Yanlış bilgi verenler neden linçleniyor?

Doğrusu öğretilmeli, zaten biz bir teknoloji forumundayız. İnsanlara yardım etmek için bulunuyoruz burada.

O zaman yardım için konu açmalı, çok bilmişlik yapıp başka konulara atlamamalı. Kimse burada yardım isteyene linç etmiyor, merak etmeyin.
 
Her konuya cevap yazmasın. Adam mesela kötü bir ürün önerdi ve konu sahibi bunu bilmeyerek satın aldı diyelim. Bunun sonucu ne olacak peki?

Ben de bu yüzden diyorum işte. Her halta atlayıp o öyle bu böyle demektense hiç karışmıyorum, kimsenin kul hakkına girmeye meraklı değilim.
Sence bunu düşündüklerini zannediyor musun ? Bence düşünmüyorlar ki bunu.

Düşünen insan zaten karışmaz.
 
Yardım etmek istiyor ve ayrıca sebepsizce linç edilen üyeler bile var.
Yardım etmek istiyorlarsa bilmedikleri konuda yorum yapıp suyu bulandırmasınlar, geçmişte kaç kişinin bunlar yüzünden doğru söyleyenleri dinlemeyip hatalı kararlar verdiğinden haberin var mı? Ben görsem ben de linçlerim ki linç etme konusunda forumdaki top 2-3 kişiden biriyimdir. Hiç acımam.

Doğrusu öğretilmeli, zaten biz bir teknoloji forumundayız. İnsanlara yardım etmek için bulunuyoruz burada.
Yanlış bilgi vereni vereni linç etmenin 3 getirisi var. Birincisi; linç edilen birini gören yardım isteyen üyeler o bilginin büyük bir yanlışlığı olduğunu daha kolay anlıyorlar. İkincisi; linç yiyen kişinin de o konuyu bir daha asla unutmamak üzere öğrenme ihtimali kat kat artıyor. Üçüncüsü; haklı şekilde birini linç ettikten sonra yaşanılan o rahatlama duygusu tarif edilemez. :) :)

Mesela kaç yıl geçti hâlâ 80+ sertifikasının tam olarak anlamını bilmeyip yanlış yönlendirme yapanlar var. Yanlış yönlendirme yapıp insanların değerli verilerini kaybetmesine neden olanlar var. Güç tüketimi hesabını hâlâ TDP'ye göre yapıp tavsiye verenler var. Taşınabilirlik isteyen birine hâlâ o paraya masaüstü sistem toplanır diyen karbon tabanlı (burası şüpheli) canlılar var... Bunlar linç olduğu halde devam edebiliyor, linç olmasa neler olur bir düşün.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı