Rehber Gaming Laptop alırken nelere dikkat edilmeli?

Rehber Yararlı Mı? :)


  • Oy verenlerin toplamı
    47
@tristessehivernale kendimle çelişmişim kusura bakmayın 🤐.

GTX 1650 Ti ve GTX 1650R laptop arasında kaldıysanız kesinlikle 1650 Ti modeli alın. GTX 1650R fena kart değil. İşin kısası GTX 1650 Ti laptop ve GTX 1650R bulunduran laptoplar alınır ama ben GTX 1650 Ti öneririm.

Aralarında Max. 10 FPS fark var. 500₺'ye degecegini düşünmüyorum. Ve Acer markasinda (hepsinde değil) soğutma sistemi hatası var. ( Sağ taraf kapalı sol taraftan üflüyor sadece)
 
Güzel rehber olmuş. Başka ekleyeceklerim:

Piyasada şu an kaliteli 120Hz IPS panel yok, şu ana kadar Chi Mei'nin kaliteli 120Hz TN panel kullanan MSI bile ucuz modellerinde kalitesiz Panda paneller kullanmaya başladı. 144Hz de çoğu model iyi sadece %72 NTSC olmasına bakmak lazım (Ör. Y540, H300, Tulpar v21, v20?), 144Hz ve %45 NTSC gibiyse gene Panda panel varyasyonu çıkıyor (Ör. Asus TUF, Strix G, 144Hz Nitro 5, bazı 144Hz GL65/75).

HP Omen için de 2020 modeliyle kendini biraz düzeltti, şimdilik yeterli review yok daha beklenmeli. 2019 ve önceki modellerde ısınma sorunu var. 9300H modeli iş görebilir belki emin değilim ama üstü çokça ısınır.
 
Yanlış düşündüğün yer çok, düzenleme veya araştırma yapmadan aklına ne geldiyse yazmışsın, en basitinden RAM konusu, işlemci ve ekran kartı iyi olmadığı sürece isterse 128 GB RAM olsun bilgisayarda, yine iş yapmaz. Dengeli parçaların olduğu bilgisayarlar seçilmeli. SSD konusu mesela, yukarıda CPU ve GPU'ya yatırın parayı demişsin, aşağıda mutlaka SSD olsun demişsin. Güzel bir HDD'yi mumla arattıracak SSD'ye sahip bilgisayarlar var piyasada. Çok çelişmişsin kendinle, rehber olsun derken daha çok kafa karıştıracak bir şey yazmışsın, eline sağlık yine de ama böyle konular birden yazılmaz, araştırması iyi yapılmalı önceden.
 
İşlemci ve ekran kartı iyi olmadığı sürece isterse 128 GB RAM olsun bilgisayarda, yine iş yapmaz.
Aynı düşüncedeyim.

Güzel bir HDD'yi mumla arattıracak SSD'ye sahip bilgisayarlar var.
Hocam ben sadece HDD olsun demiyorum. Sadece HDD olan laptoplar var. Bence SSD günümüz için zorunluluk. SSD+HDD kombinasyonu da olabilir.



Çok çelişmişsin kendinle, rehber olsun derken daha çok kafa karıştıracak bir şey yazmışsın, eline sağlık yine de ama böyle konular birden yazılmaz, araştırması iyi yapılmalı önceden.
Hocam GTX 1650R ve GTX 1650Ti konusuna gelirsek moderatör ekledi onu spnra açıklama yaptım.




Dengeli parçaların olduğu bilgisayarlar seçilmeli.
Haklısınız.
 

Geri
Yukarı