İçimdeki nedenini bilmediğim can sıkıntısı

Malesef kedileri küçüklükden beri çok bilirim ama eve alamam. Düzelmeye çalışıyorum. Yarın göreceğim devam ediyor mu sorunlar diye.
 
Burada kimse uzman değil ama bence fazla atma içine çık dışarı yapmadığın şeyler yap eğlen insan aynı şeyleri yapınca artık bir yerden sonra sıkılıyor hiçbir şeyden zevk almıyor ben eskiden çalışırken hiç sevmediğim bir patronum vardı sesini duyunca midem bulanıyordu harbi diyorum bir keresinde kusmuştum psikolojik mi bilmiyorum ama böyle olmuştu.
 
Arkadaşlar dün ban yemiştim şimdi yazma fırsatım oldu. Dün saat öğlen 2'de anlamsız şekilde bir anda tüm sorunlarım durdu. Bu sabah kalktığımda kötü hissediyordum. Film falan izledim ama geçmedi. Şu an bunları yazarken iyi hissediyorum gibi. Bu aralar Chloe Grace Moretz'in filmlerine sarmış durumdayım. Acaba sorun son zamanlarda sevdiğim oyuncu yüzünden mi? Biliyorum çok saçma bir soruydu ama şu aralar nedenini çok araştırıyorum. Yakın zamanda doktora gitmek istemiyorum. Çünkü bu işe abim de girecek o da iyiliğimi ister ama insan bu psikolojideyken ailesine bahsetmek istemiyor.
 
Arkadaşlar dün ban yemiştim şimdi yazma fırsatım oldu. Dün saat öğlen 2'de anlamsız şekilde bir anda tüm sorunlarım durdu. Bu sabah kalktığımda kötü hissediyordum. Film falan izledim ama geçmedi. Şu an bunları yazarken iyi hissediyorum gibi. Bu aralar chloe grace Moretz'in filmlerine sarmış durumdayım. Acaba sorun son zamanlarda sevdiğim oyuncu yüzünden mi? Biliyorum çok saçma bir soruydu ama şu aralar nedenini çok araştırıyorum. Yakın zamanda doktora gitmek istemiyorum. Çünkü bu işe abim de girecek o da iyiliğimi ister ama insan bu psikolojideyken ailesine bahsetmek istemiyor.

Sanaldan uzaklaş ailenle vakit gecir ve kafandakinleri atmaya calis. Kisacasi bilincaltini kandir. Mesela onceden ben uyuyamiyordum ve cevremdekinler ben uyuyacagim flan de uyursun dediler. Bende kendimi kandirdigimin farkinda olacagim sonucta, bir sey degismeyecek diye uygulamiyordum. Ama uyguladiktan sonra yarari oldu. Kitap oku, bol bol kahve ic, cay demle :D yani mumkun oldugun kadar rahat olmaya calis. Bende de aynisi oluyordu. İnternet'in taahhüdü bitince kapattirdik koydeyiz şu an ve cok rahatim. Meditasyon uygulamalari var. Uyku meditasyonu yap misal. Kendini rahat birakabildigin kadar birak. Doktor flan degilim. Tibbi anlamda bu bir hastalik midir? Cozumu nasildir? Orasini bilemem ama ben boyle yaptim ve sana da oneriyorum. Umarim en kisa zamanda bu kotu durum ustunden kalkar.
 
Dostum tam olarak dediklerini anlıyorum. Ortalama 9 senedir belli ilaçları kullanıyorum psikiyatri önerisi ile. Bu genelde küçük yaşta farkındalık adı altında başlar, ve hayatının sonuna kadar taşıyacağın 'minör depresyon' olarak kafanda kalır. Seni hep bekler. Hep gölgen gibidir. Herkesin mutlu olduğu bir ortamda seni derinlere daldırır, gülmen gerekirken her şey boğazına düğümlenir. Bazen de panik atak ile birlikte gelir. O zaman çekilmez olur...
Çok çaresiz duruma geldiğinde plan yapmayı bırakman ve akışına göre devam etmen gerekir.Psikolojik olarak seni bunaltan şeylerden uzak durmanı ve geleceği kafana takmamayı öğrenmelisin. Bizim gibilerin başka bir kurtuluşu yok sanırım... Yani bunu ben demiyorum 23 senedir peşimde olan o gölgem diyor.
7 senedir aynılarını yaşıyorum.
 
Şu an yaptığınız her şeyi geçici olarak bir anda bırakıp farklı şeylere yönelin, işe yarama ihtimali var.
Mesela çok parçlaı yapbozlar yapın, yemek pişirin/öğrenin, yeni dil öğrenmeye çalışın.
 
Kulübe hoş geldin.
Şaka bir yana yurt dışında yaşamayı düşünmeye başladığımda aynı şekilde hissetmiştim, buradaki gerçekler ile yüzleşince dumura uğruyor insan.
 
Kulübe hoş geldin.
Şaka bir yana yurt dışında yaşamayı düşünmeye başladığımda aynı şekilde hissetmiştim, buradaki gerçekler ile yüzleşince dumura uğruyor insan.
Bilmiyorum ama nerden başladıysa böyle ABD düşünmekden sonra başladı. Şuan araştırmayı falan bıraktım biraz daha rahatladım bırakmak çok iyi geldi. Tek güvendiğim İngilizcem. Bu konu hakkında ciddiyim ama hasta etti işte. Bugün dün gibi sabah sorunlar devam etti. Sonra geçti. Umarım bu hafta sorunları atlatırım. Gerçekden çok bunaltan hastalıklar.
 
Bilmiyorum ama nerden başladıysa böyle ABD düşünmekden sonra başladı. Şuan araştırmayı falan bıraktım biraz daha rahatladım bırakmak çok iyi geldi. Tek güvendiğim İngilizcem. Bu konu hakkında ciddiyim ama hasta etti işte. Bugün dün gibi sabah sorunlar devam etti. Sonra geçti. Umarım bu hafta sorunları atlatırım. Gerçekden çok bunaltan hastalıklar.
Umarım en yakın zamanda sıkıntılarından kurtulursun.
 
Sorununuzun ne olduğunu size anlatmaya çalışayım.
Bebekken dünya çok güzeldir, temel ihtiyaç ve bakım karşılandığı müddetçe kafada sorun neredeyse sıfırdır.
Çocukken bu güzelliğe başka güzellikler eklenir ama yeni öğrenilen bazı olumsuzluklar da eklenir, böylece bir denge kurulur ve dünya yine çok güzeldir.
Gençliğe adım atıldığında güzelliklerin yanında bazı kaygılar, bazı sorumluluklar hissedilir ama dünya yine çok güzeldir.
Gençliğin zirvesine gelindiğinde güzel olarak bildiğiniz, yaşadığınız bir çok şeyin pek öyle olmadığı hissi oluşur.
İşte tam olarak tanımlayamadığınız bu his sizde bir boşluk ve belirsiz sıkıntı oluşturur.
Çünkü dünyanın gerçekleriyle yüzleşmek üzeresiniz.
Aile gibi gördüğünüz arkadaşların aslında öyle olmadığı, dost bildiklerinizin aslında çıkardan ibaret olduğunu ve ayakta kalmak için savaşa hazırlanmak zorunda kaldığınızın duygularıyla baş başa kalırsınız.
Bu herkeste olan ama herkeste farklı seyreden genelde kısa bir süreçten ibarettir.
Artık yaşamın zorluklarıyla ve sorumluluklarıyla yüzleştiğiniz için bunu sorun etmek yerine yaşam savaşını en iyi şekilde verme tecrübesi kazanmaya bakmalısınız.
Zira bir çokları bunun farkına varma şansına sahip olamadan yaşam savaşına plansız-programsız girerek başarısız bir ömür geçirebiliyor.
O yüzden anlam veremediğiniz bu sıkıntılı dönemi aslında bir şans olarak değerlendirebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı