Steam'deki hata binlerce kişiyi mağdur etti

Aynen dolandırıcı Gaben. Kaçtı hatta şuan Avusturalyada çayını yudumluyor :D

Hapşursa ordu toplar la. Elinde AK-47 ve Tava ile binlerce kişilik bir ordu. Gaben reis kaçmaz. 😁
 
Pazardan bir şey alındığında 1 hafta satılamıyor diye biliyorum.
Mesele o değil. Steam ajan karakterleri stoklayanları durdurmak için bazı itemlerin pazarlarını dondurdu.
 
Evet. Ciddiyet gerektirmeyen bir yazı daha. Steam size zorla bakiye yükletmiyor, zorla harcatmıyor.

Steam bu kadar oyuncuya sahip çünkü dünyanın ilk online oyun plartformu. Kendini uyanık zannedip burda bilgin gibi davaranman ayrı bir mesele. Steam milyonlarca doları sadece oyun satışlarından kaldırıyor. Erifler para istese EA gibi markalarını suyu çıkana kadar DLC ile çoğaltırlardı. Birçok markaları var. Half-Life, Portal, Left 4 Dead, Team Fortress, Alien Swarm, Day of Defeat.

Ayrıca Discord'daki arkadaş stokçuluk yaparak parayı kaldırmak istemesiyle dezenfektan stoklayıp 3 yerine 20'ye satan erif arasında ne fark var! Steam'de itemi bekleterek 8 katına satmanın neresi doğru?

İtem stokçuluğu hayallerinizi yıktıysam özür dilememekteyim ki, görünen o ki Valve zaten böyle bir olası dolandırıcılık hareketi durdurmak için dondurmuş.
Yani dezenfektan bu dönemde her evde zorunlu olarak bulunması gereken bir şey şimdi konuyu dezenfektana nasıl getirdiniz hayret ediyorum. Oyun içi karakterlerden bahsediyoruz. Zorunlu bulunması gereken bir şey değil. Sadece kâr etmek isteyenler var. Gayet mantıklı bir şekilde millet parasını yatırmıştı ki rakamlar doğru olsaydı bir çok kişi şuan parasını katlamıştı. Steam de bizi bir yanılgıya düşürdüğü için bir çok kişi parasının büyük bölümünü kaybetti. Sonuçta büyük bir firma olsa da binlerce kişinin parası şuan steam'in kasasında.
 
Yani dezenfektan bu dönemde her evde zorunlu olarak bulunması gereken bir şey şimdi konuyu dezenfektana nasıl getirdiniz hayret ediyorum.
Konuya bu açıdan bakmayı nasıl başardınız bende buna hayret ediyorum. Dezenfektan derken bunun yerinde elmada olabilir veya telefonda olabilir. Örnek olarak verdiğimi bile anlayamıyorsunuz. Ayrıca bu kar etmek değil. Bir fiyat arttırma yöntemi olan stokçuluk malı piyasaya sürmeyerek nadirleşmesini ve değer kazanmasını sağlayarak alıcının yüksek fiyata razı kalması zorunda bırakan bir kazıklama yöntemidir. Tabi bir ajan almak zorunda değiliz diyeceksindir bide! Bu ajanı belki çok beğenen bir kullanıcı bunu 50₺ yerine 650₺'ye almak zorunda kalır. Bu işin Sanal ya da Fizikseli yok.

Ticaret, yatırım ile stokçuluk aynı değil. Mesela siz bir tam altın alırsınız ve bu altını değerlenince satmak yatırımdır, 5 yerine 8'e satmak ticarettir. Ancak bu altınları üreten kişi bu altınları piyasaya sürebileceği halde üretip depoya atarsa veya bir başka kişi altının çok talep gördüğü bir zamanda çok miktarda alır ve depolarsa, vede bunu birçok kişi yaparsa piyasadaki altının sayısı azaldığı için fiyatı artacaktır, bu stokçuluktur.

Sen anlayamıyorsun diye teker teker yazayım. CS:GO ajanı stoklamakla çok talep alan bir telefonu, sarımsağı, portakalı, tuvalet kağıdı, herhangi bir tıbbi malzemeyi stoklamak aynı durum. Steam sizin 50₺'lik eşyayı 75₺'den satmanıza karşı değil. Steam birkaç stokçuyu umursamaz ama ajanların çok büyük miktarlarda alındığını gören Valve 50₺'lik eşya 650₺'ye fırlamasın diye önlem alıyor. Steam'e üye olman Steam Kullanıcı Sözleşmesini kabul ettiğin anlamına gelir. Çıkarına gelmiyorsa kullanma.

Sonuçta büyük bir firma olsa da binlerce kişinin parası şuan steam'in kasasında.
Steam kafanıza silah dayamadı.
Steam'e üye olman Steam Kullanıcı Sözleşmesini kabul ettiğin anlamına gelir. Çıkarına gelmiyorsa kullanma.
Steam de bizi bir yanılgıya düşürdüğü için bir çok kişi parasının büyük bölümünü kaybetti.
Steam sizi nasıl yanılgıya düşürebilir! "Yanılgı" nasıl bir kelimedir ya, Steam size ne vaat etti! Sanki Steam Kullanıcı Sözleşmesinde stokçuluğa göz yumuyoruz yazıyor. Hayal dünyanız Steam'in resmi açıklaması değil. Birkaç fırsatçı zarara girince yanlız o parayı kaybetti denmiyor. Başka bir adı vardır da söylemiyim.
-
-
Gülücüğünüzü attığınıza göre söyleyeceklerinizi merakla bekliyorum.
 
Son düzenleme:
O discord da bulunan arkadaş stokçu oluyor. Ayrıca yüzde 13 değil 5 (Steam'in aldığı) daha sonra nadir olma dusuncesiyle saklamak belki normal karşılanabilir. (Aylar veya senelerden bahsediyorum.) Sizin arkadaşınız gibi adamlar onar onar, yirmişer yirmişer aldığından ötürü Steam tedbir amaçlı pazar satışlarını kitledi. Eğer kitlemeseydi Cs üzerinden dönen kumar gibi başı ağrıyacaktı.
Steam pazarı kitledi diyorsun ama adamlar 6 tl lik skini 86 tl ye koyup satıyor.Ben müzdarip değilim bu sorundan.Benim 50 tl lik skinim var pazarda 600 tl iken 200 e koydum satılsın diye satılmadı.Listelemeye alınmadı.Ama yanımda cs ye girdiğim adam 6 tl lik karekteri 86 tl ye aldı.Benim listelemem aktif olmuyor da, niye başka bir kullanıcı aynı saatte pazara skin koyabiliyor. Demek ki kardeşim steam açık ve net bir şekilde itemlerin fiyatını kendi botlarıyla arttırdı,kendisi satışını yaptı,millete pazar banı koyarken kendi botlarınını pazara sürüp kâr etti.Ayrıca pazar komisyonu %13.Bilenler yazsın şuraya.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı