Kendi yaptığım oyunum ve demosu

Bahsettiğiniz oyunu indirdim ve oynadım. Ufak farklılıklar var evet. Cisimlere çarpma olayını bu oyundaki gibi yapsam hoş olur, fakat hareket etme şeklini bu şekilde yaparsam 10. saniyede çıldırırsınız :D.

Benim oyunuma uygun olmuyor. Daha önce denemiştim. Ballance oyununda oldukça gerçekçi bir hissiyat, fizik var doğrudur. Fakat birebir uygulamam doğru olmaz. Oyunda zıplama seçeneği olması ayrı zorluk benim için. Bakalım nasıl halledeceğim...

Bekliyorum :)

Oynadım güzel bir bulmaca oyunu bravo👏
 
Şöyle bir bug buldum.
Rounded 6.11.2020 12_22_28.png
 
Anladım, çok geçmiş olsun. Sizde bir sıkıntı yok değil mi, yaralanma falan?
yok alışıklar zaten burda tayfuna bilmem neye çok oluyormuş ben yeni yerleştim yeni yeni öğreniyorum alışıyorum bende teşekkürler ama, yardımcı olabilirim derken görsel olarak yeteneğim sıfıra yakın ben kendi çapımda kendimi eğlendiriyorum, mantıksal yazılıma yardımcı olabilirim.
 
Dostlar merhaba. Bu gün sizlere uzun zamandır üzerinde çalıştığım, biraz zevk, biraz öğrenmek için hazırladığım oyunumun ufak bir denemesini paylaşmak istiyorum.

Aynı zamanda ilk oyunum kendisi.

Oyunun ismi "rounded". Yuvarlanmaktan geliyor. Temel mantığı topu yuvarlayıp engellerden atlayarak çıkışa ulaşmak. Oyunda 4 farklı mod olacak. Rounded özel mod, eğlence modu klasik labirent modu, zor mod.

Rounded özel mod: Kendi fikirlerimle baştan tasarladığım, değişik mekanlarda geçen bölümlerden oluşuyor. Aynı zamanda oyunun kemik kısmı.

Eğlence modu: "Rounded özel mod" seçeneğinde 15. bölüme geldiğinizde aktif olan mod. Bu seçenekte sadece mekanlar değil, kameralar, mekanikler, zeminler, ışıklar hatta oyunumun ana karakteri olan topa kadar değişiklikler oluyor. Burada engel sıkıntısı yok, sadece çıkışı bulmanız gerekiyor.

Klasik labirent ve zor mod: Klasik labirent modunda hiçbir ekstra ve abartı olmadan sadece düz, bulmacalarda çözdüğümüz şekilde ve aynı zamanda bir tık zor labirentler bulunacak. Klasik bulmaca severler için. Fakat zor mod içinde bu sadelik olmayacak. Topu patlatan duvarlar, yüksek ve hareketli engeller vs. eklenecek.

Oyunun zor kısmı ve asıl olayı engellerin üzerinden başarıyla atlayabilmek. Çünkü düzgün bir atlayış yapabilmek için yolu güzelce ortalayıp "boşluk" tuşuna gerektiği kadar basılı tutmak gerekiyor. Baştan uyarıyorum, sonra delirmeyin diye :D.

Şu anda 15 tane "rounded özel mod", ve 6 tane "eğlence modu" bölümü bulunuyor.

Oyun henüz daha çok ham. Sizden ricam, oyunu deneyip gördüğünüz eksikleri, hataları, "şu da olsa iyi olur" dediğiniz şeyleri, oyunun gelişmesi adına aklınızdan geçen her türlü fikri bana aktarmanız. Fikirleriniz benim için çok önemli :)

Denemek isteyenler için aşağıda dosyanın linkini paylaşacağım.

Kurulum: RAR'dan çıkardığınız "rounded" dosyasını yerel disk C: Ya da yerel disk D: İçerisinde herhangi bir yere atın. (Masaüstü de olabilir.) ve dosyanın içindeki "rounded"a çift tıklayın.

not 1: oyun "normal" grafik ayarları ile açılacak. Bilgisayarınız çok kötü değilse ayarlar bölümünden "yüksek" grafik ayarına almayı unutmayın. Fakat optimizasyon tam oturmadığı için, çok düşük sistem özellikli bilgisayarlarda düzgün çalışmıyor, bilginize.

Ayırca yine "ayarlar" kısmından oyunun dilini "Türkçe" olarak ayarlayabilirsiniz.

not 2: "temalar" kısmına fazla takılmayın. Kaldırılacak. Muhtemelen yerine "özelleştirme" tarzında bir bölüm gelecek. Fikirlerinize açığım.

not 3: bazı duvarlarda kaymalar var, farkındayım. Düzelteceğim.

Bu yolda üzerimde çok emeği geçmiş olan @Predator Titan'a da yeniden çok teşekkürler. Belki hatırlar beni :) en azından elle tutulur bir şeyler yapmaya başladım ufaktan, yolun daha çok başı.

indirme linki: Oyunun içinden birkaç görsel paylaşayım, fakat oyunda daha fazlası da var aklınızda olsun :) :

Eki Görüntüle 726421

Eki Görüntüle 726430

Eki Görüntüle 726433

Eki Görüntüle 726432

Eki Görüntüle 726436

Eki Görüntüle 726438
Eline sağlık, en düşük sistem gereksimleri nelerdir?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı