250 TL fan önerisi

Katılım
21 Eylül 2018
Mesajlar
20.347
Makaleler
14
Çözümler
113
Yer
Zhenhai, Zhejiang, China
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
What am I? - I do not know...
A-RGB veya RGB fan alayım dedim, 3'lü setler 200-250 TL arasında bulunabiliyor. Bütçemi en fazla 260 TL'ye çıkarabilirim. Mümkünse kontrolcüsü olan set istiyorum, hem ses hem de renk kontrolü açısından. Ancak kafam çok karıştı, özellikleri vs. yazıyor ama kullanan arkadaşlar var ise yorumlarını da görmek isterim. Ayrıca ek önerilere de açığım, şimdiden teşekkürler :)
Bu arada önceliğim sessizlik ve görüntü, o yüzden marka takıntım olmayacak.

(İçlerinde en iyisi Dark Tornado seti gibi duruyor, tabii sizin görüşlerinizi de merak ediyorum)
 
Son düzenleme:
Aynen kardeşim. Dark Tornado iyi. Hem ışık, hem hız ayarı var. Kumanda ile de yapabiliyorsun. Bu iyi bir avantaj. Bu arada, nasılsın? Neler yapıyorsun?
 
Son düzenleme:
Xigmateg'in aynı fanlarını kullandım. Molex ile güç alıyor. Fanlar kendi kontrolcüsüne bağlanıyor. 1200 RPM ile sabit dönüyor, ses yapmıyor. Hava akımı CFM olarak diğerlerine göre biraz daha düşük ama buna rağmen gayet serin tutuyor. Halen daha kullanıyorum, işlemci soğutucuma pullpush olarak ekledim. Ledleri kumanda ile kontrol edilebiliyor. ARGB çıkışı var ise anakarta bağlayıp anakart üzerinden ışıklandırma yapılabiliyor. ( kontrolcüyü anakarta bağlıyorsunuz ). Diğerleri hakkında bilgim yok. Kullandığım için bilgilendireyim dedim. Şunu da ekleyeyim 2 yıldır kullanıyorum sadece 1 tanesinde yağ azaldı galiba biraz ses yapmaya başlamıştı, açtım arka kağıdı ve standart makine yağı döktüm biraz ses kesildi ve stabil çalışmaya devam ediyor.
 
DarkFlash CF11, DarkFlash'ın Aquarius kasasında kullandığı fanlar. O fanların iyi olduğunu duymuştum.

@BerkayZ87 bu konularda bilgilidir.
Kontrolcülü set olarak satılan fanlara pek hakim değilim. Yardımcı olamayacağım. :(
 
Fantech önerme sebebim tamamen görüntüsüyle alakalı performansı sessizliği hakkında hiçbir fikrim yok. Aurora DR12 Pro ise hesaplı olduğu için önerdim.
Peki Dark Tornado hakkında düşünceniz nedir?
 
Şaka bir yana: DARK marka bir fan kullanmışlığım vardı. Son hızda çalışmasına rağmen hava üflemediğine emindim. Xigmatek CY120 setindeki hava akışı bana daha cazip geldi ve kalite olarak önde olabileceğini düşünüyorum. Bütçe uygun olsa Masterfan Halo önerirdim ama tuzlu gelecek haliyle.
 

Geri
Yukarı