Türkiye'de hayatın zorluğu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Karamsar olacak fakat bu düzen en azından bu nesil yaşlanıp ölene kadar devam eder muhtemelen. Ülkeyi düzeltmek, eğitimi oturtmak zaman alır. Yapabileceğimiz tek şey çocuklarımız için iyi bir hayat yaratmak olur.
 
Dostum çoğumuzun durumu pek farklı değil ama ülke çok kötü diyerek te bir yere varamayız onun yerine kendini kurtarmaya bak.
 
İnsanların vasıfı yok kalkmış laf ediyor.
İşi gücü sövmek ama benim ne faydam var desen? Elde var sıfır.
Gidin ve eger bir isler başarmak isterseniz çalışın. Mesela benim ulkem 3060 Ti kolay alsın ya da adalet olsun dersen git ve çalış.
Evet çalış, neden mi?
Eger sen çalışırsan belki sen meyvesini yeyemezsin ama senden sonrakiler yer. Ve onlara iyi bir gelecek bırakırsınız.
Bunlari burada konuşmak bir şey değiştirmez o yüzden gidin ve çalışın. Ben çalışmaya gidiyorum su an.
 
Bu yazı ile isyan etmek yerine bir edebi ürün kaleme alıp dergiye verseydin daha iyi olurdu veya bir makale yazsan. Sen kendini kurtarabilirsin. İsyan veyahut bizler değil.
 
Yine ülkeyi mi kurtarıyorsunuz? (!)

Hocam çok doğru yazıyorsunuz ama bunlar yazmakla olmuyor. Kendi durumumdan hiç memnun değilim sınav sitresi, ülkenin gidişatı gibi şeyler ve tabii ki ekonomik durum hiçbirşeye el vermiyor. PS5 almak lüks konuma geldi ya :(. Üste yazıdığım gibi bunlar yazmakla olacak şeyler değil biz istemezsek bunları eyleme dökersek ancak olur. RX 560 1000 tl saymak nasıl içimi yaktı bilemezsin...
 
Ülke olarak düşünmektense global olarak bakarsan nerede yaşarsan yaşa heryerin bir zorluğu vardır. Bize başka yerler cazip gelir başkasına başka yerler cazip gelir. Yaşadığın müddetçe mücadele etmeye devam etmeliyiz ve çalışmalıyız. Türkiye'nin insan kalitesi yerlerde ve coğunluk eleştirmekten başka birşey yapmıyor. Bu günlerde geçerde daha iyi yerlere geliriz.
18 senedir geçmiyor.
 
Beyaz zambaklar ülkesinde. Bu kitabı okuyun ülkenin sorunlarına siz çözüm bulun ağlamak sorun çözmüyor mesele eleştirmek değil eleştirdiğini yapabilmek.

Soumi (finlandiya) eskiden sadece isveç bağımlısı boş bir ülkeydi şimdi eğitim sistemi dünya birincisi.

Nasıl geldiler önce insanlara saygılı olmayı temiz olmayı öğrettiler sonra düzgün konuşmayı bir yaşam mimarı olmayı ve sonra insanları eğittiler ama eğitim derken sınav ile değil insanların merakına göre.

Dahası için beyaz zambaklar ülkesinde kitabını okuyun.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı