Intel i3 520 laptopa güncelleme önerisi

charm

Hectopat
Katılım
29 Ocak 2020
Mesajlar
2.452
Makaleler
3
Çözümler
5
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar benim 2014'den kalma eski bir dizüstü PC'im var. Ekran kartı, işlemci takmak istiyorum takılır mı? Takılırsada şu özellikler iyi midir?
ASUS GT710 2 GB GDDR5.
Intel i3 520.
 
Arkadaşlar benim 2014'den kalma eski bir dizüstü PC'im var. Ekran kartı, işlemci takmak istiyorum takılır mı? Takılırsada şu özellikler iyi midir?
ASUS GT710 2 GB GDDR5.
Intel i3 520.

Şöyle bir durum var. Eğer dizüstü bilgisayarınızın işlemcisi ve ekran kartı anakarta lehimli değilse tabii ki değişim yapılır. Ama maliyetli olacaktır. Bir de istediğiniz kartının o laptopa uyumlu versiyonu var mı onu da bilmek gerekir. Kısacası bize laptopun modelini vermeniz gerekmekte.
 
Şöyle bir durum var. Eğer dizüstü bilgisayarınızın işlemcisi ve ekran kartı anakarta lehimli değilse tabii ki değişim yapılır. Ama maliyetli olacaktır. Bir de istediğiniz kartının o laptopa uyumlu versiyonu var mı onu dabilmek gerekir. Kısacası bize laptopun modelini vermeniz gerekmekte.

Laptopum şu: Sony Vaio SVF1421USTW.
 
Laptobunda harici ekran kartı yok. Dolayısı ile ekran kartı yükseltmesi sadece External-GPU olarak mümkün. Bunun nasıl yapıldığını ise araştırarak öğrenebilirsin. CPU tarafında ise BGA makineleri ile değişim mümkün. Bu da maliyetsel açıdan işini görmeyebilir. Yine de sorunun cevabı, maliyet önemli değil ise ikisi de mümkün.
 
Laptopunda harici ekran kartı yok. Dolayısı ile ekran kartı yükseltmesi sadece External-GPU olarak mümkün. Bunun nasıl yapıldığını ise araştırarak öğrenebilirsin. CPU tarafında ise BGA makineleri ile değişim mümkün. Bu da maliyetsel açıdan işini görmeyebilir. Yine de sorunun cevabı, maliyet önemli değil ise ikisi de mümkün.

Hocam TR'de o işlemi yapan arkadaş bulabilmekte önemli. Benim bile o işleme girişmeye zutüm yemiyor açıkcası :).
 

Yeni konular

Geri
Yukarı