Keşke almasaydım dediğiniz oyunlar

Korsan olarak baktım (demo yok diye) berbat bir oyun. İyi ki satın almadım, satın alınacak durum da yok. 1 saat oynadım o oynama süresine oyunu iade edebildim.

Arkadaşlarla sesli bir şekilde oynamak gerekiyor, bir de herkes oyunu ortalamanın üstünde biliyorsa oyun çok fazla zevk veriyor. Tek oturuşta en az 2-3 saati deviriyoruz zamanı fark etmiyoruz bile. Tek başınıza oynadıysanız böyle demeniz muhtemel.
 
Belki de gelmiş geçmiş en büyük 3 Elf savaşçıdan biri olan, Gothmog'u öldüren Glorfindel'i söylüyorsun.
Gothmog'u öldüren Ecthelion, Glorfindel kaçış sırasında başka bir balrogla savaşıyor ancak tam olarak Ecthelion gibi bir düello değil onun savaşı. Diğerleri geçitten geçerken zaman kazandırma amacıyla olan bir kapışma, en sonunda kendisini de balrogla birlikte aşağı atıyor. Ecthelion Gothmog'a gelmeden 2-3 balrog daha öldürüyordu Gondolin'in düşüşünde.

İlk 3 kısmı epey zorlama olur, yüksek krallar ve oğulları var. Valinor'da kalmış Vanyar, onların kanını da taşıyan Noldor-Vanyar melezi Fingolfin ve Finarfin ile onların soyundan gelenler var derken biraz daha gerilere atılabilir. Fingolfin, Fingon, Feanor, Ecthelion derken birkaç kişi daha öne çıkarılabilir bunlarla birlikte. Celeborn'u da hafife almamak lazım, Galadriel gibi hırs küpü bir elf boşuna eşi olarak onu seçmedi.

Witch King olayına gelirsek. Orada çok gömmüşsün o kadar güçsüz değil.
Yok Witch King'in gücünü küçümsemiyorum ancak Gandalf bir insan ya da sıradan bir erkek değil. Gandalf bir maia, üstelik Istari lideri olduğu dönemde kudret bakımından öncekinden çok daha güçlü durumda. Witch King'in bu karşılaşmada Valar'ın kralının (Manwe) özel olarak seçip oraya gitmesini istediği Gandalf (Olorin) ile boy ölçüşemez. Daha güçsüz durumdayken Balrog öldürmüş bir Gandalf var ortada, daha güçlüyken orada kaybedeceği tek şey Sauron olur. Bir de o kehaneti bu kadar doğru kabul etmeye gerek yok, Glorfindel'in yaptığı basit bir söylem bu. Witch King madem ki bir erkek tarafından öldürülmeyecek, o zaman ne Fornost/Angmar savaşları döneminde Glorfindel'den kaçmasına gerek olurdu ne de Frodo'nun peşindeyken sakınmasına gerek olurdu.

Kısacası kendi yarattıkları karakterler üzerindeki kurguya laf edemem ancak yazgısının belli olduğu bir elf kralını bir insanla birleştirmek, kronolojik olarak yüzlerce yıllık sapmalara neden olmak, Shelob konusunda bilinmezlikten faydalanmış olsalar da kabul edilmesi pek mümkün olmayan bir hikaye yazmaları, üstüne yine kurgusal olarak kaderi belli olan bir karakteri bunun dışında kullanmaları sinir bozuyor. Shelob'un ise Ungoliant'ın kızı olduğu biliniyor. Yanlış hatırlamıyorsam 2 Kule'de buna değiniyor.

Shelob was an "evil thing in spider-form...[the] last child of Ungoliant to trouble the unhappy world", living high in the Ephel Dúath mountains on the borders of Mordor. Although she resided in Mordor and was unrepentantly evil, she was independent of Sauron and his influence.

She is introduced as both evil and ancient: "But still she was there, who was there before Sauron, and before the first stone of Barad-dûr;

Tüm yazıların sonu, yine buna çıkıyor. Senin fikrindir saygı duyarım ama oyunun güzelliğini bırakıp hikayeler uyuşmuyor diye kötülüyorsun.
Nasıl ki The Last of Us 2 gibi "oyun" olarak mükemmel bir oyun, hikayesi nedeniyle gömülüyorsa benim Shadow of War'a yaptığım da benzer. Hikayesi kurgusal olarak olmaması gereken hatalar ve uyuşmazlıklarla dolu. Ayrıca oyun olarak da TLOU 2 kadar da iyi bir oyun değil, tekrar kısmı üstelik yine asla olamayacak bir şey olan bir insanın ork ordusuyla savaşması kısmı can sıkıyor.

Hikayedeki saçmalıklara rağmen ilk 20 saat eğlenceliydi, sonrası sıkıntıdan öldürdü. Ayrıca Eltariel kısmında da olmayacak şeyler var da uzun uzun yazarsam sıkıcı olur.
 
Son düzenleme:
GTA 4 oynanışını beğenmedim. Grafikler iyi değil. Sözde çok "gerçekçi". Araba sürüşleri 1 saatten sonra acayip sıktı. Yani gerçekte bir araba dönünce GTA 4'deki araba gibi olmaz diye düşünüyorum. Niye bu kadar gerçekçi deniyor anlamıyorum. Oyun siyah beyaz zaten bildiğin. Görevlerde git şuraya şu adamı öldürden ibaret gibi. Hikayesi kötü geldi.
GTA 6 mükemmel bir oyun çıksa bu sefer. GTA 6 rezaletti. GTA 5 en iyisiydi diye gezecekler. Fan olmayı çok severiz. Şimdi de GTA 5'e rezalet diyen var. İnsanlar herkes ne severse onu seviyor. Yani buna kimse hayır diyemez.
Bilmem bence Sırbistanda savaşa katılmış olmak ve savaşta vatanını satmış olan hainlerle yüzleşmek istemek, buna giden yolda Amerikan rüyasının korkunç yüzüyle karşılaşmak ve türlü maceraler yaşamak çok güzel bir hikaye bence. Yani banka soy değil oyunun amacı. Bir GTA oyunu için ultra bir senaryo. Ayrıca grafikler ve renk paleti benim çok hoşuma gitmişti, kışı ve soğuğu hissetmiştim dibine kadar. Yani bence serinin en mükemmel oyunuydu. Tabii ki GTA 5 te güzeldi ama bence GTA 4 ayrı ya.
 
GTA 5'in neyinden pişman oldun. 60 liraya aldım gram pişman değilim. Bana göre en iyi oyunlardan biri? (!)
Undertale benlik bir oyun değilmiş demek ki. Çok severek oynarım diye düşünüp aldım. Diyaloglar hariç her şey sıkıcı geldi.

Yaptığın ironi de yerinde değil ki. Çünkü ben sebebini söylemişim zaten. Bir sürü yerden bir ton beğeni toplayan oyunu aldığın için neden pişman olduğunu öğrenmek istemiştim. Şundan dolayı beğenmedim demek zor değil bence.
 
Arkadaşlarla sesli bir şekilde oynamak gerekiyor, bir de herkes oyunu ortalamanın üstünde biliyorsa oyun çok fazla zevk veriyor. Tek oturuşta en az 2-3 saati deviriyoruz zamanı fark etmiyoruz bile. Tek başınıza oynadıysanız böyle demeniz muhtemel.

Arkadaşım yok ve Discord serverleri de arkadaş kadar olmuyor :( (aslında kardeşimin 2 arkadaşı var, kardeşim var ve 2 arkadaşım daha var toplamda 6)eğer olursa ve derecelendirme (rank) gelirse satın alırım. Ama bu haliyle oynanmaz biri çaylak onun için impostor çıkınca bütün impostorları işfalıyor (guys why my name and black name is red? Ve bunu gerçekten gördüm)veya onun önünde birini öldürseniz bile kim olduğunu bilmiyor, diğeri çok iyi oynuyor impostor olmanın zevki kalmıyor, diğeri tam da benim gibi oluyor ve onlarla oynamak çok zevkli.
 
Son düzenleme:
Assetto Corsa bir arkadaşımın övgü ve gel beraber oynarız demesiyle almış olup aldığım gün hariç indirip 1 saat üzeri oynamadığım bir oyun.
 
Ben başlıyorum Fall Guys.
Ac odyssey güzel bir oyun fakat çok zaman ayırıp karakterini kastırman gerek ayrıca eski ac lerin gizlilik hissi hiç yok sanki bir savaş oyunu oynuyormuşsunuz gibi fakat ben oyuna vakit ayırırım gizlilik de aramam diyosan çok iyi oyun fakat beni pek sarmadı güzel oyun arıyorsan god of war 'ın yeni versiyonunu kesinlikle öneririm bir başyapıt
 

Yeni konular

Geri
Yukarı