Rehber İstenmeyen siteleri engelleyin: uBlacklist

Engellemelisin.jpg


Google'da normal bir şekilde arama yapıp gezinirken, arattığımız kelime ile alakalı siteler en başlarda gözükür (özellikle haber siteleri) ve bunların çıkmasını istemeyebiliriz. Bunları nasıl durdurabileceğimizi düşünürüz. Tam bu sırada devreye açık kaynak koldu uBlacklist eklentisi girecektir. İsteğinize göre kendi engellediğiniz siteleri kendi içerisinde saklayabiliyor ve arama yaparken karşınıza çıkmasını engelliyor.
Aşağıdaki görselde görmüş olduğunuz "haberler" aramasına göre size en başta en çok okunan veya en son yüklenen haber başlıklarını getirecektir. uBlacklist sayesinde artık size zorla gösterilen sitelerin altında veya yanında "Bu siteyi engelle" seçeneği aktif olacaktır. Aşağıdaki örnekte sadece altında bu seçeneği sunmuştur.

Haberler.png


Arama yaparken aşağıya doğru indiğinizde aşağıdaki gibi görünecektir.

Haberler_yan.png


Çoğu bilgisayarda bulunan internet tarayıcısına eklenti şeklinde indirebilirsiniz.
Eğer bunu telefonunuzda da denemek istiyorsanız aşağıdaki rehberde bulunan tarayıcıyı deneyerek deneyimi elde edebilirsiniz.

Eğer GitHub sayfalarında bulunan gelişmeleri takip etmek isterseniz aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
İndirdikten sonra sıra ayarlamaya geldi. Engellemek istediğiniz internet sitesinin yanında veya altında bulunan "bu siteyi engelle" seçeneğine basın ve gelen bildirim penceresinde "engelle" butonuna basın.

Nasıl_ayarlanir.png


Engelle.png


Engelledikten sonra artık ilgili haber bir daha eklentiyi kaldırana kadar gözükmeyecektir. Haberler bir yana kayacak şekilde değişti.

Engellendi.png


Eğer bir internet sitesine girdiyseniz ve onu oradayken engellemek istiyorsanız eklentinin üstüne tıklayıp "Details" seçeneğine tıklamanız gerekecektir. İsteğinize göre siteyi kendi kurallarınıza göre engelleyebilirsiniz.

Gelismis.png


Yanlışlıkla engellediğiniz siteler için eklentiye sağ tıklayıp "Uzantı seçenekleri" menüsünü açıp engellediğiniz siteyi silip "Save" seçeneğini onaylayabilirsiniz.

Secenek.png


S.png


Aşağıya indikçe gelişmiş özelliklerini de görebilirsiniz. Google dışında DuckDuckGo ve Startpage arama motorlarına da destek sağlamaktadır.

S2.png


Eğer senkronize edecek bir şekilde engellediğinzi siteleri beraberinizde getirmek isterseniz Google Drive hesabınızı bağlayabilirsiniz.

S3.png


Son olarak ise abonelik sistemleri bulunuyor. Abone olunduğunda kendi veritabanlarında bulunan gereksiz internet sitelerini de otomatik olarak eklenmesini sağlıyor.

Abonelik.png


Eksikliklerimi veya düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Şu haber sitelerine, uzattıkları paragraflara lanet olsun :D İstediğim cevabı alamadığım gibi, arama sonuçlarımı çöplüğe çeviriyorlar.

Ekşi’den alıntı. Gerçek mi bilmiyorum ama geneli böyle :D

cuma namazı saat kaçta? 29 mayıs diyanet istanbul, ankara, izmir ve il il cuma namazı saati!
cuma namazı hangi camilerde, saat kaçta kılınacak? 29 mayıs cuma namazı kılınacak camiler belirlendi! işte kurallar...
cuma namazı kılınacak camiler belirlendi. bugün kılınacak olan cuma namazı hakkında bilgilenmek isteyenler arayışa koyuldu. corona virüs nedeniyle son zamanlarda kapatılan camilerde cuma namazı kılınmıyordu. normalleşme tarihlerinin açıklanmasıyla birlikte cuma namazının bugün nerede kılınacağı merak konusu oldu. istanbul valiliği, bugün cuma namazı kılınacak olan camileri açıkladı. peki cuma namazı hangi camilerde, saat kaçta kılınacak? işte 29 mayıs 2020 cuma namazı hakkında bilinmesi gerekenler...
cuma namazı saat kaçta? 29 mayıs diyanet istanbul, ankara, izmir ve il il cuma namazı saati!
ülkemizde koronavirüsle mücadele kapsamında sosyal hayatta normalleşmenin ikinci adımının atılmasıyla birlikte cuma namazı saat kaçta sorusuna yanıt aranmaya başlandı. diyanet işleri başkanlığı tarafından istanbul, ankara, izmir başta olmak üzere il il cuma namazı saati yayınlandı. uzun süredir evde ibadetlerini gerçekleştiren müslüman alemi camiye gidip namaz kılmak için gün sayarken konuya yönelik güncel gelişmeleri yakından takip ediyor. cuma namazının kılınacağı saat konusunda bilgi edinmek isteyen binlerce vatandaş, diyanet işleri başkanlığı'nın yayımladığı 29 mayıs cuma saati bilgilerini araştırıyor. buna göre; cuma namazı saat kaçta? diyanet 29 mayıs istanbul, ankara ve izmir başta olmak üzere il il cuma namazı vakitleri
son dakika: bugün cuma namazı kılınacak mı? camiler ne zaman açılacak? cuma namazı ne zaman başlayacak?
son dakika... bugün cuma namazı kılınacak mı? camiler ne zaman açılacak? türkiye'de koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerde cemaatle namaza ara verilmişti. salgının kontrol altına alınması ve günlük vaka sayısının düşüşe geçmesi ile birlikte normalleşme için adımlar atılmaya başlandı. başkan erdoğan, cuma namazı ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. peki, bugün cuma namazı kılınacak mı? camiler ne zaman açılacak? cuma namazı ne zaman başlayacak? işte ayrıntılar...
son dakika... bugün cuma namazı kılınacak mı? camiler ne zaman açılacak? koronavirüsle mücadele kapsamında bir takım önlemler alındı. 16 mart itibarıyla camilerde cemaatle namaz kılınmasına ara verildi. türkiye'de koronavirüs salgınının kontrol altına alınmasının ardından normalleşme için çalışmalar sürüyor. bu kapsamda camilerin hangi tarihte açılacağı da merak ediliyor. peki, bugün cuma namazı kılınacak mı? camiler ne zaman açılacak? cuma namazı ne zaman başlayacak? işte son gelişmeler...
cuma namazı saat kaçta? 29 mayıs diyanet istanbul, ankara, izmir ve il il cuma namazı saati!
müslüman alemini yakından ilgilendiren mübarek cuma günü bereketiyle geldi. koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı tutulan camiler bu cuma ibadete açılacağını duyan on binlerce vatandaş '' cuma namazı saat kaçta?'' sorusuna yanıt arıyor. tüm camilerde hazırlıklar tamamlandı. bu özel ve anlamlı günde eller semaya yükselecek ve camiler dolup taşacak. müslümanların aynı safta yer alarak bol bol dualar edeceği bu mübarek günde kılınan namazların sevabı çoktur. diyanet işleri başkanlığınca yayımlanan namaz vakitleri çizelgesine göre "bugün cuma namazı saat kaçta kılınacak?" sorusunun cevabı, istanbul, ankara, izmir başta olmak üzere tüm iller için belli oldu. buna göre; cuma namazı saat kaçta? işte 29 mayıs istanbul, ankara, izmir ve il il cuma namazı saatleri
cuma namazı saat kaçta?
diyanet işleri başkanlığı 29 mayıs cuma namaz saatlerini duyurdu. diyanet işleri başkanlığı tarafından yayımlanan bilgiler kapsamında 29 mayıs cuma namazı saatlerini öğrenmek isteyen vatandaşlar için hazırladığımız haberimizin bir sonraki sayfasından il il ezan saatlerine ulaşabilirsiniz...
il il cuma namazı saatleri için tıklayınız
diyanet işleri başkanı'ndan cuma namazı açıklaması!
diyanet işleri başkanı prof. dr. ali erbaş, koronavirüs tedbirleri nedeniyle camilerde ara verilen cemaatle ibadete, fatih camisi'nin avlusunda kendisinin kıldıracağı cuma namazıyla başlanacağını bildirdi.
erbaş, yeni tip koronavirüs (kovid-19) tedbirleri kapsamında camilerin yeniden ibadete açılma sürecini aa muhabirine anlattı
 
Şu haber sitelerine, uzattıkları paragraflara lanet olsun :D İstediğim cevabı alamadığım gibi, arama sonuçlarımı çöplüğe çeviriyorlar.
Gerçekten de o haldeler. Fakat biraz abartılmış gibi de duruyor. Bundan dolayı uBlacklist kullanmak durumunda kalıyorum. O kadar uzatmanın anlamı nedir? 😄
 
İlk engelleyeceğim siteler Sabah ve Hürriyet olacak. Google'da ne aratırsam aratayım karşıma sürekli bu sitelerin sonucu çıkıyor.

Saat başı aynı haberleri yapıp SEO'yu çok güzel bir şekilde kandırıyorlar. Mesela "E-Okul" diye arattığım zaman çıkan haberler ve içeriği şu şekilde:
E-okul notlara bakılıyor mu? Öğretmenler girebiliyor mu? Veliler nasıl giriyor? Giriliyor mu? Şifre nasıl alınır? Notlara nasıl bakılır?
Bilmiyorduk sanki!
 
Gerçekten de o haldeler. Fakat biraz abartılmış gibi de duruyor. Bundan dolayı uBlacklist kullanmak durumunda kalıyorum. O kadar uzatmanın anlamı nedir? 😄

SEO ve okuyucuyu sayfada tutmak, ne olacak :) Aşağıya kaydırınca otomatik olarak yeni bir habere geçiriyor bir de. Üçkağıtçılar.
 
Engellemediğimi kim söyledi? 🙃
Eğer isterseniz telefonda da deneyebilirsiniz. Fakat Kiwi tarayıcı dışındaki diğer tarayıcılar eklenti özelliğini bünyelerinde bulundurmadıkları için sadece Kiwi'de kullanabilirsiniz gibi duruyor. Google Drive ile senkronize bir şekilde kullanabilirsiniz.
 
Eğer isterseniz telefonda da deneyebilirsiniz. Fakat Kiwi tarayıcı dışındaki diğer tarayıcılar eklenti özelliğini bünyelerinde bulundurmadıkları için sadece Kiwi'de kullanabilirsiniz gibi duruyor. Google Drive ile senkronize bir şekilde kullanabilirsiniz.
Telefonda Technopat harici çok fazla siteye girmiyorum, bu yüzden telefonda gerek duymuyorum. Telefonda daha çok YouTube'a giriyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı