Sahibinden'de sattığım laptopu yabancılar satın almak istiyor

Filipinli veya nijeryalı kodu ise güvenme ama önce parayı yollayacaksa güvenilebilir.
 
Kesinlikle ve kesinlikle uzak dur sakın güvenme benzer olay sahibinden de bu yaz başıma geldi kendini yabancı amerikan askeri tanıtan bir şahıs sahibindene koyduğum bir ürünü almak istedi ödemeyi ise bank of america aracılığı ile dolarla yapacağını söyledi benden IBAN numarası ve mail adresi istedi mail ve IBAN'ı gönderdikten sonra mail adresime bayağı resmi bir mail geldi paranın hesabıma geçtiğini ama beklemede olduğu yazıyordu tam ürünü gönderiyordum ki ban of america denilen bankanın Türkiye temsilcisini aramak aklıma geldi konuştuğum kişi bana onların dolandırıcı olduğunu ve hiçbir şey göndermemem gerektiğini söyledi dolandırılmanın ucundan döndüm kısaca uzak durun.
 
Laptopumu sahibinden de satmaya karar verdim ancak hiçbir Türk satın almak istemedi. Mesajlarıma baktığımda yabancı birinin laptopla ilgilendiğini öğrendim ona mail yoluyla ulaştım fiyatta 13.000 TL'ye anlaştık fakat güvenemiyorum adresini gönder fedex shipping ile kapından aldıracağım dedi. Sizce güveneyim mi? İlk önce parayı gönderirim dedi ben de dolar veya TL olarak mı ödeyeceksiniz ve hangi banka ile parayı transfer edeceksiniz diye sordum cevap bekliyorum sizce güveneyim mi?
Sana söyleyeyim dolandırılma ihtimalin var. Eğer aklın var ise önce ona parayı attırırsın. Daha sonra parayı çekersin. Parayı çekmeden verme. Şu hayatta kendinden başka kimseye güvenme. Paranı bankadan çek arkadaşların dediği gibi banka açığı varsa yanarsın. Ama paranı çekersen kimse sana bir şey yapamaz.
 
Ben de aynı durumu yaşıyorum şu an. Bir kadın mesaj attı Filipinler'e yollamamı istiyor fedex shipping le evinden aldıracağım diyor.
 
Ben de aynı şeyi yaşıyorum şu an.Filipinlerde yaşıyan kuzenine almak istiyor.Evinden shippingle aldırırım diyor.Kişinin adı ne acaba aynı kişi olabilir
 

Geri
Yukarı