Superonline 14 Mbps'lik altyapıya 16 Mbps paket tanımlama

Eiesenhower

Hectopat
Katılım
8 Nisan 2020
Mesajlar
821
Yer
İstanbul
Turkcell Superonline 6 Mbps kullanıyorum. Müşteri hizmetlerine hızımı 16 Mbps'ye yükseltmek istediğimi belirttim. Müşteri temsilcisi bana altyapımın en en fazla 14 Mbps desteklediğini 16 Mbps'lik paket tanımlarsak sürekli fazladan sinyal ve frekans yollanacağından dolayı kopmalar olabileceğini belirtti ve bu yüzden 12 Mbps'lik paketi tanımlamanın daha sağlıklı olduğunu söyledi. Bana bu durum saçma geldi, böyle bir durum söz konusu mu, daha sonra paket düşürmek sıkıntılı bir süreç?
 
Son düzenleme:
Altyapınızın desteklediği hızın üstünde hız almak size ekstra bir durum katmayacaktır hatta boşu boşuna para ödemek gibi bir şey. Müşteri temsilcisi sizden fazla para almamak için açıklama yapmış. İlginç bir durum :)
 
Altyapınızın desteklediği hızın üstünde hız almak size ekstra bir durum katmayacaktır hatta boşu boşuna para ödemek gibi bir şey. Müşteri temsilcisi sizden fazla para almamak için açıklama yapmış. İlginç bir durum :)
Hocam şimdi 16 Mbps'lik paket alınca 14 mbps olan altyapının %100 ünü zorlayacak ama 12 mbps' lik paket alınca 2 mbps boşa çıkmıyor mu ? Mesela 16 Mbps paket de 13 Mbps alırken 12 Mbps lik pakette 10 mbps almam mı ? Karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir :)
 
Hocam şimdi 16 Mbps paket alınca 14 mbps altyapının %100 ünü zorlayacak ama 12 mbps alınca 2 mbps boşa çıkmıyor mu ? Mesela 16 Mbps paket de 13 Mbps alırken 12 Mbps lik pakette 10 mbps almam mı ? Karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir :)
Altyapı kaybını anlatmak istemişsiniz. Evet haklısınız ama müşteri temsilcisinin dediğine göre kayıp yaşayacağınızı söylüyor. Aslında 16 mbps alıp 2 mbps kayıpla altyapınızın desteklediği son hızı kullanabilirsiniz. Ben de bilemedim şimdi :D
 
16 mbit alın 2 mbit kayıpla 14 mbit kullanın. Zaten kopma olursa hız düşümü için müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz. Hepsi verme değil alma, müşteriden koparma peşinde zaten.
Kopmalar olursa arıza kaydı açılacağını ekiplerin inceleyeceğini belirttiler. Kısaca ölme eşeğim ölme hesabı. Acaba altyapınınn maks desteklediği hızın üstünde paket alan var mı, merak ediyorum.
 

Geri
Yukarı