MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio vs Gaming Trio

Merhaba, sıkıntı etmezseniz iki şey soracağım: Oyunları hangi çözünürlükte oynuyorsunuz? i5 9600k darboğaz yapıyor mu? Bir de Cooler Master Hyper 212'den memnun musunuz?

Monitörden dolayı 1080p'de oynamak zorundayım. İşlemciye OC yapmadığım için ve 1080p'de oynadığım için güncel oyunlarda ekran kartını çok zorlayamıyorum bu yüzden abartı olmasa da birazcık işlemciye daha çok yük biniyor. Ama mesela rdr2'de olmuyor bu olay çünkü ekran kartı %99'unu kullanıyor. İleride çıkacak oyunlar için de böyle olacak. İşlemciye tam yük bindiğinde 70 dereceyi çok ender gördüğümü hatırlıyorum o da ac:eek:dyssey gibi özürlü işlemci katili bir oyunda. Onun dışında 60 küsürlerde geziyor güncel oyunlarda.
 
Ben FPS sorunu yaşıyorum sebebi ne olabilir acaba?
FPS sorunu dediğiniz şeyi açabilir misiniz? Siz açmadan önce belki yapmamışsınızdır diye bir öneri. İnternetten benchmark testlerine bakın. Kendinizinkiyle kıyaslayın. Tabii ki mümkünse işlemciniz de aynı olsun videodakiyle. RAM'i söyleme gereğinde bulunmuyorum çünkü testlerin çoğunda 8x2 RAM bulunduruluyor. Bu arada RAM'iniz dual channel değilse biraz normalden düşük FPS alıyor olabilirsiniz. Ya da işlemciniz yetersiz ise ekran kartı için. İşlemcinizi ve oyunları hangi çözünürlükte oynadığınızı yazabilir misiniz?
 
Bilgisayarım ile ilgili bilgiler imza kısmımda bulunuyor hocam. FPS sorunu dediğim benzer sistemler ile kıyaslama yaptığımda alması gereken FPS değerlerinin çok altında FPS alması. Benchmark testinden de çok yüksek bir sonuç almadım işlemci kaynaklı olma ihtimali yüksek çünkü ekran kartına test yaptığımda tekli skorları çok iyi oluyor ama oyun sırasında düşük FPS sorununu hala çözemedim.
Ekran Kartının test sonuçları

1080p.PNG


4k Test.PNG
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı