18 Yaşın Altındaki İnsanların Siyaset Konuşması

Bu durum neden bu kadar garipseniyor? Genelde Fatih 15 yaşında ülke yönetti diyen insanlar 15-16 yaşındaki gençlerin ülke siyaseti hakkında konuşmasına sinirleniyor.
16-17 yaşında hiçbir şey bilmiyoruz ama 18 olunca bilgi havadan mı iniyor? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Gerçeklerden haberi olduktan sonra yaşının kaç olduğunun önemi yoktur.
 
Yönetim berbat olduğu için konuşuyorlar. Çünkü insanların gelecekleri artık yok. Ekonomi iyice kötüye gidiyor. İş olanakları gittikçe daralıyor. Bu sözleri söyledim diye galiba 1 gün daha siyasi içerikten ceza alacağım ama olsun.
 
15 yaşındayım ve ülkenin ne halt ne rezil durumda olduğunu biliyorum. İnsanın aklı ne kadar erken birşeye varır ise o kadar iyi olur. Erken kalkan yol alır hesabı. Şu forumda çoğunlukla döviz, ekonomi vs. konularım var. Ben herşeyin farkındayım. Şuan bakıyoruz 40, 50 yaşlarında bir adamı geçtim 30 yaşında olan bir adam bile hâlâ akıllanmamış. Milleti hastane ve köprü ile kandırmışlar.
 
Televizyonda, sosyal medyada, evde, sokakta siyasetten başka bir şey konuşulmadığı için çok normal. Halbuki refahın çok yüksek olduğu bir ülkede yaşıyor olsaydık kimsenin böyle hararetli hararetli tartışmasına, birbirine girmesine gerek bile kalmayacaktı.
 
Ben bunu kişisel gelişime bağlıyorum. Maalesef ülkeden ülkeye değişiyor, kendine güvenmek , toplam içindeki statü, sosyal yaşam vs. Türkiye'de genelde o gelişim dediğim şey üniversitenin sonlarına kadar devam ediyor, Avrupa'da İskandinavya'da (ya da siz koyun adını) bu daha erken. Fikirlerini daha rahat beyan edebiliyolar , bastırılma olayı daha az.

Şahsen 15 yaşında olup konuşması düzgün, beyni belli bir seviyeye gelmiş çok az insan görüyorum şu dönemde fakat forumda birkaç tane zehir gibi var sanırım , maşaallah. Bu çocuklar ölçüp biçip kendi fikrini söylerse , ki genelde aile yapısı buna uygun olmadığından söyleyemiyorlar, çocuklar da söylememeyi tercih ediyor. Onlar da buralarda paylaşıyorlar fikirlerini. Fakat bakınız;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buna birçok örnek mevcut bunlar bas bas bağırıyorlar. Şahsen 15 yaşındaki çocukları dinlemeyi tercih ederim. Çok garip bir devirde yaşıyoruz.
 
Türkiyede yaşayan bir insanın siyaset konuşmaması için kendini Türkiye ile ilgili her şeyden %100 izole edip evden falan çıkmaması gerekir. Bu yüzden gayet normal karşıladığım bir şeydir.
 

Geri
Yukarı