembeyaz oluyor ve soğuyor.
 
Hareketsiz kalinca vucut isisi dusuyor, ondan dolayi. Uyuyunca da ayni durum olur. Ben evin icinde otururken usuyorum ama sokaga ciktigimda isi belki 5 derece daha dusuk fakat vucut hareket ettigi icin t-shirtle bile birak usumeyi ustune bir de terliyorum. B12 eksikligi de olabilir.
 
Masaüstü kullanıyorum, AMD sistemim olduğu için, kasayı, egzozunu bacağıma denk gelecek şekilde çevirdim. Kış boyunca ayak bileklerimden içeri sıcak sıcak hafa üflüyor,zahmetsizce ısınıyorum.
İşlemcim ortalama 50-60 derecede çalışıyor, onun üstüne belli oranda toz falan ekleyip 85-90 derece yapmak ve kasanın kapağını açıp fandan çıkan sıcak havayı ayaklarıma vermek aklımdan geçmiyor değil. Zaten 100 dereceye kadar performans düşüşü olmuyor kış ayında öyle idare ederim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı