Çözüldü Bilgisayar açıldıktan 30 dakika sonra kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

the_updateenemy

Hectopat
Katılım
7 Nisan 2020
Mesajlar
55
Çözümler
1
Yer
Miletos
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmeni
Merhabalar,
Windows başlatıldıktan 30 dakika sonra kendini direkt olarak kapatıyor (elektrik kesintisi gibi), bu sorun yaklaşık 3 aydır var, bir çözüm bulamayınca bilgisayarı 30 dakika dolmadan kendim uyku moduna almayı denedim ve açıldığında bana tekrar 30 dakika süre tanıdığını fark ettim bu şekilde uzun bir süredir kullanıyorum ama hiçbir şekilde 30 dakikadan ne aşağı ne yukarı (bazen 29~31 olduğu da oldu) bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden herkese teşekkür ederim.

Denediğim çözümler:
  • Kasanın içini ve tüm bileşenleri temizlemek.
  • CPU ısısı yük altında 65° derece olmasına rağmen termal macun değiştirdim.
  • BIOS güncelledim.
  • Başka bir ekran kartı ve RAM takıp deneme yaptım.
  • Power Supply değiştirdim.
  • Uzay kurulumu yapıp temel bileşenleri takıp çalıştırdım (harddisk, ekran kartı, VGA kablosu, ağ kartı, güç düğmesi kabloları vesaire takılmadı) ve süre tuttum.

Önemli:
  • Bilgisayar üzerinde değişmeyen 3 şey kaldı CPU, anakart ve RAM.
  • Anakartın dahili VGA çıkışı görüntü vememeye başladı.
  • İşlemciye, test programları ile stress testi yaptım hiçbir problem olmadı.
  • RAM için ise Memtest86 ile test ettim ve problem çıkmadı.
  • Ek olarak Intel management Engine aygıt yöneticisinde hatalı olarak görünüyor;
  • Bu aygıt başlatılamıyor.
  • STATUS_DEVICE_POWER_FAILURE"
---------------------------------------------------------------------
Windows 10 Home Single Language 64-Bit (10.0, Build 19041)
ECS H81H3-M4 (v1.0) - BIOS: 4.6.5 (type: UEFI)
Intel(r) Core(tm) i5-4570 CPU @ 3.20GHz (4 CPUs)
8192MB RAM
 
Çözüm
Şuan elinde başka bir anakartla veya başka bir işlemciyle denemekten başka çare yok. Sorun ikisinden birinde. Ama işlemcinden olma ihtimali yüksek çünkü Intel ME kuzey köprüsüne yani işlemcine bağlı bir alt sistem. Kod 10 hatası da genelde donanımsal.
Kurulmayan sürücü Intel Management Engine kuzey köprüsüne yani işlemciye bağlıdır. Intel Diagnostics Tool yazılımıyla işlemcinizi test edin ve sonuçları paylaşın.
 
Kurulmayan sürücü Intel management Engine kuzey köprüsüne yani işlemciye bağlıdır. Intel diagnostics tool yazılımıyla işlemcinizi test edin ve sonuçları paylaşın.

https://textuploader.com/14g1n sonuçlar bu şekilde ama CPU freq fail yazdığında tekrar test etmeyi denedi uzun bir süre bekledim bir sonuç çıkmayınca testi durdurup çıktı aldım.
 
Yazılım işlemcinizde problem tespit etmiş. Hata tespit ettiği için işlemcinin diğer ünitelerini test edememiş. Ayarlarda hata bulunsa bile teste devam et tarzı bir seçenek var biraz kurcalar mısınız o tiki kaldırın veya işaretleyin.
 
İşlemci arızaları çok ender rastlanan bir olaydır fakat benzer durumla daha önce karşılaştım. Bahsettiğim gibi Intel Diagnostics Tool'dan o ayarı bulun ve tüm ünitelerin testten geçmesini sağlayın. İşlemci pinlerini kontrol edeceksiniz unutmayın.
 
İşlemci arızaları çok ender rastlanan bir olaydır fakat benzer durumla daha önce karşılaştım. Bahsettiğim gibi Intel diagnostics Tool'dan o ayarı bulun ve tüm ünitelerin testten geçmesini sağlayın. İşlemci pinlerini kontrol edeceksiniz unutmayın.

Hata ile karşılaşıldığında durdur diye bir ayar vardı kapattım ama hala hata aldığında devam etmiyor (7 dakika bekledim)





Alternatif bir program öneriniz var mı?
 
Son test zaten CPUFreq testi. Başka yazılımlar doğru sonuç vermez en iyisi IPDT.

  • Daha öncede belirttiğim gibi anakart CPU soket pinlerini ve işlemcinin soket pinlerinin temas ettiği yeri iyice kontrol edin.
  • Problem yoksa temiz kurulum yapın Windows 10 x64 1909 veya 2004 sürüm olabilir. Tekrar aygıt yöneticisinde o ünlem çıkarsa ve sürücü official kaynaklardan güncellenmiyorsa donanımsal bir arıza var demektir.
  • Anakart soketinin BGA yapısında bir problem söz konusu olma ihtimali olduğu için başka bir işlemciyle denemenizde mutlaka fayda var.
 
Son test zaten cpufreq testi. Başka yazılımlar doğru sonuç vermez en iyisi ıpdt.

  • Daha önce de belirttiğim gibi anakart CPU soket pinlerini ve işlemcinin soket pinlerinin temas ettiği yeri iyice kontrol edin.
  • Problem yoksa temiz kurulum yapın Windows 10 X64 1909 veya 2004 sürüm olabilir. Tekrar aygıt yöneticisinde o ünlem çıkarsa ve sürücü official kaynaklardan güncellenmiyorsa donanımsal bir arıza var demektir.
  • Anakart soketinin BGA yapısında bir problem söz konusu olma ihtimali olduğu için başka bir işlemciyle denemenizde mutlaka fayda var.

Anladım, sabah pinleri kontrol edeceğim, peki donanımsal arıza sizce anakart damı işlemci de mi?
Sanırım işletim sistemi ihtimalini elemeliyiz çünkü Windows 7'den başlayıp Windows 10 1904'e kadar birkaç tane sistem yükledim hepsi aynı şekilde hata verdi, söz konusu sürücüyü birkaç programdan ve resmi sitesinden yüklememe rağmen problem aynı şekilde devam etti. Bir de BGA yapısında problem olabilir demişsiniz bunu biraz açar mısınız?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı