Eski Bir Dizüstü Bilgisayarı Hızlandırıyoruz!

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
52.846
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Eski-Laptopu-Hizlandirma-01.jpg

Bu videomuzda hayli eski bir dizüstü bilgisayarı yeniden kullanılabilecek hale getiriyoruz. Bilişim teknolojilerinde her şey çok hızlı ilerliyor, her yıl daha gelişmiş ve hızlı ürünler raflara çıkıyor. Ne var ki çoğumuzun her yıl en yeni ve en gelişmiş cihazları edinecek bütçesi yok. Ayrıca elimizde bütçe olsa bile, halen kullandığımız ve işimizi görebilen bir cihazı sırf güncel […]

Devamı: Eski Bir Dizüstü Bilgisayarı Hızlandırıyoruz!
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Neredeyse tıpatıp aynı donanıma sahip Exper Style netbook var elimde.

Windows 10 kurmuştum en son, ama aşırı yavaştı. Chrome açıyorsun ve pagefile'a swaplamaya başlıyor her şeyi, tabii içinde 5400RPM HDD olunca sistem iyice :p

Acaba benzer adımları uygulasam mı :D
 
Neredeyse tıpatıp aynı donanıma sahip Exper Style netbook var elimde.

Windows 10 kurmuştum en son, ama aşırı yavaştı. Chrome açıyorsun ve pagefile'a swaplamaya başlıyor her şeyi, tabii içinde 5400RPM HDD olunca sistem iyice :p

Acaba benzer adımları uygulasam mı :D
SSD alıp 2 GB RAM taksan bile Windows 10 kurmanı önermem ben. Linux daha iyi olacaktır.
Recep abimiz de biraz abartmış sanki. 2 GB RAM'e Windows 10 64 Bit kurmuş. En azından 32 Bit kursaydı yine iyi çalışabilirdi. Ancak ben her halükarda Linux öneririm.
 
@yusuf6554 Katılıyorum. O sisteme 32 bit kurmalıydı.

Lubuntu iyi giderdi aslında. Ama ben LXDE kullanan Lubuntu'lar yerine Xubuntu tercih ediyorum. LXQT kullanan Lubuntu iyidir, severiz :)

Ubuntu 16.04 LTS 32 Bit denemiştim. Eh, yavaştı hâlâ ama.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ali abi merhaba, bende de Sony Vaio var 2011 yılında aldık. Win7 starter kurulu üzerinde orjinal olarak. 4GB ram denemişsiniz ama o yılların çoğu 3 GB ram destekliyor. Benim sormak istediğim şey 3GB ram takıp bir de 128 ya da 256 SSD ile tekrar üzerindeki serial ile Win7 starter kurup ücretsiz olarak win10'a yükseltme şansım var mı? Win10'u sıfırdan kursam orjinal yapamam o yüzden soruyorum.
 
Windows 7 candır, her ne kadar desteği kesilmiş olsa da. O sisteme Windows 10 fazla gibi, Linux iyi giderdi. Recep abideki Windows 10 sevdasını anlamıyorum.
 
Tabiki bir performans artışı olacaktır ancak, Wİndows 10'da rahat bir kullanıcı deneyimi oluşturacak kadar olmayacaktır.

Çünkü bunun en önemli nedeni SSD'nin tam performansta kullanılamayacak olması. Çünkü o aletteki SATA bağlantısı SATA 2 ve maksimum 200 - 250 MB/s gibi bir hız olacaktır. Bu mekanik diskten sonra iyi bir gelişme ancak Wİndows 10'un iyi çalışması için de yeterli değil.
 

Geri
Yukarı