Yanlış bilgi verenler neden linçleniyor?

Bazı konularda görüyorum hep, yeni başlayan arkadaşlar yanlış bilgi verince anında "kahkaha", "sinir" emojileri alınıyor ve linçleniyorlar. İçten içe acı yaşadıklarını biliyorum bazı üyelerin. Yanlış bilgi verenler linçlenmemeli, doğru bilgi öğretilmeli. Moderatör arkadaşlarımdan bir çağrım var. Lütfen bu davranışları sergileyen kişilere uyarı atınız veya sözlü olarak uyarınız.

Adamlara doğru fikir versen bile adamlarda fikir farkı ise bu seni linçlen ben daha bugün yaşadım adam ucuz PSU önerisi istedi ben a PSU önerdin bu b PSU önerdi sonra ise bana hakaretler ve hoş olmayan sözler ile saldırdı kutuplaşmak öyle kötü bir şey admin moderatör arkadaşlar ise bunu görmezden geliyor.

Bilmediği halde bilmişlik yapıyorsa hakkediyor.

Peki doğru bilgi vermek yerine diye hoş olmayan sözler ile saldırıyorsun bu linçten bile öte bir şey.

Hocam bakın bilmediği konulara insanlar yazmayacak o zaman. Bir insan her konu hakkında bilgisi olacak diye bir şey yok.

Evet doğru ama yazsa bile hakaret etmek yerine doğru bilgi verse insanlar bu bildiği değiştirin sonra bu diğer yanlış bilgi vereni uyarın öyle öyle dünya daha iyi yer olur.
 
Evet, yeni üyelere çok yapılıyor. Bu konuda da gördüğüm üzere, İnsanlar alay etmeyi ve birbirini üzmeyi çok seviyor. Doğrusunu anlatacağına "hahaha" emojisi atanları ve kırıcı şeyler yazanları çok görüyorum. (Dediğinde ısrar edenler zaten linçi hak ediyor. Ona lafım yok) Bunları yapan kişiler farkında olmasa da kendilerine karşı kötü bir algı ve nefret oluşturuyorlar. Sonra da "ben şeker gibi adamım, neden bana karşı sert tavır alınıyor?" diyorlar.
 
Son düzenleme:
Doğrusunu anlatacağına "hahaha" emojisi atanları ve kırıcı şeyler yazanları çok görüyorum.
Bu forumda neşeli insanlara hiç tahammül yok... Günlük hayatımızda neşeliyiz, öfke beslemiyoruz ki gülücük atıyoruz. Ne var bunda? 🥰

Sonra da "ben şeker gibi adamım, neden bana karşı sert tavır alınıyor?" diyorlar.

Şeker gibi adamım diyen de benim, hatta bununla birlikte toplamda 3 etti (hâlâ kulağıma garip geliyor) ama hiç karşı tarafa neden bana sert tavır alıyorsunuz diye sormadım. O kısma ekleme yapmamanı rica edeceğim, sadece üslubum sert geliyor olabilir onu da zamanla kişiyi tanıdıkça değiştiriyorum demiştim. Bak sana karşı sert üslubum var mı? Sadece arada bir dediklerin komiğime gidince gülücük atıyorum. Hem sana geçenlerde zeytin dalı uzatmıştım, hani aramız düzelmişti? Hâlâ bana gönderme yapıyorsun, kalbim kırılıyor. Ayrıca bir de teşekkür borcun vardı, 2-3 defa en az 1 aylık banlanmanı engelledim, her troll kötü niyetli değildir. :D Benim iyi niyetli troll arkadaşlarım da var.
 
@Yararsız Üye Senin mesajını görünce diğer "şekerler" aklıma geldi. O yüzden yazdım. Yine özür dilerim :D Ban olayı için de teşekkür ederim. Sen yazmasaydın bir anlık sinirle postalanıyordum.
 
Son düzenleme:
Yardımcı olmak için yazıyordur ve yanlış olan şeyi aslında doğru sanıyordur. Bir çok insanın sağ duyusu yok bu konuda.
 
Soruyu yanlış anlamak başka, “emin değilim ama bence böyle olabilir” demek başka. Tepki çeken ise kesin konuşup, soru soranı yanlış yönlendirenler. Kesin bilmiyorsan, net konuşmayacaksın. Fikrini belirtebilirsin en fazla. O zaman kimse linç etmez. Yanlışsın der geçer.
 
Yardımcı olmak için yazıyordur ve yanlış olan şeyi aslında doğru sanıyordur. Bir çok insanın sağduyusu yok bu konuda.
Hakim olmadığı konuda sallayıp duran, uyarılara rağmen millete saldırıp araştırmaktan gocunan, baskın çıktığı zaman da insanların "değerli" verilerini kaybetmesine ya da çok hatalı kararlar vermesine neden olanlarda sağduyu mu var ki bizde onlar için olsun? Geçmişte moderatör linçlemişliğim bile var çünkü onun daha da dikkatli davranması gerekiyordu. Moderatör yanlış bir şey yazmışsa bunun tersini nasıl anlatacaksın? Baskın çıkmak zorundasın, bunun da bazı zamanlarda başka yolu yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı