Her açtığım konudan uyarı almaktan bıktım artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba her açtığım konudan uyarı almaktan bıktım artık hangi konuyu açsam uyarı alıyorum yoğun çalışıyorum iş arasında yazıp geçiyorum hemen arkasından uyarı alıyorum. Az önce RAM ve CPU almak için konu açtım ve yanlış yere açtığımı fark edip kendimi raporladım. Çünkü konunun yerini bulamıyorum site hatasından dolayı 30 saniye geçmeden uyarı aldım bu durum fazlasıyla canımı sıkmaya başladı...
Hocam 51 tanesi benle şu an...
 
Biz Millipat'lar daha çok uyarı alırız.Eki Görüntüle 723698

Aynen.
Her çeşit uyarı var.

1607667059898.png
 
Fark edecek misiniz bilmiyorum fakat ben 2 tane hoş geldin mesajı ile 40'a yakın uyarı aldım.
 

Dosya Ekleri

  • 2.png
    2.png
    61 KB · Görüntüleme: 74
  • Adsız.png
    Adsız.png
    81,8 KB · Görüntüleme: 71
Fark edecek misiniz bilmiyorum fakat ben 2 tane hoş geldin mesajı ile 40'a yakın uyarı aldım.
Daha komiği ne biliyor musun?
Senin heyecan anında yaptığın yanlışları moderatörler de yapıyor, ve bazı konularda belli-bariz yanlışlar olmasına rağmen nasılsa o konu moderatörün denetiminden geçebiliyor. Cidden sorguluyorum bazen Technopat’ı. Bazı moderatörler insanları cezalandıran NPC’ler gibi hissediyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Neredeyse 2 senedir üyeyim. Üye olduğum ilk günler uyarı alıyordum sadece. Şimdi hiç almıyorum.
 
22 uyarı hepsi aşağı yukarı birden fazla cümleyi tek cümle gibi yazmak kelime başına nokta koysam yine de geliyor en saçması ise site önerisi istedim korsan yazılım için yardım istemeyin diye yedim aslında sadece konu tarzı şeyler düzeltilse iyi olur çünkü herkes aynı şekilde yazma kurallarını bilmez belki de adam şiveli yazıyor.
 

Sonradan konuyla alakasız olduğu için 1 gün ban yedim (orada hata yaptım) fakat merak ettiğim; bu kişi ne kadar ban yedi.
Bunu neden buraya attın ki, ayrıca Technopat’ta sınırsız ban yok sanırım.

Benim de en sinirimi bozan olaylardan biriydi sonra 1 günlük ban yedim. O gün bayağı gülmüştüm bir yandan da sinirliydim. İçimden "adam küfür ediyor ben ban yiyorum bu nasıl iş?" Diyordum sonra anladım.
 
Şu ana kadar bir tane yazım yanlışım varken dün "illaki" kelimesindeki -ki'yi ayrı yazmışım ve 1 saat ban yemişim. Tamam yanlış yazmışım kabul ediyorum fakat 1600 mesajdan 2 tane yazım yanlışımın olması az çok kurallara dikkat ettiğimi ve Türkçeye hakim olduğumu gösterir. Ban yedikten sonra otomatik atılan mesajda bile yanlış yazdığım istisna olan 8 kalıplaşmış kelimeye yer verilmemiş. "Evde ki" gibi bir kelime yazsam ceza atılır, lâkin bir kere illakiyi yanlış yazınca inisiyatif kullanılmadan 1 saat ban yapıştırılmış...
Bulunma durumu eki ve ilgi eki getirildiği kelimeye bitişik yazılır: Devede (deve-de) kulak. Yolda (yol-da) kalmak. Ayakta (ayak-ta) durmak. İşte (iş-te) çalışmak vb. Sende bir şeylerim kaldı. (Sen bir şeylerim kaldı)
  • de eki hem ünlü uyumuna, hem de ünsüz benzeşmesine uyar. Eklendiği sözcüğün son ünlüsü inceyse -de, kalınsa –da biçiminde yazılır: evde, pencerede; kapıda, okulda.
  • Sözcüğün sonunda sert bir ünsüz varsa, -de eki ünsüz benzeşmesine uyarak, –te biçimine dönüşür: ayakta, saçta, dörtte, tasta, kitapta, rafta, barışta.
  • Özel isimlerin sonuna geldiğinde kesme işaretiyle ayrılır. Kendisinden önce gelen kelimenin son ünlüsüne göre büyük ünlü uyumuna uyar.
  • İlgi eki olan –ki kendinden önce gelen sözcüğe bitişik yazılır. Eklendiği sözcüğe bağlı olma, ilgili bulunma anlamlarını verir.

14 yaşında 1.87 olmak
Olabilirsiniz. İkinci olarak ise 1.95 olursanız dünyada sadece siz 1.95 değilsinizdir, illa ki bulursunuz.

Kaynak: Bulunma Durumu Eki -da / -de / -ta / -te’nin Yazılışı – Türk Dil Kurumu
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı