Detroit: Become Human PC sorunları

İşletim sistemi
Windows 10

atar1993

Megapat
Katılım
24 Temmuz 2017
Mesajlar
3.765
Makaleler
8
Çözümler
67
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 7700X İşlemci
32 GB 6000 Mhz Ram
1+1+2 TB PCIe 4.0 SSD
Sapphire RX 6900 XT SE Ekran kartı
ASUS ROG Strix X670E-A Anakart
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yazılım Mühendisi
O kadar hevesle PC'ye çıkmasını beklediğim ve sonunda çıktı dediğim 142TL para verip aldığım oyun başıma dert oldu.
  1. Mönitörüm 21: 9 yani ultrawide olduğundan kenarlar boş görünüyor. Hiç hoş bir manzara değil.
  2. Oyunda başlangıçta 30 FPS'e sabitliyor sonrasında 60 FPS için ayarlardan yapmak gerekiyormuş sonrasında gördüm.
  3. Karakter sabit olduğu yerde duruken sigara içip geleyim dedim. Geldiğimde fraps 3-5 FPS arası gösteriyordu. Hareket edip gezmeye başlayınca 10 saniyede ancak düzeldi.
  4. Hikaye ilerlemeye başlayınca sıkıntı yok anlık olarak görüntü bir anda donuyor. Bildiğiniz fotoğraf gibi kalıyor ama oyunun sesinden anlaşılcağı üzere oyun devam ediyor. Alt+Tab yapıp başka bir uygulamaya gidip oyuna döndüğümde 2 saniye daha oynayabiliyorum sonra tekrar donuyor.
  5. Ses bazı sahnelerde sonradan geliyor.
Bu kadar problemle bu oyunun piyasaya girmesini kesinlikle ummuyordum. Bu tip durumlarla karşılaşan ve çözüm yollarını bilenler bilgi verirse memnun olurum. Sistemim problem yaşamaya uygun değildir diye düşünüyorum. RX 590 (Güncel sürücü) + Ryzen 7 2700 + 32 GB RAM+ 1TB NVMe SSD var. Sıcaklık problemi falan falan öyle bir durum yaşamıyorum.
 
Aga oyun PC'ye çıkalı 1 yıldan fazla oldu ve hala saçma sapan problemler devam ediyor. Sistem GTX1650 4 GB i5 10300h 16 GB RAM(laptop) oyunun optimizasyonunun kötü olduğunu biliyordum ama alırken en düşükte kaldırır diye tahmin ediyordum. Oyunda 45-60 FPS arası alabiliyorum ama markusun cyberlife deposundan malzeme çalma görevinde konteynerlerin üzerine çıkarken ekranın çok büyük kısmı kararıyor. Sadece sol tarafta bir boşluk kalıyor ve oyun donuyor. Asla geçemiyorum. Bölümü çıldırmak üzereyim. Yeni sürücülerle denedim.446.14 le denedim ama düzelmiyor. Oyundaki bu tip problemler oyun ne kadar da iyi olsa oyun zevkini alıp götürüyor. Umarım düzelir (1 yıldır düzelmediğine göre hiç sanmıyorum ama ) oyunu Steam'den 100 TL'ye aldım. Bu bölüme gelinceye kadar 7 saat oynamışım. İade de edemiyorum. Buraya gelinceye kadar da sıkıntılar yaşadım ama onları sistemi yeniden başlatınca çözebilmiştim. Bu seferki asla geçilmiyorum. Hiçbir yerde de kesin çözüm bulamıyorum. Bunu da sizlere durumu anlatmak için yazdım. Şu Steam indirimlerinde almayı düşünen ve sistemi oyunun önerilen sistem gereksiniminden çok çok daha güçlü olmayan birisinin almamasını öneririm. 100 TL'ye şu an için asla değmez.
 
Bu konu hala yaşıyor mu :D GTX 970 sistemimde sorun yaşamıştım. Yeni 1080 Ti sistemimde henüz denemek kısmet olmadı.

Bilsek zamanında 20 TL verip almazdık. Gerçi 20 TL ama olsundu :D.

Yeni sistemimde ilk kez deneyimledim ve sorunsuz oynadım. Tüm grafikler Ultra'da 2K'da 40-60 FPS arası bir değer aldım ve akıcıydı. Yıllar sonra bu oyunu oynayabilecek olmam kulağa hoş geliyor.
 
GTX 970 de 1080P'de yeterli gelirdi.

Oynatmıyordu o zamanlar belki de yazılımsal bir problem vardı bilmiyorum. Sürekli FPS drop oluyordu.
Evet oyunu tam oynuyordum ki bugün müthiş bir hatayla karşılaştım. Hatada eski bir driver kullandığımı ve güncellemem gerektiğini söylüyordu. Crash almamak için 446 sürümünü kullanıyordum. Hatanın ardından sürücüyü güncelledim ve yine crash hatası aldım. Bu sondu. Artık bu aptal oyunu oynamak için daha fazla çabalamak istemiyorum.
 
oyunu 20 dk önce ilk kez açtım gölge derleme işlemi diye bir şey yaptı %100 cpu kullanımı 95 lere çıkan sıcaklık dayanamadım kapattım böyle bir şey olabilir mi ya
ekran kartı: gtx 1050
işlemci: i7 7700hq
 
Oyunu 20 dk önce ilk kez açtım gölge derleme işlemi diye bir şey yaptı %100 CPU kullanımı 95'lere çıkan sıcaklık dayanamadım kapattım böyle bir şey olabilir mi ya
Ekran kartı: GTX 1050
İşlemci: i7 7700HQ

O laptopla gayet normal. İşlemci ve ekran kartı bu oyuna göre sınırın altında. Oyun bayağı işlemci ve ekran kartını zorluyor. Optimizasyon sorunu da var zaten oyunun.
 
Minimum sistem gereksinimlerinin üstünde ekran kartım ve işlmecim hocam

Minimum sistem gereksinimleri kısmına bakmayın. Bayağı aldatıcı. Ryzen 7 2700 işlemcili kasa PC'de bile işlemci kullanımı %70'in üstüne çıkıyor. Siz laptopta 95e çıkan sıcaklık görmüşsünüz. Gayet doğal. Intel işlemcilerin laptoplarda 100 dereceye kadar çıktığını bol bol görüyoruz. Yeni nesillerde az biraz düzeltmeye başladılar ama halen yetersiz. Oyun işlemciye de ekran kartına da çok yük bindiriyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı