Steam hesabı çalındı

OnurTK

Centipat
Katılım
5 Eylül 2019
Mesajlar
41
Çözümler
1
Merhaba, 4 yılldır titizlikle kullandığım hesabımı 5 saniyede adamların önüne sundum nasıl mı oldu anlatayım.
Evde oturuyordum, telefona bakayım dedim, YouTube'a girdim, Simple denen yayıncı kılığına girmiş biri yayın açmış, 6000 kişi izliyor. Böyle olunca direkt güvendim, kanala falan bakmadım. Zaten tüm yorumlar, beğeniler, aboneler kapalı yani adam fake. Neyse, ben bunları fark etmedim tabii. Bir baktım açıklamaya, giveaway diyor. Tıkladım siteye, Steam giriş yeri geldi. Tabii o ara biraz başım ağrıyordu, her zaman baktığım adres çubuğuna bakmadım. Bilgileri girdim, e-posta kodu istedi. Nedense onu da fark etmedim. Normalde guard kodu isterdi. Neyse onu da girdim ve bum 3-4 tane e-posta geldi arka arkaya: Steame-postan değişti, Steam hesabından telefon numarası kaldırıldı falan diye. Ben o ara çaktım olayı. Ben ne yaptım diye bir 5 saniye durdum, etrafa bakındım. Dedim siz kimsiniz, benimle uğraşıyonuz deyip PC başına geçtim. Steam'e girmeyi denedim, ekrana bir nah işareti geldi desem yalan olur. Neyse Steam destekten hesap kurtarma yerine geldim, e-posta ve telefon numarası girdim; BoaCompra faturalarını, Steam'in e-postama gönderdiği faturaları ve 1 yıl önce Perdigital'den aldığım cüzdan kodunu ekledim. Not olarak da olayı anlattım gönderdim. Steam hesabımın durumuna baktım, kurtarma ticketini gönderdikten sonra hesabınız kilitlendi yazısını görünce bir rahatladım. Derin bir ohh çektim, hemen arkadaşa yazdım hesaba bak, çevrimiçi mi, değişen bir şey var mı diye. Çocuk baktı isme falan; aynı, sorun yok yazdı; bir tane daha ohh çektim.
Tahminimce hesabımı geri alırım ama siz siz olun, sakın ama sakın adres çubuğunda Steam'in gerçek adres link olmayan sitede oturum açmayın, e-posta kodu yazmayın ve en önemlisi kimseye güvenmeyin.
Bu arada Steam'de 36 TL vardı. İnşallah hediye falan atmamıştır kendine.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu nasıl oluyor, açabilir misiniz?
Adres çubuğuna adresleri kendiniz giriyorsunuz arama motorlarından tıklamak veya bağlantılara tıklamak yerine.

steampowered.com yazıp girerseniz yanlış siteye girme ihtimaliniz olmaz.
 
Aynı olayı yaşadık. Neyse ki hesabı geri aldık. Eski satın alımların ve kayıtlı kredi kartı bilgilerin ile Steam destekten geri alınabiliyor.
 
Adres çubuğuna adresleri kendiniz giriyorsunuz arama motorlarından tıklamak veya bağlantılara tıklamak yerine.

steampowered.com yazıp girerseniz yanlış siteye girme ihtimaliniz olmaz.
Ben çok farklı anladım konuyu. :D Steam'e adres bilgisi falan falan neyse çok boş bir şey düşündüm unut gitsin. :D :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı