ABD'yi ayağa kaldıran polis cinayeti!

ABD'nin (Amerika Birleşik Devletleri) Minneapolis kentinde 4 polis memuru George Floyd adında bir kişiyi gözaltına alırken boğarak öldürdü. George Floyd isimli kişinin ölümü ardından dört polis memurunun işine son verildiği belirtilirken, binlerce kişi sokağa çıkarak gösteri düzenledi. Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Floyd’un ölümüne karışan 4 polisin görevlerine son verildiğini duyurarak ‘’Bu doğru bir karar’’ ifadesini kullandı. Vatandaşların çektiği ve sosyal medyada paylaşılan video kaydında, beyaz polisin yere yatırarak diziyle boynuna bastığı Floyd, dakikalar boyunca defalarca "Lütfen, nefes alamıyorum, lütfen" şeklinde yalvarmıştı. Bir süre sonra yerde hareketsiz kalan Floyd, daha sonra gelen acil sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınarak hastaneye kaldırılmış ancak kısa süre sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Haber hakkında daha fazla detay öğrenmek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Kaynak : Habertürk
 
Bu linkten de izleyebilirsiniz. Habertürk'te gözükmüyor Safari'den dolayı. Cidden çok üzücü bir durum, ırkçılık bu gidişle halen devam eder. Özellikle Amerika'da.....
 
Adamı kurtarmak yerine videoya çekenler var. Böyle berbat bir şey görmedim.
Ne yapsınlar? Polise dalıp karınlarına delik mi açtırsınlar? Amerikan polisi böyle durumlarda acımaz, tetiği çekmekten de hiç şüphe etmez.
 
Bi' ara siyahiler isyan çıkarmıştı. Bir şehir komple kapanmış, yangınlar, yakılan tırlar.

Çok sıkıntı. Amerika'da bu kadar ileri bir ekonomi, askeri bir devlet. Ama sosyal birliktelik şansı %1 bile değil. Yapacak bir şey yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı