Playstation 5, PS3, PS2 ve PS1 Oyunlarını Desteklemeyecek

playstaion-5-hardware-1200x675.png


Yeni nesil konsollardan biri olan Playstation 5'in geriye dönük uyumluluk destekleyip desteklemeyeceği merak konusuydu. Ubisoft'un destek sitesinde "PS4 Oyunlarını Yeni Nesil Sürümlere Yükseltme" adlı başlığında PS4 oyunlarının PS5'e yükseltileceğine ve PS4 oyuncularının en azından online Ubisoft oyunlarını PS5'de oynayabilecekleri yazıyor. Ancak sayfanın sonunda "Desteklenen PlayStation 4 oyunları için geriye dönük uyumluluk mevcut olacak, ancak PlayStation 3, PlayStation 2 veya PlayStation oyunları için mümkün olmayacak." şeklinde bir not düşmüş.

Buradan anlaşılıyor ki PS3, PS2 ve PS1 oyunları PS5 tarafından geriye dönük uyumluluk olarak desteklenmeyecek. PS5'in geriye dönük uyumluluk konusu hala meçhul. Sony'nin yaptığı açıklamalarda PS5 çıktığında 100 adet PS4 oyununu destekleyeceğini ve zamanla bu sayının arttırılacağını aktarmıştı. Rakibi Xbox Series X ise tüm Xbox One oyunlarını ve seçili Xbox 360 ve Xbox(İlk çıkan) oyunlarını destekleyeceği Microsoft tarafından doğrulandı. Geriye dönük uyumluluk konusunda Xbox Series X daha iyi olacağı anlaşılıyor.

 
Bu arada eklemekte yarar var. Her PlayStation neslini çıkışından itibaren oynamış biriyim. Elimde PlayStation One, PlayStation 2 Slim, PlayStation 3 Super Slim 500 GB var. Hepsi çalışır durumda olmasına rağmen hiçbirini açıp oynamıyorum. Öyle boş ahkam kesmiyorum yani. :)

PS1-2 tamam ama PS3 oyunları hala güzeller. Bi' Midnight Club LA oynarsanız anlarsınız.
Sahibim. Artık geride bırakılması gereken oyunlardan biri. PS5 alıp hala 3'ün oyunlarını kovalayacaksak oyun sektörünü ciddi anlamda sorgulamak lazım.

Benim onlarca PS2 oyunum var. En azından PS2'yi destekleseydi ben koşa koşa alırdım.
Bunun için mi PS5 alacaktınız, inandırıcı değilsiniz. Üzgünüm.

PS3 Exclusive'lerinin neredeyse hepsi zaten PS4 üzerinde var. Gerek yoktu zaten diye düşünüyorum.
Katılıyorum.
 
Son düzenleme:
Sahibim. Artık geride bırakılması gereken oyunlardan biri. PS5 alıp hala 3'ün oyunlarını kovalayacaksak oyun sektörünü ciddi anlamda sorgulamak lazım.

Deus Ex, Half-Life 1, Silent Hill falan da oynamayalım o zaman. Eski oyun oynanmaz diye bir kural mı var? Çok basit bir şey en azından PS1 ve PS2 oyunlarını emüle etmek, en dandik PC'ler bile yapabiliyor . Konsolun bir eksikliği bu, bunu kabul etmek gerek.

Bunun için mi PS5 alacaktınız, inandırıcı değilsiniz. Üzgünüm.

Bunu da hiç anlamadım. Yalan mı söyleyecek arkadaş? Eski oyunları oynayabilmek konsolu satın alması için gayet tabii etken olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı