Radeon 540 sürücüsü yüklenmiyor

swysq

Hectopat
Katılım
15 Mart 2020
Mesajlar
176
Çözümler
1
Merhaba, Lenovo marka bir dizüstü bilgisayarım var. 2 adet ekran kartına sahip birisi Vega 8 Graphics diğeri ise Radeon 540. Radeon Software yüklü bilgisayarda bir gün Epic Games Launcher'ın donma ve kasma sorunundan dolayı internette araştırma yaptım ve ekran kartının güncel olmayabileceğini söylediler. Ayrıca performans düşüklüğü de yaşıyorum. Radeon 540 ekran kartımı güncellediğim zaman bilgisayar güncellemeden sonra donuyor, veya mavi ekran veriyor mavi ekran hata kodu ise 'thread stuckın devıce drıver' yazıyor. Her neyse bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda ekran kartı güncelleniyor fakat bu seferde Vega 8 Graphics eski sürüme dönüyor ve AMD'nin yazılımı Radeon Software açılmıyor ve şu hatayı veriyor 'Radeon Software and driver versions do not match'. Bu sefer aygıt yöneticisinden Vega ekran kartını güncelleyeyim diyorum güncelleniyor bilgisayarı tekrar baştan başlatıp açıyorum Radeon Software sıkıntısız çalışıyor fakat bu seferde Epic Games Launcher donma kasma, Minecraft Launcher siyah ekranda kalma ve oyunlarda FPS düşüklüğü gibi sorunlarla karşılaşıyorum işin içinden çıkamadım. Her şey birbirine girdi anlayacağınız. Aygıt yöneticisinden ekran kartı sürücülerini kaldırmanın bir yöntemi var mı ya da ne yapmamı tavsiye edersiniz? Format atmadan yapabileceğim bir şey var mıdır?

Sistem:
8 GB RAM
AMD Ryzen 5 2500U with Vega 8 Graphics
Radeon 540 2 GB
Vega 8 Graphics
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    2 KB · Görüntüleme: 19
  • Radeon-Settings-error.jpg
    Radeon-Settings-error.jpg
    13,2 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığın laptopun aynısını ben de kullanıyorum. Aygıt yöneticisinden güncelleme sakın bende yanlış indirmişti bu yüzden işlemci sıkıntı çıkardı kendin internetten indir. Bu sorun bende de oluyordu her olduğunda sürücüleri baştan kuruyordum ben. Epic Games Launcher'a gelince onun kasma sorunu başka kişilerde de oluyor cidden çok yavaş onu dert etme.
 
Aygıt yöneticisi otomatik yüklüyor o ayarı nasıl kapatayım? Bir de hangi driveri nereden indirdiğini yazar mısın? En son bıktım ve bilgisayarı kendi haline bıraktım şu an Radeon Software açılmıyor.
 
Aygıt yöneticisi otomatik yüklüyor o ayarı nasıl kapatayım? Bir de hangi driveri nereden indirdiğini yazar mısın? En son bıktım ve bilgisayarı kendi haline bıraktım şu an Radeon Software açılmıyor.
Aygıt yöneticisinin otomatik indirmesi hakkında bilgim yok. Ama linkleri atabilirim.
 
İkisini de mi yükleyeyim şu an Radeon Software var bilgisayarda direkt kurayım mı ikisini de daha önce Vega ekran kartının driverini hiç kurmamıştım yalnızca Radeon 540'ı kurdum.
 

Geri
Yukarı