i7 4770 işlemci sıcaklık değerleri

Estağfurullah peki şimdi değiştiremem bir şeyi ama birkaç ay sonra duzgun bir sogutucu alabilirim kesin alamlı mıyım ya da termal macunla bakım yapsam yeterli mi pek sıkıntı olacağını sanmıyorum bu değelerin.

Bence her şey normal. Sonuçta sadece bir oyunda olduğunu söylemişsiniz. Soğutucu değiştirmenize bence gerek yok. Ayrıca işlemci sıcaklığını sadece takılan soğutucu ayarlamaz. Kasanızın kablolaması ve hava sirkülasyonu iyi de olmalı. Tabii benden daha iyi bilen arkadaşlar vardır onların yorumlarını da dinlemek gerekli. Şu an yeni soğutucu almanız bana göre boşa masraf.
 
Peki çok sağ olun. Keyfim yerine geldi. Sadece o oyunda görünce sinirim bozulmuştu, oyunu araştırınca zaten çok işlemci yediğini duydum. Diğer oyunlarda sıkıntı yok zaten, teşekkürler.
Zaten oyunda pek hoşuma gitmedi, kaldirdim. Forza Horizon 4 yukleyecegim onda umarim bu tarz bir sorun yasamam.
 
peki çok saolun keyfim yerime geldi sadece o oyunda görünce sinirim bozulmuştu oyunu araştırınca zaten çok işlemci yedigini duydum diger oyunlarda sıkıntı yok zaten tesekkurler.
Bu şu demek, işlemciniz MAX yük altına bindiğinde 91 derece gibi değerlere çıkabiliyor, soğutucunuz buna el veriyor. 91 Derece o kadar da yüksek değil, frekansı düşürür ama sürekli olmadıkça "aşşşşırı" zorunda değilsin soğutucu değişikliği yapmaya.
 
Bu şu demek, işlemciniz Max yük altına bindiğinde 91 derece gibi değerlere çıkabiliyor, soğutucunuz buna el veriyor. 91 derece o kadar da yüksek değil, frekansı düşürür ama sürekli olmadıkça "aşırı" zorunda değilsin soğutucu değişikliği yapmaya.

Çıkabiliyormuş demek. Zaten sadece o oyunda olmuştu, onun dışında hep sabit dediğim gibi 60-75 arası değiştirmeye gerek yok. Sağ olun içimi rahatlattınız. Kafam karışmıştı👍
 

Geri
Yukarı