ASUS TUF X3 GTX 1660 Super Zaku II Modeli Tanıtıldı

ASUS TUF X3 GTX 1660 Super modelinin özel bir versiyonunu tanıttı. Mobile Suit Gundam anime tasarımından ilham alınarak yapılan bu model tasarım hatları ile dikkati üstüne çekiyor.
indir.png

Özellikle Zaku adı verilen arka plaka ve yan çerçeve tasarımları dikkat çekmekte.
1611127692089.png


indir (1).png

Advanced Edition olan bu model OC modunda 1830 MHz, Oyun modunda ise 1800 MHz frekansa sahip.
Gücünü tek 8 pin bağlantısı ile karşılayabilen bu model yaklaşık 2.7 slot kalınlığında. 1 HDMI 2.0b, 1 Display Port 1.4 ve 1 adet Dual Link DVI-D portu bulunuyor ve maksimum üç ekrana kadar görüntü sağlayabiliyor.

ASUS ilk olarak Ekim ayında Mobile Suit Gundam anime serisinden ilham alarak RTX 3090 Gundam modelini ve Z490 anakartlarını tanıtmıştı.

ASUS Mobile Suit Gundam'dan şu anlık sadece Gundam ve Zaku serisi ürünlere yer verse de bu ileride bu serilerin ürün gamını daha da genişleteceği düşünülüyor.

 
ASUS bile 3060 Ti, 20xx serisi bulamamış, 1660S ve 3090'nı kendi istekleriyle seçtiklerini sanmıyorum. İşin altından bence stok sorunu çıkacak.

Belki de şu an kendi kendine teori üreten bir deliyimdir, sorun yok.
 
Çok iddialı olmadığı takdirde bu tarz tasarımların yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Arka kısmı eh işte.
 
İsmini daha iyi seçseler güzel olurmuş. Güzel gözüküyorlar ama.
Büyük ihtimalle isimlendirme olarak anime özel adlarına takıldılar, ayrıca çoğunlukla Asya pazarına hitap edeceği için orada normal karşılanacaktır.
Yoksa daha iyi isimlendirmelerin olması firma açısından da mümkündür diye düşünüyorum.
 
Bana eski kartlar olan 1050 Ti ve 1070'i hatırlattı. Ben beğenmedim hiç.
 
Neden kitle Asya pazarı olacak?
Bunun birkaç sebebi var. Anime kültürünün Asya tarafında daha gelişmiş olması, Asya bölgesinde diğer markalara göre satışı arttırabilmek için özel modelleri sunması ve Asya pazarında özellikle artışta olan GPU ihtiyacı.
 

Geri
Yukarı