Fotoğraftan Yazı Üstündeki Çizgileri Kaldırmak

Arkadaşlar siz durumu yanlış anlamışsınız. Diğer arkadaşların bahsettiği durum eğer alttaki yazı okunuyor veya yazıyı biliyorsanız, karalama yapılan yer düzeltilerek tekrar yazılabilir. Ama altta kalan kısmı görmeniz imkansız, tıpkı kağıda yazılan bir yazıyı tükenmez kalemle karalamak gibi düşünün. Öyle bir şey olsaydı sansürlü fotoğraf yayınlamanın hiçbir manası kalmazdı zira her isteyen o sansürü kaldırabilirdi.
 
Yapmasını ben bilmiyorum lakin siz bilmiyorsunuz diye kimse bilmiyor anlamına da gelmez.
Karalanmış bir yerdeki yazıyı ve fontunu biliyorsan güzel bir Photoshop çalışmasıyla halledebilirsin ancak boyanın altındaki yazıyı dosya formatı ".psd" tarzı bir şey olmadığı sürece okuman mümkün değil.
Bu biraz da karton parçalarıyla resim yapıp yazıcıyla çıkartmana yarıyor. Parçaları kesip üst üste yapıştırarak ortaya bir resim çıkartırsın. Başka birisi dikkatlice parçaları keserek altındaki rengi görebilir ancak bu resmi yazıcı yardımıyla bir kağıda çıkartırsan öyle bir şey yapamazsın.
 
Son düzenleme:
Sanırım örnek olarak çizdiniz Steam/Skype'ın üzerini. Yani elinizde bir yazı var üstü çizili, ama o çizgilerin altında ne yazdığını bilmiyorsunuz ve bunu öğrenmeye çalışıyorsunuz. Bu şekilde anlıyorum.

Rahatça kaldırılabilmesi için görselin buna uygun hazırlanmış olması gerek. Örneğin Photoshop gibi bir görsel düzenleme programında bu çizgiler çekilmiş olmalı. Paint ile karalandıysa yapacak bir şey yok. Çünkü Paint'te katman (layer) sistemi yok. Görsel, Photoshop vb. programla hazırlanmışsa ve "yazı ile çizgi farklı katmanlardaysa", dosya da JPG değil de TIF ya da PNG gibi katman destekli formatta kaydedilmişse; bu katman, Photoshop vb. program ile silinerek alttaki görsel eski haline getirilebilir.

Ölme eşeğim ölme mevzusu. Üstü karalanan görseli burada paylaşın, fikirlerimizi ona göre sunmaya çalışalım. Resim Yükle butonuna "ilaveten" dosya olarak paylaşmak için Yandisk, Google Drive, OneDrive gibi güvenilir dosya yükleme kaynaklarından birini kullanabilirsiniz.
bu alttaki ismi görmek mümkünmü.tesekkürler
 

Dosya Ekleri

  • b7ba7a05-51ee-425f-bafb-8145c948d055.jpg
    b7ba7a05-51ee-425f-bafb-8145c948d055.jpg
    8,4 KB · Görüntüleme: 556
Sürekli olarak itiraz etmişssiniz ancak filtreler ile bunu yapanlar var internette ancak her resme olmuyor.
Resim düzenlenebilir. Karalama kaldırılıp istenen bir yazı kusursuza yakın bir şekilde eklenebilir. Fakat proje dosyası olarak kaydedilmediyse karalama altına yazan yazıyı açığa çıkartamazsınız. Varsa yolu anlatın biz de bilelim :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı