Teknobiyotik'in yolladığı garanti belgesiz ve garip SSD

cleancoder

Kilopat
Katılım
11 Ocak 2014
Mesajlar
658
Birkaç gün önce benimde kullandığım XPG SX8200 PRO 1TB SSD'den kardeşime de sipariş ettik. Ürün sorunsuz geldi ama öyle garip durumlar var ki, madde madde yazıyorum siz de fikir verirsiniz belki. Ne yapalım şaşırdık.
  • Ürün bilgi sayfasında 2 yıl garantili olduğu yazmasına rağmen, kutusundan bir garanti belgesi çıkmadı. Aradım sordum, kendimiz ithal ettik, garanti hizmeti bize ait dedi ama sayfada bu belirtilmemiş. Normalde sadece resmi distribütör ürünü tercih ederim. Hadi bunu kabul ettik.
  • SSD'yi açtım ve Windows kurdum. Crystaldiskınfo da 875 GB veri yazılmış ve bir o kadar da okunmuş gözüküyor. Ama çalışma saati 1 saat gözükmekte. Yazılım hatası olduğunu varsaydım ama HD sentinel Pro'da aynı sonucu gösteriyor.
  • Adata'nın sitesinden global garanti sorgulaması yaptım, ürün garantisinin 28 şubat'ta başladığını gördüm, 28/02/2020 - 28/02/2025 şeklinde ama işin garibi ben ürünü 17 Mart 2020 tarihinde aldım ve ilk kez 19 Mart'ta çalıştırdım. Garantisi nasıl 28 şubat'ta başlamış olabilir?
Ekran görüntülerini aşağıya ekliyorum. Bu alışveriş hiç hoşuma gitmedi. Bana kullanılmış ürün mü sattılar bilmiyorum ama durumdan çok şüphelendim. İkincisi ürün ithalatçı garantili, Teknobiyotik'in bağlı olduğu akortek bilişim bakıyor ama şikayetvar'a baktım, servise yollanan sağlam ürünü kırıp göndermişler, öyle seçkin bir hizmet anlayışı var. Yani garanti yok farz edebilirim ve bir daha da buradan bir şey almayı düşünmüyorum. Telefonlarına ulaşmak için en az yarım saat bekliyorsunuz zaten.
Sizin yorumunuz nedir bu olaya?

garanti_m2_1tb.png

sadsadas.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı cihazlarda da garanti durumu öyle hocam. Mesela benim bilgisayarımın garantisi 28 Mayıs 2018'de başlamış ama ben ürünü Temmuz'da almıştım. Bu tip durumlarda faturada bulunan tarihe bakılarak garanti süresini hesaplayın.

Diğer sorunlarınız hakkında bir fikrim yok açıkçası.

Olmadı 14 gün içinde geri iade şansınız var. Onu kullanabilirsiniz.
 
Teknobiyotik'e ben de güvenmiyorum. Akortek telefonda ilgili fakat çok da farklı politikaları yok. İade süreci hakkınıı kullanın bence bitmeden. Ama şöyle bir çakallık yapıyorlar: Ürününüz outlet sayıldığı için %3 keseriz, diyorlar. THH'ye gitmeniz gerekebilir. Yoksa dövüşerek zor alırsınız o parayı. Ha bir de outlet sayıp kesinti yaptıkları ürünleri ne hikmetse hiç outlet kısmında göremedim. Gayet 0 diye satıyorlar bence.
 
Önceden kullanılmış veya test edilmiş gibi geldi bana. İade edin hocam. O kadar para ver bir de kullanılmış ürün yollasınlar. Ben bile sinir oldum şu an. İlk alan 28 Şubat tarihinde garantisini başlatmış belli ki.
 
Önceden kullanılmış veya test edilmiş gibi geldi bana. İade edin hocam. O kadar para ver bir de kullanılmış ürün yollasınlar. Ben bile sinir oldum şu an. İlk alan 28 Şubat tarihinde garantisini başlatmış belli ki.

1.200 TL civarı para verdik arkadaşlar, sıfır ve 2 yıl garantili ürün diye aldık. Hadi test etmişler diyelim de, 875GB yazma işlemi nasıl bir test yani? Kaldı ki testlik bir durum yok, sıfır ürün.

@$ilent ürün kapalı kutuydu ama etiketini tekrar yapıştırmak, çok zor olmasa gerek. Belki de değişim ürünüdür veya arkadaşın dediği gibi "iade" aldıkları outlet ürünleri sıfır diye satıyor olabilirler. Üstelik yasal hakkımız olan iade için bile kesinti yapıyorlar. Adamlara telefonla bile zar zor ulaşıyorsunuz, biraz lakayt geldiler bana açıkçası. Bir daha kesinlikle alışveriş yapmayı düşünmüyorum, sizlere de tavsiye etmiyorum. Açtığım destek talebine de 2 gündür cevap vermediler.
 
Son düzenleme:
Garanti konusunda çalıştıkları Akortek kötü bir firma değil. Birçok sorunumda ilgilendiler. Ama iade konusunda cidden berbatlar. Adamlar ürünü geri almamak için her yola başvuruyor. Ben iade konusunda bastıramamıştım, çok yoğundum o sıra ve aldığım ürün aklıma yatınca vazgeçmiştim. Ama iadeyi kafaya koyduysanız sürekli arayın, taciz edin, sert konuşun. THH'den korkmuyorlar, onun için boş tehditte bulunmak yerine ilgilenmezlerse hiç affetmeyin, şikayet edin. Sinerji'ye de aynı firma bakıyor. İkisi de ucuz siteler ama alırken bunları göz önünde bulundurun.
 
Yanlışlıkla Outlet almış olabilir misiniz?

Hayir, Outlet kisminda bu ürün yok zaten. Sıfır ürün kategorisinde. Link atayım siz de bakın isterseniz.


@Silinen üye bu doğru bir politika değil, müşteriyi bezdiriyorlar. Küçük hesaplar yapmak, büyük kayıplar getirir. Ben 3 kez alışveriş yaptım, 2 kez problem yaşadım adamlarla. 4. hatayı yapmam, beni kaybettiler mesela. Çevreme de hayatta önermem artık. Onlar kendilerini çok akıllı sanmaya devam etsin.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı