Türk Telekom fiber altyapısı ile diğer ISS’ler kullanılır mı?

Vorplody

Hectopat
Katılım
26 Ocak 2020
Mesajlar
2.344
Makaleler
3
Çözümler
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bulunduğumuz bölgede Türk Telekom’un fiber altyapısı var. Ben fiber altyapıyı sadece Türk Telekom ile kullanabileceğimi sanıyordum fakat bugün bir konuya denk geldim, sanırım diğer ISS’ler ile de kullanılabiliyormuş. Bu doğru mu? Şu an TürkNet kullanıyorum ve daha kesintisiz ve performanslı bir internet için VDSL yerine fiber internet tercih etmek isterim açıkçası. İkinci bir sorum ise VDSL’de altyapının sağladığı maksimum hızı verdikleri zaman SNR değeri 8 civarına düşüyor ve kopma sorunları yaşanıyor. Bu yüzden altyapım 98 Mbps maksimum hız sağlamasına rağmen bana 88 Mbps yolluyorlar (birkaç gün önce altyapının desteklediği hızın tamamını yolluyorlardı fakat bağlantı sorunları oluştu ve hızı düşürdüler). Eğer fiber internete geçersem bu sorun düzelir mi? Ayrıca fibere geçersem altyapının desteklediği maksimum hız değişir mi yoksa VDSL ile aynı mı kalır? Şu anki hat değerlerim;

6F5D035A-8F4A-4C64-9D47-64D30606282A.jpeg
 
Hocam tüm altyapı Türk Telekom ile sağlanıyor. İzin isterler hatta diğer sağlayıcılar size bağlantı kurarken.
 
Hocam tüm altyapı Türk Telekom ile sağlanıyor. İzin isterler hatta diğer sağlayıcılar size bağlantı kurarken.
Benim bahsettiğim şey fiber altyapı. Turknet, Türk Telekom’un fiber altyapısını kullanmıyor mesela VDSL üzerinden interneti sağlıyor. Türk Telekom’un fiber altyapısı üzerinden internet veren ISS’leri soruyorum ben.
 
FTTB olabilir mi acaba altyapın?
Benim bahsettiğim şey fiber altyapı. TürkNet, Türk Telekom’un fiber altyapısını kullanmıyor mesela VDSL üzerinden interneti sağlıyor. Türk Telekom’un fiber altyapısı üzerinden internet veren ISS’leri soruyorum ben.

TürkNet Türk Telekom'un fiber altyapısını kullanmaya başladı.
 
FTTB olabilir mi acaba altyapın?


TürkNet Türk Telekom'un fiber altyapısını kullanmaya başladı.
FTTB ile FTTH farkı nedir ve nereden kontrol edebilirim? Turknet’in Türk Telekom fiber altyapısı kullandığı ilk defa duyuyorum, sitesine baktım böyle bir şey göremedim.
 
Daire girişinde Türk Telekom fiber kutusu var ise FTTB/VDSL kullanıyorsun. Bu arada 88 Mbps alman normal dslam kilidi var. Çok fazla abone olunca dslam kendini kitliyor. Yani 88 Mbps alman normal.
Daire girişinde yok fakat apartman girişinde var bir kutu. Bu arada FTTB kutuya kadar olan fiber anlamına geliyormuş. Bu engeller mi fibere geçiş yapmamı, illaha FTTH mi olmalı?
 
Daire girişinde yok fakat apartman girişinde var bir kutu. Bu arada fttb kutuya kadar olan fiber anlamına geliyormuş. Bu engeller mi fibere geçiş yapmamı, illaki ftth mi olmalı?

Bune benzer bir kutu yok mu? Yok ise bana ilginç geldi niye fiber gösteriyor merak ettim. Türk Telekom'u arayıp bilgide alabilirsin.

turk-telekom-internet-kutusu-bilgi-verilmeden-takilmis.jpg
 

Dosya Ekleri

  • turk-telekom-internet-kutusu-bilgi-verilmeden-takilmis.jpg
    turk-telekom-internet-kutusu-bilgi-verilmeden-takilmis.jpg
    59,8 KB · Görüntüleme: 21

Yeni konular

Geri
Yukarı