Çözüldü Aerocool 700W 80+ Şalter Kapalıyken Güç Kaynağı Güç veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FatalRhymer

Hectopat
Katılım
9 Eylül 2015
Mesajlar
166
Makaleler
1
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, Aerocool 700W 80+ Bronze KCAS Plus güç kaynağı aldım. Bu PSU'da şalteri kapattığım zaman dakikada bir Mouse'un ışığı yanıyor, şalter açıkken ise böyle bir durum yok. Önceki PSU'da güç şalteri yoktu ve onda mouse ışığı, bilgisayar kapalıyken yanmıyordu. Anakartım ASUS M4A78LT-M LE. Sorun ne olabilir?
 
Eski bilgisayarımda da aynı anakart vardı. Şalter kapalıyken bilgisayarın güç tuşuna basın. Bir şey olmazsa biraz basılı tutun. Ama genel olarak bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
 
Fişi çekiyor musunuz peki?
Hayır, o zaman güç depolaması gerekir, bir güç kaynağı bunu yapamaz herhalde. :) Ayriyeten şalter kapalıyken bilgisayar açılmıyor. Yani eğer güç veriyorsa da çok az veriyor yani. Mouse ışığı neden durduk yere yanıyor anlayamadım. Şalter kapalıyken açınca anlık mouse ve gamepad ışığı da yanıp sönüyor. Sorunu bulabilmemizi sağlayacağını düşündüğüm şeyler bunlar. Güç kaynağı şalter kapalıyken nasıl güç veriyor anlayamadım.
Eski bilgisayarımda da aynı anakart vardı. Şalter kapalıyken bilgisayarın güç tuşuna basın. Bir şey olmazsa biraz basılı tutun. Ama genel olarak bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Bunu denedim bir şey değişmiyor. Dakikada bir sürekli mouse ışığı yanıp sönüyor yani düzenli bir durum var, kesilmiyor.
 
Bende de aynı sorun var ara da RAMlarımın ışıkları sönmüyor.
Cooler Master 650W
Bende anakart ışığı söndüğü halde böyle oluyor. Şalter açıkken yanmayan şey şalter kapalıyken yanıyor. Anakart ayarlarıyla olabilir mi bilemem, anlamadığım durum şalter kapalı ve nasıl güç gidiyor.
 
Benim ekran kartımın ışığı bir süre daha yanmaya devam ediyor ve normal mi bilmiyorum ama güç kaynağımın fişine dokunduğum zaman canımı acıtacak derecede elektrik çarpıyor
10-20 saniye kadar yanması normal belki cihaza göre biraz daha artabilir süre. Elektrik çarpması durumunu bilmiyorum, kaçak olabilir belki.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı