Münazara - eğitimde okul mu önemli yoksa aile mi?

xNereY

Hectopat
Katılım
12 Eylül 2019
Mesajlar
1.168
Çözümler
4
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI GTX 1660 Super Gaming X | AMD Ryzen 3500X | Gigabyte B450M S2H | GSkill (8x2) 16 GB 3200 MHz | WD Blue 1 TB - WD Blue SN570 500 GB | Corsair Spec-Delta RGB / Corsair 550W 80+ PSU
Cinsiyet
Erkek
Bu şekilde bir münazara yarışması olacak okulda biz aile tarafındayız aileyi haklı çıkartmak için neler yapabiliriz yardımcı olur musunuz? Tartışma bittikten sonra ekstra sorular sorulacak cevapları beklenecek sorularda verebilirseniz sevinirim.
 
Önce ilk yapmanız gereken bu yarışmayı kendi gücünüz ile kazanmak. Başkalarının fikri ile böyle bir şeyi kazanmanın bir anlamı yoktur bence.
 
Önce ilk yapmanız gereken bu yarışmayı kendi gücünüz ile kazanmak. Başkalarının fikri ile böyle bir şeyi kazanmanın bir anlamı yoktur bence.
Dediğiniz gibi olması gerekse konuyu önceden vermezlerdi diye düşünüyorum. Zaten herkes araştırsın konusunu diyerek veriliyor önceden.
 
Dediğiniz gibi olması gerekse konuyu önceden vermezlerdi diye düşünüyorum. Zaten herkes araştırsın konusunu diyerek veriliyor önceden.
Haklısınız fakat araştırmalarım sonucuda 2 sayfa yapabildim fakat sizlerdende daha önceden yapmış olup bir deneyimi olan kişiler yardımcı olur diye söylemek istemiştim.
 
Eğer ki bir aile çocuğuna eğitim veremiyorsa bu eğitimi okulda alması beklenemez, çocuk etrafında en çok kimler ile samimi bağ kuruyorsa onları örnek alır ve bu ergenlik dönemine kadar çekirdek ve geniş ailedir, ergenlik döneminde de arkadaş ortamıdır, okul ortamı hiçbir zaman olmaz bu ve çocuğun okulda bir davranışı kendine uyarlaması için okuldaki eğitimcilerden en az birisi ile kalp bağı oluşturması gerekir ki bu ne bizim nede bir başka eğitim sisteminde tam olarak uygulanabilen bir modeldir, bir dayanak belirtmeyeceğiz burada, süper ötesi (!) edebiyat bilgilerim bunun deneme yazısı olduğunu söylüyor :)
 
Soru: Eğitimde okul mu önemli yoksa aile mi?
Cevap: İkiside. İkiside bireyin gelişimini tamamlayan şeylerdir. Eğer çocuk iki tür eğitimden birini almıyor ise çok iyi olmaz.
İkiside olduğunu biliyorum. Münazara ( Tartışma ) yapılacak bir tarafın haklı çıkması gerekiyor yoksa ikiside çok önemli biliyorum bunu.
 
Aslında ikisi de büyük önem taşıyor. Ancak konu münazara olunca önemli olan sizin haklı çıkmanız. Aslında sizin kendiniz bulmanız daha iyi ama zaten çabalamış ve düşünmüşsünüz. Birkaç ufak fikir verilebilir diye düşünüyorum bu nedenle.

Öncelikle insanları hayvanlardan ayıran şey doğduğumuzda hayata daha az hazır olmamız. Yani ebeveyne bağımlılık hayvanlarla kıyaslandığında çok yüksek, yeni doğan bir insan işlenmeye çok hazır. Bu nedenle kişinin gelişimi okuldan çok önce başlayıp ilerliyor. Ayrıca insanın okuldan neleri alacağını da aslında biraz da ailenin vereceği eğitim belirliyor.
 
Yardım eden,etmeyen herkese çok teşekkür ederim münazarayı kazanmış bulunmaktayız.
 

Geri
Yukarı