Lenovo Ideapad 510 kronik 61 derece

spiiix

Femtopat
Katılım
20 Aralık 2020
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Lenovo Ideapad 510 7200U ve 940MX ekran kartına sahibim ancak kronik problem olan 61 derece problemini çözemedim. Birçok şey denemiş durumdayım. Ama problem hala devam ediyor . ASUS'un programı olan ASUS GPU Tweak II (sadece ekran kartının 61 dereceyi görünce frekans düşüşünü engelliyor işlemcinin değil) ThrottleStop biraz yardımcı olur gibi oldu ama yine aynı problem. Hatta bunu bile denedim Intel(r) Extreme Tuning Utility (saçma biraz ama denedim. Çare yoktu) ve hala çözümü yok 61 dereceyi görünce işlemci frekans derecesini 3.1'den 2.5 sabitliyor ve istediğim performansı vermiyor. En sonunda kıracak noktaya geldim ve bilgisayarı satasım geldi. Sizin de fikirlerinizi merak ediyorum. Bir fikri olan var mı yoksa satmayı mı tavsiye ede? Bir bilgili arkadaş yardımcı olsun rica ediyorum kudurttu çünkü 1.5 senedir (1.5 senedir aktif olarak kullanmaya çalışıyorum, daha öncesinde ihtiyacım çok olmamıştı)
 
Lenovo Ideapad 510 7200U ve 940MX ekran kartına sahibim ancak kronik problem olan 61 derece problemini çözemedim. Birçok şey denemiş durumdayım. Ama problem hala devam ediyor. ASUS'un programı olan ASUS GPU Tweak II (sadece ekran kartının 61 dereceyi görünce frekans düşüşünü engelliyor işlemcinin değil) ThrottleStop biraz yardımcı olur gibi oldu ama yine aynı problem. Hatta bunu bile denedim Intel(r) Extreme Tuning Utility (saçma biraz ama denedim. Çare yoktu) ve hala çözümü yok 61 dereceyi görünce işlemci frekans derecesini 3.1'den 2.5 sabitliyor ve istediğim performansı vermiyor. En sonunda kıracak noktaya geldim ve bilgisayarı satasım geldi. Sizin de fikirlerinizi merak ediyorum. Bir fikri olan var mı yoksa satmayı mı tavsiye ede? Bir bilgili arkadaş yardımcı olsun rica ediyorum kudurttu çünkü 1.5 senedir (1.5 senedir aktif olarak kullanmaya çalışıyorum, daha öncesinde ihtiyacım çok olmamıştı)

İşlemci performans için üretilmiş bir işlemci değil, çift çekirdekli tipik ev kullanıcısı ve tasarım yazılımlarını kullanacak müşteri profili için hazırlanmış bir bilgisayar ve işlemci.
61 derece ile frekans düşürmez. İhtiyacı olmadığı için frekans düşürüyordur.
  1. QuickCpu yazılımını bilgisayara indir.
  2. İndirdikten sonra yazılımı çalıştır.
  3. Sırasıyla; Core parking, Frequency scaling, Turbo Boost, Performance seçeneklerini %100'e ayarla.
  4. Yukarıda yer alan Advanced CPU Settings sekmesine giriş yap.
  5. General penceresinde sırasıyla Turbo Boost, Enhanced SpeedStep, C1E, varsa Bi-Directional seçeneklerini aktif hale getir.
Ayarları kaydedip bilgisayarı yeniden başlat.
Artık performansından memnunsan bilgisayarın ayarları bu şekilde kullan. Eğer memnun değilsen yapacak pek bir şey yok. Maksimum gücü 3.10GHz olan işlemciyi sürekli maksimumda çalıştıramazsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı