Çözüldü Siteden bir çocuk Wi-Fi'mi sömürüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Osefcelik41

Centipat
Katılım
30 Haziran 2020
Mesajlar
168
Yer
Kocaeli/Gölcük
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Lise Öğrencisi
Arkadaşlar 1-2 ay önce kardeşim sitedeki bir arkadaşına bizim Wi-Fi'nin şifresini vermiş çocuğun evinde de internet yok ( çok telefona bakıyor diye ailesi kapattırmış ). Bende sonradan fark ettim ki çocuk her gün akşama doğru havuzun yanında oturup telefona bakıyordu ve bu sıralarda da benim pingim yükseliyordu ( modem havuza çok yakın oradan çekiyor.) sonra modem arayüzünden baktım ***** IPhone'u diye bir cihaz vardı ve isim çocuğun is miydi sonradan çaktım köfteyi. Bu çocuk ta kardeşime yamuk yapmıştı 3-4 haftadır küsler ama yüzsüz gibi gelip internetimizi sömürüyor. Sadece internetten kesmek değil de bir ders vermek istiyorum bu çocuğa mesela telefonuna üstünde bir daha internetime bağlanma yazan bir fotoğraf göndermek istiyorum gibi ama anonim bir şekilde yapmak istiyorum. Telefonum iPhone olsa airdrop ile atardım ama maalesef ki Android kullanıyorum ne yapabilirim bu konuda? Çocuğa nasıl bir ders verebilirim utansın yerin dibine girsin istiyorum.
 
Çözüm
Çocuğun numarasını öğren, mesaj olarak şunu yaz.

İnternetime bağlanman sayesinde tüm bilgilerine erişim izni vermiş oldun. Hangi siteye girdiğini, neler izlediğini biliyorum. Beni şikayet etsen de bir yaptırımı olmaz çünkü ağ benim ağım. Korsan olarak bağlanan sensin. Eğer bir daha seni bağlanırken görürsem modem sen olursun, sana bağlanırız. Ayrıca o kız sana bakmaz, boşuna yazma. İyi günler, iyi akşamlar.
Bunu yapabilirsiniz, kendi ağınız olduğu için anonimlik bakımından da sıkıntı çekmezsiniz. Ancak bu bilgileri burada kötü amaçlı kullanılma ihtimali nedeniyle veremeyiz.

İlla bir kıllık yapmak istiyorsanız hızını kısın, 10KB/sn gibi bir hıza sabitleyin ve kullanmaya çalışsın; uyuz olsun.
 

Geri
Yukarı