Müstekil ev iç tesisatını değiştirme

Patrixcs

Kilopat
Katılım
17 Mayıs 2018
Mesajlar
8.682
Makaleler
5
Çözümler
11
Yer
Marsilya
Şimdi önceden biraz konular açtım değiştirmeye gerek var mı diye. Ve bir arkadaş TT elit ekip çağır ölçüm yaptır dedi. Geldiler bende yanlarında ölçüm yaptırdım. Aşağıda ankastre kutumun içini attım.

IMG_1671.JPG


Attığım resimde kırmızı ile işaretlediğim yer benim internet hattım diye hatırlıyorum. Şu an takılı olduğum hat ankastredeki en yüksek hızı destekleyen bildiğim kadarıyla ona takılıyım. Dün gelen ölçümdeki abiler ile yaptığımız zaman en düşük gördüğümüz 46 Mbps down/17 Mbps upload idi. Şu an takılı olduğumda 54 Mbps down/51 Mbps upload şeklinde stabil hızlar vermekte. Kablo buradan gelip evime kadar tahmini olarak Google mapstan baktım 210 metreden geliyor. TT ekibindeki abi ise en az 300 metre vardır dedi. Şu an kullandığım kablo bildiğim kadarıya CAT 3 ve düşük bakır içerdiğini tahmin ediyorum. Gelen ekipteki abi kötü kalite kablo olduğunu söylediler.

IMG_1674.JPG


Şu anki resimdeki görülen soldaki kablolar benim evime gelen kablolar buradanda ölçüm yapıldı ve 35 Mbps stabil geldi. Benim ankastredeki hattımda olan 55 Mbps buraya kadar gelene kadar 20 Mbps düşüyor. Uploadda ise daha fazla düşüyor. Ankastredeki kablom ile şu an eve gelen kablonun rengi bir tutmuyor. Ek yapıldığını tespit ettiler. Ve bu yüzden almam gereken hızdan kat kat daha düşük alıyorum. Bu konuyu site yöneticisi olan teyzeme danıştım. Toplantı olunca ortak bir karar verilip herkesin altyapısını düzeltirmek gibi bir niyetimiz fark fakat herkes kendi parasını kendisi verecek. Kimse kabul etmez ise zaten ben kendi kablomu direkt olarak çekeceğim. Fakat hala hangi kabloyu almam gerektiğini bilmiyorum. Ankastre ile uzaklığım mesafesi tahmini Google mapste 210 metredir. TT'den gelen ekipte en az 300 vardır dedide o biraz sallamasyon geldi bana.
Ve şu anki aldığım ping değerlerini de paylaşmak isterim. Paylaşma sebepim iç tesisatı değiştirdikten sonra hızımı herşeyi karşılaştıracağım için.

CS:GO'da 39MS sabit.
Valorant'a 10-14 arası değişiyor.
R6 45 ila 49 arası gidiyor.
LoL TR 13MS sabit.
LoL euw 53-54 sabit.
PUBG'de 40 ila 44 arası değişiyor. Bazen ise 37 olduğu oluyor.
Fortnite'da 26-32 arası değişiyor. Fakat oynamıyorum artık.
CS:GO Faceit'e 58 ms sabit.
ESEA'da 13 ms sabit.

Şu anki ping durumları bunlar kablo değişiminden sonra biraz daha düşer diye düşünüyorum. Faceit oynayan biri değilim. LoL euw saymaz isek şu anki en tepe ping değerim 49 msdir. Kablo tam 10 yıl olacak ve ne bir dış koruması var ne de SE'yi kısaca berbat bir kablo.

Hat değerlerimde.

2020.06.19-18.23.png


Şu anki hat değerlerimde bunlardır.

Hız testindede çıkan sonuçlar bu şekildedir.

9631714592.png


Kabloyu değiştirdekten sonrada 4 çıkan pingin 2 veya 3 düşer diye tahmin ediyorum. Şuan bana 210 metre üstü bir yüksek bakıra sahip iyi bir kablo gerekli.
 
Son düzenleme:
TT Elite ekibe ölçüm yaptır diyen arkadaş bendim hatırladım. Senin kablolar bildiğin 2 telli telefon kablosu ve mesafe çok fazla uzun. Hat zayıflaması bile buna rağmen yine düşük. Yeni kablo çektiğinde gerçekten fark olacağını düşünüyorum.
 
Siz yine de düzgün bir ölçüm yapın, kabloyu nerelerden nasıl geçireceğiniz hakkında. Ona göre net bir mesafe çıkartın ona göre alın kabloyu.

Nereden geçirceğimin haritasını çizdim ben. Google mapstende 210 metre dedi tahmini olarak da. 250 metre tam yeter. Sarı ile çizdiğim yer ankastrenin tam bulunduğu yer kırmızı ile çizdiğim yer kabloyu dolaştırcağım yer. Bir yerde taş yol var oradan site yöneticisinden izin alarak. Kazacağım sonra toprağı kazıp evime getireceğim. En iyi yol bu olduğunu düşünüyorum ben.
 

Dosya Ekleri

  • 2020.06.19-19.05_01.png
    2020.06.19-19.05_01.png
    969,7 KB · Görüntüleme: 76
TT Elite ekibe ölçüm yaptır diyen arkadaş bendim hatırladım. SE'nin kablolar bildiğin 2 telli telefon kablosu ve mesafe çok fazla uzun. Hat zayıflaması bile buna rağmen yine düşük. Yeni kablo çektiğinde gerçekten fark olacağını düşünüyorum.

İyi ki söylemişin altyapı 50/50 simetrik internet kaldırıyor şu an normalde düzgün olsa. Bu konuyuda şundan açtım. Düzgün bir kablo önerisi ve hani evi müstekil olan varsa ne gibi şeyler yapmısı gerektiğini göstermek için. Normalde baktım tüm konulara herkesin evi daire olduğu için müstekildeki adam yapmaktan vazgeçiyor.
Yer altından getirmeyi düşünüyorsanız belediyeden izin almalısınız.

Belediye ile bir alakası yok bu sitenin. O kırmızı ile çizdiğim yer bizim site içi olan yer. Ankastre site içinde bizim. Yanlarda küçük toprak gibi bulunan elektrik boruları var oradan geçirip. En son küçük kırmızı ile çizdiğim yerde bizim site bahçesinden geçirip evime getireceğim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı