ABD'yi ayağa kaldıran polis cinayeti!

ABD'nin (Amerika Birleşik Devletleri) Minneapolis kentinde 4 polis memuru George Floyd adında bir kişiyi gözaltına alırken boğarak öldürdü. George Floyd isimli kişinin ölümü ardından dört polis memurunun işine son verildiği belirtilirken, binlerce kişi sokağa çıkarak gösteri düzenledi. Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Floyd’un ölümüne karışan 4 polisin görevlerine son verildiğini duyurarak ‘’Bu doğru bir karar’’ ifadesini kullandı. Vatandaşların çektiği ve sosyal medyada paylaşılan video kaydında, beyaz polisin yere yatırarak diziyle boynuna bastığı Floyd, dakikalar boyunca defalarca "Lütfen, nefes alamıyorum, lütfen" şeklinde yalvarmıştı. Bir süre sonra yerde hareketsiz kalan Floyd, daha sonra gelen acil sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınarak hastaneye kaldırılmış ancak kısa süre sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Haber hakkında daha fazla detay öğrenmek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Kaynak : Habertürk
 
Adamı kurtarmak yerine videoya çekenler var. Böyle berbat bir şey görmedim.
Orası Türkiye değil. Sen polise gıkını çıkartırsan, seni de paketler. Türkiye'de silahı eline alması demek, tüm muhalif parti ve sol gazetelerinde "Terörist" ilan edilmek demek.

Örümcek kafalılar. Devlet onu oraya süs olsun diye mi koydu? YT'de izlediğim bir videoda, doğuda, polise saldırmaya elinde sandalye ile gelen bir adamı vuran polise demediklerini bırakmadılar.

Polis çeker vurur. Ben tüm silahlı kuvvetlerin, emniyetin yetkilerinin 3-5'e katlanmasının tarafındayım. Vatandaşların da kendini savunmasına izin vermeli devlet. Maalesef halkını dinleyen devlet yok ki :/
 
Amerikan polisi ve siyahi bir insan çok zıt düşüyor. Zaten Amerikan polisleri dünyada en acımasız polislerdir, orada kimse bir şey yapamazdı zaten. Sırf hız yaptı diye öldürülen birçok insan var ve o polislerin birçoğu haklı olarak gösteriliyor.
Amerika'da bu tür olaylar oluyor ancak insanın canı yanıyor, hani tam da suçlu değil ki. Kaçak sigara sattı diye böyle yapılması hoş değil, şöyle de bir durum var aslında belki adam polise karşı çıkmıştır ve olaylar böyle gelişmiştir. Amerikan polisine bunları yapmak genelde ölüm sebebi oluyor, yapacak bir şey yok Amerika hala sosyal olarak çok geride bir ülke. Ancak güvenlik olarak bence en güvenilir ülkeler arasında, çünkü polisler acımasız eğitiliyor.
Konu dışı ama benzer sistem bize de gelmeli aslında, bu sayede milletimiz adam olur ve bu cinayet gibi olaylar da son bulabilir.
 
@Motionless IN White Eyaletten eyalete değişse de ABD'de genel olarak suc oranı yuksektir. Sandığın kadar da güvenilir bir ülke değil. Halk refah ama bu konularda yerlerde sürünüyorlar. Adalet sisteminin iyi olması bir tik bu durumu tolere ediyor sadece.
 
@Motionless IN White Eyaletten eyalete değişse de ABD'de genel olarak suc oranı yuksektir. Sandığın kadar da güvenilir bir ülke değil. Halk refah ama bu konularda yerler de sürünüyor.
Yok aslında anlatmak istediğim polis açısından güvenli, yani genelde suçlar başarıyla durdurulabiliyor. Bizim gibi olayların bitişinde gidilmiyor :D
 
@Motionless IN White Eyaletten eyalete değişse de ABD'de genel olarak suc oranı yuksektir. Sandığın kadar da güvenilir bir ülke değil. Halk refah ama bu konularda yerlerde sürünüyorlar. Adalet sisteminin iyi olması bir tik bu durumu tolere ediyor sadece.
Yurtdışından akan beyinler dışında kendi halklarının bir işe yarayacağını düşünmüyorum.

Düşün, adamlarda NASA var, halkları düz dünyaya ve Ay'a gidilmediğine inanıyor...
 
Amerika (Birleşik) Devletleri. Onlarca ırk insan yaşıyor. Adı üstünde birleşik. Başlarına muz, salam, ekmek ve domates ile 3 boyutlu hali yapılan bir milyarder deliyi geçirirsen olacağı budur.
(2020 Harika Amerika bir için ekmek için bölünmüş halkları toplamak için)
indir.jpeg

😀😀
 
Yok aslında anlatmak istediğim polis açısından güvenli, yani genelde suçlar başarıyla durdurulabiliyor. Bizim gibi olayların bitişinde gidilmiyor :D
Amerika'da yılda kaç polis öldürülüyor bir araştır istersen. Yılda 1000 civarı sivil de polis kurşunuyla ölüyor.
Bu bir başarı değildir, hukuk devleti suçluyu yargılar, sorgusuz sualsiz öldürmez.

Bu o ülkenin güvenli olduğunu değil tam tersine ne kadar vahim bir durumda olduğunu gösterir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı