Playstation 5, PS3, PS2 ve PS1 Oyunlarını Desteklemeyecek

playstaion-5-hardware-1200x675.png


Yeni nesil konsollardan biri olan Playstation 5'in geriye dönük uyumluluk destekleyip desteklemeyeceği merak konusuydu. Ubisoft'un destek sitesinde "PS4 Oyunlarını Yeni Nesil Sürümlere Yükseltme" adlı başlığında PS4 oyunlarının PS5'e yükseltileceğine ve PS4 oyuncularının en azından online Ubisoft oyunlarını PS5'de oynayabilecekleri yazıyor. Ancak sayfanın sonunda "Desteklenen PlayStation 4 oyunları için geriye dönük uyumluluk mevcut olacak, ancak PlayStation 3, PlayStation 2 veya PlayStation oyunları için mümkün olmayacak." şeklinde bir not düşmüş.

Buradan anlaşılıyor ki PS3, PS2 ve PS1 oyunları PS5 tarafından geriye dönük uyumluluk olarak desteklenmeyecek. PS5'in geriye dönük uyumluluk konusu hala meçhul. Sony'nin yaptığı açıklamalarda PS5 çıktığında 100 adet PS4 oyununu destekleyeceğini ve zamanla bu sayının arttırılacağını aktarmıştı. Rakibi Xbox Series X ise tüm Xbox One oyunlarını ve seçili Xbox 360 ve Xbox(İlk çıkan) oyunlarını destekleyeceği Microsoft tarafından doğrulandı. Geriye dönük uyumluluk konusunda Xbox Series X daha iyi olacağı anlaşılıyor.

 
Neden acaba? Konsollar 1995-2000'de çıktığı için olamaz kesinlikle.
Tek sorun grafiklerin eski olması değil. 3D grafiklerin emekleme yılları olmasından dolayı oyunlar çok kötü yaşlanmış durumda.
Şu an birisine Street Fighter II'yi verin oynar. DreamCast'e çıkmış olan ilk Soul Calibur'u kaç kişi oynar? Veya Super Mario Bros eski, ilkel ama rahatlıkla oynanabilir. Mario 64'ü kaç kişi 15 dakikadan daha uzun süre oynamak ister?
 
Tek sorun grafiklerin eski olması değil. 3D grafiklerin emekleme yılları olmasından dolayı oyunlar çok kötü yaşlanmış durumda.
Şu an birisine Street Fighter II'yi verin oynar. DreamCast'e çıkmış olan ilk Soul Calibur'u kaç kişi oynar? Veya Super Mario Bros eski, ilkel ama rahatlıkla oynanabilir. Mario 64'ü kaç kişi 15 dakikadan daha uzun sürece oynamak ister?
Ekstra olarak Driver 1-2. 3D grafiklerin o yıllarda çöp olduğunu da unutmamak gerek.
 
25-20 yıllık bir konsolun oyunlarının grafiklerine vasat diyorsunuz. Bunu kör bile görür.
Çıkış tarihlerini bilmediğimi nereden çıkardınız da söyleme gereği duydunuz? Mesajların tümünü okursanız bu konsolları çıkışından itibaren oynadığımı zaten belirtmiştim. Sonuç olarak çözünürlükleri ve grafikleri günümüz şartlarında kötü mü, çok kötü.
 
@Onur Altuğ Sever yani hocam herkesin kendi fikri, sizinkine de saygı duyarım ama bence olaya grafik olarak yaklaşmak yanlış ki PS3 oyunlarının grafikleri iyi sayılır. Daha önce hiç PS sahibi olmamış biri PS5 alıp hem eski oyunları hem PS5 oyunlarını oynamak isteyebilir, burada mantıksız bir şey görmüyorum ben. Bir de özel oyunların serisini baştan oynamak isteyebilirler.

LoL, CS:GO oyunlarının seveni çok ama bu oyunların grafikleri kötü mesela.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı