Cyberpunk 2077, Pazartesi ve PS5

Kratos Father

Kilopat
Katılım
11 Temmuz 2015
Mesajlar
303
Makaleler
1
Çözümler
3
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Pazartesi
Her yönüyle sendrom.

Kimileri için sabahın erken saatlerinde simitçiden kahvaltı telaşı yaptıracak haftanın ilk günü, kimileri için de tost alacak parayı bulup kahvaltı yapma çalışmasına girenlerin birinci günü.

Takvimler 2013 yılını gösterirken, yani 7 yıl önce Gamesspot'un YouTube kanalından duyurduğu Cyberpunk 2077 traileri, kalitesi ve müziğiyle herkeste bir beklenti oluşturmuştu. Her yönüyle bol bir seneydi. PlayStation 4'ün, Last of Us'ın ve GTA V'in çıktığı seneydi 2013 senesi.

Kimisi için sorumlulukların alınmadığı veya hafif kaldığı yıllardı. Kurulan hayatlar, işler ve düşler ile bir şekilde bu günleri görenler, artık çocuklarıyla, içindeki çocukla veya bunu iş haline getirerek yine sevdiği şey ile zaman geçirmekte.

Oyun çıkmadan peşine düşülen sistem toplama telaşı ve bir beklenti. Kendi işlerinin dışında meşgul olmak istediği bir beklenti haline geldi bu oyun ya da RDR2 gibi bir etki oluşturmasını istiyordu bu oyunu bekleyenler.

RDR2 demişken 2018 yılının "yılın oyunu" ödülünü de aldığını unutmamak lazım. Açık dünyası ve muhteşem hikayesiyle birebir yaşadığımız bir oyunun "yılın oyunu" olduğunu görmek güzel olurdu. Ama "ne yazık ki" bile diyemeyeceğimiz bir oyun olan God of War almıştı o ödülü.

7 Yılın ardından çıkan The Last of Us part II ve bitmek bilmeyen ertelemeleriyle en sonunda çıkan Cyberpunk 2077, GOTY konusunda Last of Us part II'ye karşı en güçlü rakip olacağını düşünüyoruz. Ya da part II'nin Cyberpunk 2077'ye karşı hiç şansı yok mu demeliyiz?

Elbette bu tartışmalar içerisinde "bu oyunları nasıl alayım?" Ve "daha ucuza nasıl alabilirim?" Gibi kara kara düşündüren ekonomik durumu gözardı edemeyeceğimiz bir hal içerisindeyiz.

Hal böyle iken "herkes bir PlayStation’ı, Xbox'ı olsun ister, herkesin alabileceği şeyler değil elbette" açıklaması tamamen oyunların lüks hale geldiği anlamına geliyor. Ama "haklısın" diyemiyoruz. Sonuçta açıklamayı yapan kişi de ekonomi bakanına pek uzak sayılmaz. Ama biz oyuncular için bir gerçek şu ki: "İnsanlar konsol fiyatlarindan değil, oyun fiyatlarından korkuyor"

Bunun en büyük kanıtı da yakın zamanda çıkan Call of Duty cold War'un fiyatı.

PS tarafında platform ve oyun fiyatları bu haldeyken elbette PC toplamak insana daha mantıklı geliyor. Hâlihazır da sistemi olanlar ise Cyberpunk 2077'yi alma konusunda Ps'ye göre daha avantajlı.

Oyunun çıkışına 25 gün kalan şu günlerde yılın oyununun Cyberpunk 2077 olmasını istiyor ve sizin tüm bu konularda ne düşündüğünüzü merak ediyorum.

Sistem toplama telaşı derken bu gerilime dahil değilim ama sistem gereksinimlerine bakarak %10'luk oranla tereddüt içerisindeyim. Bu konuda yardım almak için konu oluşturmak isteyenlere de rehber niteliğinde bir konu olmasını diliyor, herkese keyifli çalışmalar ve gününüzün güzel geçmesini temenni ediyorum.

Cyberpunk 2077
Çıkış tarihi: 19 Kasım 2020
Fiyat: 249, 99 TL
Türkçe arayüz ve alt yazı desteği(Allah CD projekt ekibinden razı olsun :))

Sistem gereksinimleri
Steam'den alınmıştır.

Minimum:
64-Bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
İşletim sistemi: Windows 7 or 10
İşlemci: Intel Core i5-3570K or AMD FX-8310
Bellek: 8 GB RAM
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 780 or AMD Radeon RX 470
DirectX: Sürüm 12
Depolama: 70 GB kullanılabilir alan
İlave notlar: SSD recommended

Önerilen:
64-Bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
İşletim sistemi: Windows 10
İşlemci: Intel Core i7-4790 or AMD Ryzen 3 3200G
Bellek: 12 GB RAM
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 or AMD Radeon R9 Fury
DirectX: Sürüm 12
Depolama: 70 GB kullanılabilir alan
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı