Linux önerisi

Normalde dual boot olarak Win-Parrot kullanıyorum fakat Windows ve Parrot'ta kendimi pek güvende hissetmiyorum nedense. Windows'dan tamamen kurtulmayı düşünüyorum.
Hocam yapmayın.

Ben yaptım Windows'a geri dönmek bile sıkıntı oldu.

Var yoktan 50 GB olan ve içinde sadece gerekli uygulamalar olan acil gün dostu Windows olsun bence. :)
 
Hocam şöyle düşünüyorum ilk birini cidden öğrene bilsem sonra diğerlerine geçsem daha mantıklı olur, birini cidden öğrendikten sonra dediğiniz gibi yapacağım sanal makineden deneyeceğim.
Sandığınız kadar zor değil. Programlama dili bilmenize gerek yok. Tabii ki karanlık işlere bulaşana kadar. :)
 
Hocam yapmayın.

Ben yaptım Windows'a geri dönmek bile sıkıntı oldu.

Var yoktan 50 GB olan ve içinde sadece gerekli uygulamalar olan acil gün dostu Windows olsun bence. :)

Kesinlikle katılıyorum. Eğer gerçekten geri dönmeyeceğinizi düşünüyorsanız geçin. Dual Boot yüzünden çok çektim. Özellikle grub önyükleyicisi yüzünden.
 
Hocam yapmayın.

Ben yaptım Windows'a geri dönmek bile sıkıntı oldu.

Var yoktan 50 GB olan ve içinde sadece gerekli uygulamalar olan acil gün dostu Windows olsun bence. :)
Ah be hocam, ben ne çektim o işten. Ventoy kurdum sonradan USB belleğe. 5 tane iso var içinde şuan. İstediğin isoyu seçiyorsun direkt formata başlıyor. Çoklu iso formatı gibi bir şey, garip biraz.
 
Hatta bence kimse kullanmamalı.

Daha iyi alternatif bence anca blackarch sayılabilir. Onu da kullanan kişi sayısı çok azdır. Herhangi bir dağıtıma anca paketleri kurulursa alternatirf olabilir. Parrotun daha stabil olduğunu hiç zannetmiyorum. Kali'nin 20'den önce ki sürümlerini deneyimlemiştim ve tıkır tıkır çalışıyordu. Parrot'u da yaklaşık 3-4 ay kullandım açıkçası grafik hataları beni biraz yormuştu.

Eğer gerçekten geri dönmeyeceğinizi düşünüyorsanız geçin.

Buna da kesinlikle katılıyorum. Çünkü ilk başlarda sürekli formatlayıp Windows'a dönme ihtimaliniz var. Sanal olarak kurmaya gelirsek dağıtımdan haz alabilmek istiyorsanız bence ana sistem olarak kurun. Sanal olarak kurmak bana kendini kandırmak gibi geliyor. Pek taaftarı değilim. ya da eğer elinizde 60 GB üstü USB ya da harici disk varsa direk ona kurun ve USB üzerinden başlatarak kullanın.

Dağıtım tavsiyesine gelecek olursam gizliliğe önem veren ver internette iz bırakmanızı engelleyecek bir dağıtım arıyorsanız TailsOs. Hayır ana amacım gizlilik değil derseniz Deepin ya da Elementary tavsiye ederim.
 
Arkadaşlar şuan internet var ama bağlanmıyor. Muhtemelen dhpc yüzünden fakat hangi dosyadaydı onun ayarı bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
 
Kalide çok fazla bug var mıdır?
Var. Hatta paket yüklerken bile sorun çıkarır bazen. Offensive Security hala bu lanet systemd'nin o kadar pentest aracı ile uyumlu olmadığını anlamadı :D
Hocam Linux Mint'den başlamayı düşünüyorum sizce doğru bir seçim mi? Meslek olarak siber yazılım güvenliği düşünüyorum ondan dolayı kaliye geçmek istiyorum.
Bana göre Kali pentestingde olsa bile en son kullacağım dağıtım olur. Onun yerine Parrot ve BlackArch var. Daha kapsamlı ve sorun çıkarması az.
Blackarch ve parrotos duydum hocam, ama en iyisi Kali olarak söyleniyor, en azından ben öyle anladım.
En iyisi falan değil. Klasik Türk millleti işte. Her kod yazanı heçkır sanıyorlar. Bir de filmlerden öğrenince Kali'nin bunun için en iyi araç olduğunu sanarlar. Fakat en az stabil ve araç onda.
Şu an Debian'da araçları elle kurup kullansam daha stabil çalışır, ki öyle zaten :D.
 
Hocam Linux konusunda bilgili olduğunuzu varsayıyorum ve neden Arch önerdiniz? Forumlarda ve yazılarda temelden öğrenmek için arch önerenler de var Ubuntu önerenler de var. Ben temelden başlamak istiyorum ve açıkcası çok bildiğim bir dünya değil Linux evreni. Öneriniz Arch mı olur yoksa başka dağıtımlar mı?
Ben şimdi Arch önersem vaktinin büyük bir kısmını ona gömmen gerekecek, Arch ilgi ister sen ilgi verebilecek misin? Temelini Arch ile atarsan çok sağlam atarsın ama o temeli atana kadar geçen zorluklar ve zaman seni yorabilir, bunu da göz önünde bulundurman lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı