Oyunlar hangi dille yazılır?

kandes2

Hectopat
Katılım
15 Ocak 2020
Mesajlar
2.212
Makaleler
1
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. Oyun yapmak gibi bir hayalim var ama küçük bir oyun değil büyük bir oyun yapmak istiyorum, C+ dilini öğrenmeye başlayacağım sebebi ise en zor dilin o olduğunu duydum, onu öğrendikten sonra diğer dilleri öğrenmek daha kolay olur diye C+ dilini öğreneceğim. Fakat aklımda bir soru var, büyük oyunlar örneğin GTA 5, AC serisi, Watch Dogs 2 gibi büyük oyunlar hangi dillerle yazılır? Büyük oyunları hangi dillerle yazarım?
 
İstediğin her dille yazarsın. Önemli olan yazmasının ne kadar kolay olduğu diye düşünebiliriz sanırım.

Mesela grafiksel işlemlerde C ve türevleri görev alır, çünkü yazması daha kolay ve pratiktir. Yapay zekanın Java ve Python'la daha kolay yazılması gibi düşünülebilir.

Oyun motorları da oyunların iskeletleridir, içerisinde hazır kodlar ve elementler bulunan kütüphanelerdir. İster hazır kullanırsın, ister kendin yazarsın. Büyük şirketler genelde kendi motorlarını yazar ve 2-3 seri bunu kullanırlar, UE veya Unity gibi hazır motor kullananlar da var.
 
Öncelikle lütfen C+ yazmayı kesin. Cidden çok rahatsız edici. Üzerine C+ ve C++ yazan olmuş. Bilmiyorsanız yazmak zorunda değilsiniz.

En zor dil C++ değildir. C çok daha zordur ki ondan bile zorları var ama adam akıllı kullanılmıyorlar genelde.

C++ kullanmak gayet güzeldir çünkü neredeyse her şeyi onunla yapabilirsiniz. Çoğu zaman da sırıtmaz.

Oturup oyun motoru yazmayacağınızı düşünürsek Unreal Engine kullanmanızı tavsiye ederim. Bunun için de C++ öğrenmelisiniz.
Gerçekten büyük bir oyun yapacaksanız bunun devamı da gelecektir. Devam oyunu olmasa bile başka oyunlar yaparak işinizi devam ettireceksinizidir. Bu durumda oyun motoru yazmanızı tavsiye ederim. Onda da C++ gayet güzel iş görür.

Şurada references kısmındaki kodlar gerçekten oyunun kodları ise GTA V C++ ile yazılmış.
Burada Assassin's Creed serisinin ilk oyununun motorunun C++ ile kodlandığı söylenmiş. C# da kullanılmış çeşitli yerlerde.
Ubisoft abimizin iş ilanında ise Watch Dogs: Legion için yine C++ görülüyor.

C classes olarak isimleri değişmektedir. C# Sharp yerine C+ yazılmaktadır.
İlk defa sizden duyuyorum. Wikipedia abi bile size katılmıyor gibi. C with classes ifadesi C++ için kullanılır. C# için değil.
 

Geri
Yukarı