RTX 2060 bazen görüntü gelmiyor

Zefirodit

Femtopat
Katılım
5 Temmuz 2020
Mesajlar
9
Şimdi sizden cidden destek bekliyorum. Ben yeni bir sistem topladım ve toplayalı toplam 45 gün oldu ve 15-20 gündür yaşadığım bir problemi paylaşacağım. Sistemim şöyledir.
Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0 harddisk.
Thermaltake Smart RGB 700W 80+ 120mm fanlı PSU.
G.Skill 16 GB (2x8GB) Sniper X gri kamuflaj 3000MHz CL16 DDR4 Dual kit RAM.
Seagate 500GB Barracuda 510 NVMe PCI-e gen4 M.2 SSD (3400 MB okuma / 2400 MB yazma)
ASUS TUF Gaming B460-PLUS 2933MHz DDR4 soket 1200 M.2 HDMI DP ATX anakart.
Intel Core i7 10700K 3.8GHz 16MB önbellek 8 çekirdek 1200 işlemci.
EVGA GeForce RTX 2060 Super XC Ultra 8 GB GDDR6 256 Bit ekran kartı.
İşlemci içinde sıvı soğutucu kullanıyorum, o da kaliteli bir ürün.

Şimdi ben bazen sabahları bilgisayar açarken ekranıma görüntü gelmiyor. Power tuşuna basıyorum tüm sistem çalışıyor, ışıklar yanıyor ve ekran kartına 1-2 saniye sonra elektrik gidiyor gibi oluyor ve ekran kartı fanlarını çok hızlı döndürüyor ekrana görüntü gelmiyor. Tam o sırada HDMI’ı çıkartıp onboard kısmına takıyorum ve görüntü PC'ye geliyor.
Birçok şey denedim bilgisayarcıya götürdüm ama o sırada bilgisayarım açıldı ve belli süre tutulduğunda bir sorun olmadığını gördü. Sorunun ne olduğunu anlamıyorum ekran kartıyla alakalı bir sorun da yok. Gayet hızlı seri bir şekilde oyunlarımı oynuyorum ve ısınma yanma vs. gibi bir koku ya da şikayette olmadı. PSU'da gayet yeterlidir diye düşünüyorum. Bu şikayetimi yaşadığım zamanlarda anakartımda VGA ışığı yanık oluyor ve bilgisayarı 2-3 kere açıp aynı zamanda ekran kartımı biraz anakarta doğru bastırdığımda tekrar ekran kartını sistemim görüyor ve PC açılıyor. Çok para verdiğim bir sistemde böyle bir şey yaşamak çok kötü bir durum cidden. Akım koruma priz vs., kasanın konumu, her şeyi denedim, sorunu anlayamadım. Pahalı parçalar olduğu için bir bilgisayarcıya bırakmaya da açıkcası korkuyorum. Ya da parçalara zarar gelir diye. Sizce sorun nedir?
 
Montajı sıvı soğutucuyu sonradan eklediğim vatan bilgisayardaki arkadaş yaptı. Onada bu sorundan bahsettim ve hatta pc ' yi gösterdim. Kendisi ağır bir ekran kartım olduğunu ve bundan dolayı zaman zaman sokette temassızlık olabileceğini fakat kendi gözlemi altında böyle bir durumla karşılaşmadığını söyledi ve konu kapandı. Bilgisayarda ki bu sorunu sadece ben görüyorum bilgisayarcılara götürdüğümde sorunsuz açılıyor pc. :D
Çok bariz ekran kartı soketinde bir sıkıntı var gibi görünüyor veya bir temazsızlık. Anakartı garantiye gönderirseniz çözülebilir durum.
gerçekten uğraşmak istemediğim ve aynı zamanda beklemek istemediğim için halledilebilir çözümlere başvuruyorum sonrasında buna başvurucam. Şöyle bir durumda var itopyadan aldım ve gerçekten aşırı pişmanım ilgisizler ve dönmüyorlar bile bu yüzden asusa göndereceğim gibi geliyor.
 
Montajı sıvı soğutucuyu sonradan eklediğim Vatan Bilgisayar'daki arkadaş yaptı. Onada bu sorundan bahsettim ve hatta PC'yi gösterdim. Kendisi ağır bir ekran kartım olduğunu ve bundan dolayı zaman zaman sokette temassızlık olabileceğini fakat kendi gözlemi altında böyle bir durumla karşılaşmadığını söyledi ve konu kapandı. Bilgisayarda ki bu sorunu sadece ben görüyorum bilgisayarcılara götürdüğümde sorunsuz açılıyor PC. :D.

Gerçekten uğraşmak istemediğim ve aynı zamanda beklemek istemediğim için halledilebilir çözümlere başvuruyorum sonrasında buna başvuracağım. Şöyle bir durumda var İtopya'dan aldım ve gerçekten aşırı pişmanım ilgisizler ve dönmüyorlar bile bu yüzden ASUS'a göndereceğim gibi geliyor.

Vatan'daki arkadaş biraz savuşturmuş işi ekran kartı zaten vidayla tutuyor ve 3 fanlı ekran kartlarında da böyle sorunlar yok.
 
Vatan'daki arkadaş biraz savuşturmuş işi ekran kartı zaten vidayla tutuyor ve 3 fanlı ekran kartlarında da böyle sorunlar yok.
inan pc konularında çok cahilim ve böyle bir sistem topladığımda çilesininde çok olacağını hissediyordum. Şuan bunun pişmanlığını yaşıyorum. Pahalı parçalar var ve gönder et derken başlarına birşey gelirse biterim yani. O yüzden aşırı titizim. Yapmadığım kalmadı arkadaş. Akım korumalı prizler onlar bunlar şunlar. Okuduğum konular. En mantıklı gelen durum temassızlık gibi görünüyor. Çünkü ekran kartımı okuduğunda (yani sorunsuz pc açıldığında) ekran kartımla ilgili hiç sorun yaşamıyorum. Tıkır çalışıyor.
 
Sizden isteğim öncelikle bir fotoğraf atmanız. Sonrasında şunları deneyin ;
- Kasayı yan yatırıp ekran kartınızı komple yerinden çıkarın , kasayla gelen vidaları tekrar gözden geçirin , bi tık daha kalını , daha düzgün sağlam tutabilecek olan var mı bakın.
- Bildiğimiz okullarda kullandığımız silgi ile ekran kartınızın PCI slotuna girdiği kısmı hafif baskı uygulayarak silin.
- Ekran kartınızın PCI slotuna girdiği kısımda silgi tozu vb varsa temizleyin.
- Ekran kartınızı yeniden anakarta monte edin , vidalarla güzelce tutturun.
- Ekran kartınız kasayı dikelttiğinizde aşağı eğiliyor ise ip vb birşey ile destekleyin.
- Sonuçları paylaşırsanız memnun olurum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı