Kara mizah neden linçleniyor?

Niye bu kadar yükseldiniz. Kara mizah ciddiyetle anılan her konuyu mizahi bir anlayışla ele alıyor. İsteyen güler, isteyen gülmez. Eğer sevmiyorsan bakmana bile gerek yok. Kimse zorla sana göstermiyor onları sonuçta. Arkadaşın üzerine gitmenize de gerek yok, konu farklı yerlere gidiyor.
 
Kara mizah karşıtı bir insan değilim. Bazı içeriklere ben de gülüyorum. Bu mizah da olsa her şeyin bir sınırı vardır.

Linçleniyor çünkü:
  • Kara mizahı sadece din ile dalga geçmek sanıyorlar.
  • Kara mizah adı altında istediklerini söyleyebileceklerini sanıyorlar.
    • İnsanlarla dalga geçmek.
    • İnsanlar aşağılamak.
  • Her şeyin bir dozu olduğunun farkında değiller.
  • Toplumsal kalıplaşmış bazı düşünceler vardır. Bu düşüncelere saygı duyulması gerekir ve bu çerçevede mizah yapılması gerekir. Bu saygıyı sağlamadan aşırıya kaçıyorlar.
Ek olarak yaptıkları sözde mizah dedikleri şeye gülünmeyince de; "Abi ne anlarsınız ya, kara mizah zeka gerektirir" mottosunu sunuyorlar :D
 
İnsanların değerleri ile alay etmek ile kara mizah arasında çok ince bir çizgi var. Şu dönemde her kendini "komedyen" zanneden ergen, instagram üzerinden "kara mizah sayfası" adı altında minimum birçok değere küfür ediyor. Bu nedenle toplumun belli bir kısmının bu tarz bir mizaha ön yargısı var, belli bir kısmının da cahilce işi icra etmesi. Ben pek çok nedenden dolayı yakın çevrem (kendi aramızda belirli sınırları aştığımız bir çevre) dışında ne kadar ofansif olsun olmasın bu tarz espriler yapmıyorum. İnsanlar bir şeyleri yanlış anlamaya ve olay çıkarmaya çok meyilliler, ben de bunun altında kalmak istemiyorum açıkçası.
 

Geri
Yukarı