Rayiç bedeli nedir?

TanselKanlan

Femtopat
Katılım
19 Eylül 2020
Mesajlar
27
Merhabalar 1.5 sene önceki dolar kurda almış olduğum 2500 tl değerindeki telefonumun ayıplı mal sayılması nedeni ile değişimine karar verildi. Lakin firmada aynı cihazdan bulunmadığı için para iademin verileceği söylendi ama para iadesi beni zararlı duruma sokar. 2500 TL'ye bu özelliklere telefon almam mümkün değil. Bir üst versiyonu olan cihaz ise 5500 TL ama satıcı onu vermiyor. Bu durumda ne gibi bir yol izlenmeli?
Rayiç bedeli denilen mevzu mu ele alınmalı yani şuanki dolar kur üzerinden ücret iademin yapılması mi lazım 4000 TL gibi bir mebla mı oluyor? 2500 TL'nin 1.5 sene önceki kur dengiyle?
 
Zaten heyet kararım var. Ama bi üst modeli 5500 tl, lakin benimde cihazım şuan değerlendi ama fatura bedeli 2500 YTL @BilgisayarKurdu hocam nerelerdesiniz yardıma ihtiyacım var.
Aslında çok basit çözümü. Hukuk forumlarına konu açabilirsin mutlaka birisi bir görüş belirtir. Tüketici heyetinden birisiyle görüşebilirsin. Çünkü sorun spesifik bir soru.
 
Vallahi hocam hukuk forumu varmı bildigin veya heyete nereden ulaşabilirim.
İnternete hukuk forum diye yazdığında sonu .net ile biten forum gayet iyi. Ayrıca tüketici heyetini arayabilirsin veya gidip bizzat sorabilirsin oradakilere diye düşünüyorum. Veya çevrende bir hukuk bürosu varsa cüzzi bir miktar karşılığı görüşebilirsin. Cüzzi miktar dediğim kimisi 100 ister kimisi 150.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı