Acer Nitro AN515-44-R6ZW İncelemesi

Herkese merhaba. Yaklaşık 2 haftadır kullandığım Acer Nitro AN515-44-R6ZW dizüstü bilgisayarın incelemesini yapmak ve kullanıcı deneyimini paylaşmak istiyorum. 4 ana başlıkta yorumlayacağım. Donanım, yazılım, tasarım, performans.


Özet:
6.500 TL bütçeyle yine laptop alacak olsam yine alırdım. Performansı tatmin edici, tasarımı güzel donanımı aman aman dedirten, yazılım olarak beni üzmeyen nadide iyi bir laptop. Almak isteyene tavsiye ederim. Şu daha iyi ben şunu tercih edeceğim diyene lafım yok. Nacizane fikirlerimi belirttim. Okuduğunuz için teşekkürler Mobilite (okul, iş) isteyen birisi olmasam masaüstü sistem toplardım. IMDB puanı +7 filmler gibi laptop.


[datasheet] ACER AN515-44-R6ZW Part Number: NH.Q9HEY.002

  • Donanım (Güç: 7/10, Kalite: 9/10)
Ryzen 5 4600H işlemcili, GTX 1650ti ekran kartlı laptop aşağı yukarı beklediğim, tahmin ettiğim ve talep ettiğim donanım özelliklerini sunuyor. Performans başlığında bu ikiliye daha çok değineceğim. Laptopa sonradan 8GB 3200 MHz RAM ve 1TB SATA SSD takviyesinde bulundum. Bu aşamada artık tek eksiği 144 Hz ekran oldu. 144Hz monitör masaüstünde bile 60Hz monitörden farkını hissettirse de okul, iş ve biraz oyun kıvamında olan kullanımda çok da feda edilemeyecek bir nokta değil benim gözümde. Ses kalitesi oldukça hoş ama 5+1 Dolby hoparlör kalitesi vermiyor. Touchpad ve klavye güzel. Özellikle klavye hissiyatı -laptopa göre- oldukça iyi. Touchpad -Mac touchpad'ini de sevmeyen birisiyim- biraz daha geliştirilebilirdi. Mikrofon ses kalitesi 50-60 liralık cep telefonu kulaklığının kalitesiyle aynı. Discord yoluyla konuştuğum kişiler sesimin net, parazitsiz ama biraz kısık sesle geldiğini söylediler.

  • Yazılım (8/10)
Windows 10 sürüm 2004 kullanıyorum. Kutu içeriğinde gelen DVD'deki sürücüleri kurdum. Windows update, bazı sürücüleri güncellerken hata verdi. Sebebini bilmiyorum. Windows kaynaklı olabilir emin değilim. Bazı -güncel versiyonu olanları ve yanlış yüklendiğini düşündüğüm- sürücüleri elle yükledim. Acer Care Center kullanışlı standart laptop-marka arayüz programı. Kendisinden beklendiği gibi işe yarıyor, tüm özellikleri kullanılıyor. Acer Nitro Sence, kullanışlı bir sıcaklık-fan-güç kontrol programı. Oyun oynarken alt tab yapıp bakıyorum bazen. Coolboost, kullanışlı ekstra fan hızı sağlayan bir özellik.

Şuan bunu yazdığım gün itibariyle her hangi bir yazılımsal veya sürücü içerikli bir sorunu yok veya henüz yaşamadım. Sadece Windows update AMD gömülü grafik belleği sürücüsünü yüklerken mavi ekran aldım ve yüklemeye çalıştığı eski WHQL sürümü kaldırıp, güncel Optional sürümü yükledim. Windows'un "sürücüyü en iyi duruma getir" aracında aldığım bir son optimizasyon tarihi prıblemi vardı. Soruna anlam verememiştim ve yine anlam veremediğim şekilde ortadan kayboldu.

  • Tasarım (9/10)
Tasarımını oldukça çekici ve verimli buluyorum. 2 haftalık kullanımda ve oynadığım oyunlarda (Rainbow Six Siege, CS:GO, Witcher 3, Detroit, NFS Heat, GTA 5) yeterli soğutmayı sağlıyor. Sol tarafta (WASD) masaüstü klavyesi sıcaklığının bir tık üstünde. Sağ tarafta (PLŞİ) ısınma hissediliyor. Oyundan çıktıktan 4-5 dakika sonra normal sıcaklığına dönüyor. Soğutmasını başarılı buldum. Kasa iç yapısına sığsa 1 fan daha güzel olabilirdi. Kasa tasarımı, oldukça çekici; karizmatik iş insanı vibe'ı veriyor.

  • Performans (7/10)
10/10 RTX 2070'li laptop arkadaşlar. 7/10 az değil. Onun 3 gömlek altını düşünün işte. Aşağıya 1-2 video -bana ait değil- linki bırakıcam. Canlı canlı bakabilirsiniz. Benim yorumum ise belirttiğim gibi 7/10. 1080p 60 FPS oyun laptopu olarak kullanılabilir. 2021 AAA oyunlarda ultra oynatmaz belki onu bilemem ama performansı beni tatmin etti. Oynadığım oyunları yukarıda belirtmiştim. Hepsi yüksek ayarda oynanıyor.

Acer Nitro 5 2020 AN515-44-R6ZW AMD Ryzen 5 4600H + GTX 1650 Ti Oyun FPS ve Isı Testleri
Acer Nitro 5 2020 AN515-44 AMD Ryzen 5 4600H GTX 1650 Ti Laptop ile 13 Oyunda FPS ve Sıcaklık Testi
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yok güncelleme de sorunum fakat Acer care center ilk kurulumdan sonra birdaha açılmıyor. Hiçbir yabancı kaynakta çözümü yok. Evrende sadece ben ve hintli bir adamın başına gelmiş.
 
Yok güncelleme de sorunum fakat Acer care center ilk kurulumdan sonra birdaha açılmıyor. Hiçbir yabancı kaynakta çözümü yok. Evrende sadece ben ve hintli bir adamın başına gelmiş.

Hocam program files, appdata ve local gibi yerlerde kalıntı bırakmadan uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemeyi denediniz mi? Açılıştan 5-10 dakika sonra uygulamaya girmeye çalışın. Belki başlangıçta açılamıyordur.
 
Yok öyle olmuyor işte ne yaptıysam yemedi. Acer care center henüz başlatılıyor yazıyor ama nafile her yolu denedim.

Hocam geçmiş olsun. Aklıma bi çözüm gelmedi. Karşılaştığım veya başka birisinden gördüğüm bir durum değil maalesef.
 
Selamlar Acer Nitro 5 515-54 (i5 9300H 16x1 GTX 1660 Ti) ürüne sahibim. Ürünün işlemci kullanımı LoL gibi ufak bir oyunda bile %100 oluyor (arkada programlar açık değil) ve inanılmaz düşük bir FPS değeri almaktayım. İşlemci Benchmark testlerinde de çok düşük puan almaktadır. Rainbow'da Very High ayarlarda 80-90 FPS almaktayım (normalde Ultra'da 120-150 FPS arası almam gerekiyor).
Ürünü satın aldığım yer ile konuşup distribütör göndermek zorunda kaldım. (14.08.2020)
Ürünü satın aldığımda beri bu problemle uğraşmaktayım. 3 kez format attım bütün driverleri denemiş bulunmaktayım.
Öneriniz nedir :)?

İki ram slotunu da doldurursan sorun kaybolacaktır.
 
Dostum merhaba. Benzer bir durumu ben de yaşadım. Sorun AMD ve Windows Update kaynaklı. Anladığım kadarıyla şöyle ki;

AMD, Ryzen 5 4600H işlemcisini Haziran ayında son kullanıcıya aktif olarak sundu. Son WHQL sürüm driver ya Nisan ya da Mayıs ayında çıktı.

https://www.amd.com/en/support/prev...-processors-radeon-graphics/amd-ryzen-5-4600h


Ryzen 5 4600H için sadece Optional driver yayınlandı. Yani hiç WHQL yok.

Windows Update, sadece WHQL yani önerilen sürücüyü yüklüyor. Yani R5 4600H desteklemeyen eski ama WHQL sürücü yüklüyor.

Burdan şu çıkarımı yapıyorum. AMD, WHQL sürücü çıkarttığında sorun temelli olarak ortadan kalkacak.

2. sebep ise Windows 10 sürüm 2004. Reddit ve Toms Hardware gibi sitelerde hala hatalarla karşılaştırığı belirten insanlar var. Windows mükemmelleştikçe, donanım da mükemmelleşecek.


**ÇÖZÜM***
Windows Update'ten güncelleme aldıktan sonra, DDU ile (AMD) sürücü tamamen kaldırıp, AMD'nin sitesinden indirdiğin güncel sürücüyü kuracaksın. Windows Update'i de 1-2 hafta durduracaksın. Şuanlık çözüm bu gibi duruyor.


Merhaba, Sanırım bu gelişme bizi doğrudan ilgilendiriyor. WHQL sürücü çıktı.

Ayrıca 4600H işlemci sayfası ( Adrenalin 2020 Edition 20.9.1 Recommended (WHQL) )

Dün yine VLC ile film izlerken dondu ve reset attı. (Mavi ekran vermedi, sadece reset. Minidump klasörü boş.)
Video düzenleme yapıyorum, oyun oynuyorum bana mısın demiyor ama film izlerken bir donma huyu var Acer'ın.

Az evvel sürücüyü güncelledim,
Bakalım sürücü 20.9.1 WHQL şuan ve BIOS da güncel.
Az önce güncelledim. 3 dakika kadar sürdü. Eğer sorun yaşarsam buraya yazarım. Sizler de sorunlarınızı yazarsanız çözüm bulma konusunda daha hızlı oluruz. Deneyimlerimi aktarırım.

BIOS güncelleme dosyası içindeki beni oku dosyası içeriği bu şekilde.

Kod:
README.txt

How to update the BIOS:
Click "FH51S102.exe" under Winodows mode


Release Note:
1. Add Endless Linux OS new Boot Path.
2. Add for support 20H1 OS.
Bugün Yeni BIOS çıktı (23 kasım) Yükledim.

1.Add for support 20H2 OS
2.Fix BT devices Recovery unstable issue.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar böyle bi sorunum var . Konu açmıştım ama cevap gelmedi. Burda da sormak istedim. Yardımcı olabilir misiniz?

Arkadaşlar selam. Bilgisayarımı güncelledim. AN515 44 (R5 4600H + 8R + 256HDD + 1650 Ti + 144Hz) özellikli olan. Bir sorunum var danışmak istediğim. Özellikle GoPro ile çektiğim 60 FPS hızındaki videolarda görüntüde takılma ve parazit oluyor. Aldığımda Linux'tu. Windows 10 yükledim. Sorunu fark edince servise gidip anlattım görevli de fark etti. Orada yeni sistem yüklendi. Bilgisayarın içinde normal satışta olanlarınkiyle aynı imajı yükledi. Yani içinde NitroSense'e kadar her şey vardı. Windows'u etkinleştirip tün güncellemeleri yükledim ancak bir düzelme olmadı. Eski laptopumda bile videolar inanılmaz akıcı ve stabil çalışıyor. Kullanımda ve oyunlarda sorun yok. Sadece videolar sorun. Videoları normalde işlemci grafiği ile çalıştırıyor. Yani AMD yazılımında bir stabillik sorunu var zannediyorum. Sürücülerden kaynaklandığını düşünüp Acer destek sayfasına baktım. Sitede "VGA bağdaştırıcıları, VGA Utility başlığı altında hem NVIDIA hem de AMD ile ilgili boyutu 4-5 MB ile 500 MB arasında değişen sürücüler bulunuyor. Şimdi bunların hangisini yüklemem gerektiğini bilemiyorum. Örnek görsek yükledim. Hangi ekran kartı için olan sürümünün hangi sürümünü yüklemeliyim? Çok kafa karıştırıcı. 2-3 MB de var 500 MB de var. Yanlış sürücü ile yazılım çakışması olabiliyor diye tek seferde doğrusunu yüklemek istiemiyorum. Bilgisi olan var mı acaba? Teşekkürler.
 

Dosya Ekleri

  • ekran.JPG
    ekran.JPG
    58,9 KB · Görüntüleme: 37
Arkadaşlar böyle bi sorunum var . Konu açmıştım ama cevap gelmedi. Burda da sormak istedim. Yardımcı olabilir misiniz?

Arkadaşlar selam. Bilgisayarımı güncelledim. AN515 44 (R5 4600H + 8R + 256HDD + 1650 Ti + 144Hz) özellikli olan. Bir sorunum var danışmak istediğim. Özellikle GoPro ile çektiğim 60 FPS hızındaki videolarda görüntüde takılma ve parazit oluyor. Aldığımda Linux'tu. Windows 10 yükledim. Sorunu fark edince servise gidip anlattım görevli de fark etti. Orada yeni sistem yüklendi. Bilgisayarın içinde normal satışta olanlarınkiyle aynı imajı yükledi. Yani içinde NitroSense'e kadar her şey vardı. Windows'u etkinleştirip tün güncellemeleri yükledim ancak bir düzelme olmadı. Eski laptopumda bile videolar inanılmaz akıcı ve stabil çalışıyor. Kullanımda ve oyunlarda sorun yok. Sadece videolar sorun. Videoları normalde işlemci grafiği ile çalıştırıyor. Yani AMD yazılımında bir stabillik sorunu var zannediyorum. Sürücülerden kaynaklandığını düşünüp Acer destek sayfasına baktım. Sitede "VGA bağdaştırıcıları, VGA Utility başlığı altında hem NVIDIA hem de AMD ile ilgili boyutu 4-5 MB ile 500 MB arasında değişen sürücüler bulunuyor. Şimdi bunların hangisini yüklemem gerektiğini bilemiyorum. Örnek görsek yükledim. Hangi ekran kartı için olan sürümünün hangi sürümünü yüklemeliyim? Çok kafa karıştırıcı. 2-3 MB de var 500 MB de var. Yanlış sürücü ile yazılım çakışması olabiliyor diye tek seferde doğrusunu yüklemek istiemiyorum. Bilgisi olan var mı acaba? Teşekkürler.
451.67 olan sanırım.
 
Arkadaşlar böyle bi sorunum var . Konu açmıştım ama cevap gelmedi. Burda da sormak istedim. Yardımcı olabilir misiniz?

Arkadaşlar selam. Bilgisayarımı güncelledim. AN515 44 (R5 4600H + 8R + 256HDD + 1650 Ti + 144Hz) özellikli olan. Bir sorunum var danışmak istediğim. Özellikle GoPro ile çektiğim 60 FPS hızındaki videolarda görüntüde takılma ve parazit oluyor. Aldığımda Linux'tu. Windows 10 yükledim. Sorunu fark edince servise gidip anlattım görevli de fark etti. Orada yeni sistem yüklendi. Bilgisayarın içinde normal satışta olanlarınkiyle aynı imajı yükledi. Yani içinde NitroSense'e kadar her şey vardı. Windows'u etkinleştirip tün güncellemeleri yükledim ancak bir düzelme olmadı. Eski laptopumda bile videolar inanılmaz akıcı ve stabil çalışıyor. Kullanımda ve oyunlarda sorun yok. Sadece videolar sorun. Videoları normalde işlemci grafiği ile çalıştırıyor. Yani AMD yazılımında bir stabillik sorunu var zannediyorum. Sürücülerden kaynaklandığını düşünüp Acer destek sayfasına baktım. Sitede "VGA bağdaştırıcıları, VGA Utility başlığı altında hem NVIDIA hem de AMD ile ilgili boyutu 4-5 MB ile 500 MB arasında değişen sürücüler bulunuyor. Şimdi bunların hangisini yüklemem gerektiğini bilemiyorum. Örnek görsek yükledim. Hangi ekran kartı için olan sürümünün hangi sürümünü yüklemeliyim? Çok kafa karıştırıcı. 2-3 MB de var 500 MB de var. Yanlış sürücü ile yazılım çakışması olabiliyor diye tek seferde doğrusunu yüklemek istiemiyorum. Bilgisi olan var mı acaba? Teşekkürler.

AMD'nin sitesinden WHQL sürücüyü indirip kurdun mu ? Destek sayfasındakiler eski sürüm diye biliyorum.
 
451.67 olan sanırım.
O nvidia ile ilgili olan değil mi ama? Oyunda hiçbir sorunum yok .Sadece warthunder oynuyorum zaten. Videolar işlemci grafiğini kullandığı için amd den doğru çözerim diye düşünmüştüm. Bu arada hangi uygulamanın hangi grafik kartını kullanacağını eskiden seçebiliyordum. Şimdi orda uyarı veriyor bu özelliği artık sistem belirliyor diye.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran 2.JPG
    Ekran 2.JPG
    122,1 KB · Görüntüleme: 48

Geri
Yukarı